среда, 27. април 2022.

Trostruki Ubica Milan Matković: Jedan od najvećih NarkoDilera na Balkanu je i Prikrivreni Glavni tužilac Tužilaštva BiH i Vodeći funkcioner iz sjene MUP RS

Nemanja Ćećez i Milan Matković


Piše: Slobodan Vasković


Milan Matković jedan je od najvećih narkodilera na Balkanu; Toliko veliki da ga traži cijela EU, zajedno sa SAD-om.


Matković, trostruki ubica, izuzetno opasan i spreman na sve, za to vrijeme, mirno sjedi u Trebinju, odakle vodi svoj veliki međunardoni NarkoGang koji trguje narkoticima na svim meridijanima i paralelama. 


Matković, trostruki ubica, u BiH je nedodirljiv, jer ga štiti Diana Kajmaković, v.d. zamjenika Glavnog tužioca BiH.


Kajmakovićeva je izvanredno plaćena za taj posao, a bonuse od Matkovića dobija zato što ga detaljno informiše o tome šta se dešava u Tužilaštvu BiH i koje su istrage u toku.


Diana Kajmaković, SkajTetka

Matković, bar prema onome što tvrdi, ali i demonstrira svojim narkoprijateljima, zna za svaku istragu o narkoticima koju vodi Tužilaštvo BiH i sve njihove detalje.


On već godinama nesmetano iz Trebinja ili okolnih gradića distribuiše kokain širom Planete, a Kajmakovićeva prstom nije mrdnula da ga uhapsi iako ga potražuje Austrija, Srbija i niz drugih zemalja.


Matković je, kako sam već ranije izvijestio, prije par mjeseci bio u Tužilaštvu BiH odakle je ispraćen lijepim riječima:”Ništa ne brini, sve je u redu. Neće biti nikakvog hapšenja”.


I, zaista, sve je u redu oko Matkovića, koji bi trebalo poodavno da je u zatvoru. Međutim, kako je “široke ruke”, a Kajmakovićeva “gladnih očiju”, lako su se dogovorili; I o nagradi za nehapšenje i o bonusima za izvještavanje. Ne bi me začudilo, kada jednom uhapse Matkovića, a hoće, da je Kajmakovićevu u telefonu vodio pod “Dopisnik iz Tužilaštva BiH”! 


Matković, osim u Tužilaštvu BiH, ima izvrsne odnose i sa vrhom MUP RS kojim, takođe, rukovodi, jer ni onim koji vode tu instituciju ne pada na pamet da ga uhapse.


Dražen Šiniković, nekadašnji policajac,  a sada šef Ogranka Kavačana u Trebinju, Matkovićev kum, njegova je veza sa vrhom MUP RS. 

narkodiler Dražen Šiniković

Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje, višestruko uvezan sa narkodilerima i švercerima cigareta, služi samo za zaštitu Matkoviću.


Njegov glavni saradnik je Milosav Savković, ranije načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, a sadašnji načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS. Kakav cinizam - Savković je, takođe, pripadnik Kavačkog klana u RS, imao je Skaj aplikaciju, a nalazi se na čelu Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS. 

Milosav Savković

Savković svoju poziciju koristi, izvan svake razumne sumnje, za zaštitu integriteta policajaca-dilera, na čelu sa Narko”Generalom” Sinišom Kostreševićem. Što se tiče zakonitosti oni su poodavno sebe stavili iznad zakona, ali su u međuvremenu promijenili agregatno stanje - sada su izvan zakona.


Savković i narkodiler Šiniković su vrsni prijatelji i donedavno je potonji redovno dolazio u MUP RS. 

Savković je veza sa beogradskim dijelom kavačkog klana u RS. Isto tako, preko Nikole Aleksića, bivšeg savjetnika gradonačelnika Igora Radojičića i sadašnjeg uposlenika Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, održava vezu sa Kavčanima iz Crne Gore, o čemu sam detaljno pisao. (nastaviće se)