четвртак, 7. април 2022.

Tužilaštvo Banjaluka: Nemamo informaciju iz kog razloga se Miletić nalazi u besvjesnom stanju; Zatražili smo od UKC RS kompletnu dokumentaciju


Piše: Slobodan Vasković


“Prema informacijama sa kojima raspolaže Okružno javno tužilaštvo Banja Luka osumnjičeni Miletić Dragan, se nalazi u UKC RS- Banja Luka i njegovo zdravstveno stanje je izuzetno teško.Tužilaštvo do sada nema informaciju iz kojeg razloga se lice nalazi u besvjesnom stanju.


Uputili smo zahtjev Univerzitetskom kliničkom centru RS- Banja Luka, za dostavu cjelokupne medicinske dokumentacije i informacija  o zdravstvenom stanju Miletić Dragana (od prijema u Klinički centar do danas)”, odgovoreno mi je na upit koji sam OJT Banjaluka postavio u vezi sa teškim prebijanjem Dragana Miletića, osumnjičenog za ubistvo.

Iz odgovora OJT je jasno da ih MUP RS, PU Banjaluka, nije uopšte obavijestio o tome zašto je Miletić u UKC RS u stanju u kojem je “životno ugrožen i na aparatu za vještaško disanje”.


“Pacijent D.M. je teškog opšteg stanja, životno ugrožen i na aparatu za vještaško disanje. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne”, odgovoreno mi je iz Informativne službe UKC RS Banjaluka.Objavio sam već da je Siniša Kojdić, načelnik odjeljenja za krvne delikte PU Banjaluka, sa još nekoliko sebi podređenih inspektora, teško pretukao Dragana Miletića, 02.04..o.g., uhapšenog zbog pokušaja ubistva.


Miletić je trebalo da odgovara zbog zločina koji je počinio, ali pred Sudom, a ne da mu presuđuje Kojdić.


Kojdić je sebi dodijelio ulogu tužioca, sudije i dželata koji je Miletića pretukao, zajedno sa podređenim mu inspektorima, gotovo do smrti.


Očito je da Kojdić i njegovi nadređeni pokušavaju zataškati cijeli slučaj, tu nema nikakve dileme. Da je drugačije, u proteklih pet dana bi obavijestili OJT Banjaluka zašto im ne predaju Mileića koji je osumnjičen za ubistvo.


Dželat Kojdić

Očito je da je ovakva situacija apsolutno neprihvatljiva i da je djelovanje pojedinih inspektora za sudski progon. Ukoliko policajci pokušavaju da batinama liše života osumnjičene za pokušaj ubistva, onda je na djelu potpuna anarhija.


Osumnjičeni Miletić uhapšen je 2. aprila ove godine, nakon što je u lokalu u Banjaluci napao goste. Jednog je udario flašom u glavu, a drugog je nožem ubo u grudi.


Miletić je uhapšen u noći 01/02.04.o.g. zbog sumnje da je pokušao ubistvo, jer je jednog gosta ubo nožem, a drugog udario flašom u glavu. (nastaviće se)