петак, 1. април 2022.

Završena akcija u Zvorniku: Sitne ribe u mreži, Vođe Kavačkog Klana iz Grada Droge i dalje na slobodi

Piše: Slobodan Vasković


U Zvorniku je završena akcija hapšenja pripadnika Kavačkog klana u RS. Uhapšeno ih je svih 16, koliko je bilo imena na spisku OJT Istočno Sarajevo.


Zvanično je potvrđno da su uhapšeni zbog organizovanog kriminala, trgovine narkoticima i oružjem i ostalih nedjela. Još je rečeno da su uhapšeni na osnovu informacija sa dekriptovane Skajaplikacije, što potvrđuje moje pisanje u proteklih deset mjeseci o Kavačkom klanu u RS.


Ranije sam već objavio da je, kako nezvanično saznajem, uhapšen Bojan Đokić Đurđo, skladištar Kavačkog klana u Gradu Droge Zvorniku. 


Bojan Đokić Đurđo


Đurđo je kum Siniše Mijatovića, jednog od vođa Kavačkog klana u RS i napisao sam niz tekstova o njemu.


Đokić je značajan dio sheme rasturanja narkotika po RS koju sam ranije objavio. Iz sheme je jasno da je Đokić, kako sam to ranije i tvrdio, direktno naslonjen na Bojana Raonića i njegovog zeta Desimira Deska Babića, koji je, uz Zlatana Ćuka, glavno snabdjevač kokainom Kavačkog klana u RS.


Osim njega, uhapšen je i Rade Simić Coki, takođe, narkodiler o čijem prljavom poslu sam iznio niz dokaza i objavio niz tekstova.

Ognjen Pavlović, savjetnik Gradonačelnika Zorana Stevanovića i
narkodiler Rade Simić Coki

Simić mi je svojevremeno i prijetio.


Danijel Dragičević, šef kabineta Milorada Dodika i
Rade Simić Coki, narkodiler

Simić je dio narkotika prebacivao i na područje Loznice preko Nedeljka Radića Struje. Struja je zelenaš koji pod kamatu daje i novac Zorana Stevanovića, jednog od šefova NarkoKlana.


Struja

Uz Mijatovića i Stevanovića, šefovi Kavčana u RS su i Dejan Ilić Tigar, Siniša Kostrešević, Igor Dodik i Ljuban Ećim. Šef Klana je Dejan Ilić Tigar


Mozak Klana: Stevanović, Mijatović, Tigar

Veze sa njima održavao je Narko"General" Siniša Kostrešević, direktor policije, preko svog savjetnika Dragana Simića. Sastanci su održavani u Hotelu "Vidikovac".

Uhapšeno je nekoliko lica, kako nezvanično saznajem, u kafeu "Medellin", čiji formalni vlasnik Jovan Stojkić Stole, takođe narkodiler i kriminalac. U ovom trenutku nije moguće potvrditi da li je uhapšen i on. 

Jovan Stojkić Jole, prvi s lijeva u "Medellinu"


U tom narkokafeu redovan gost je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.


Zoran Stevanović, u vrhu stola, u "Medellinu" 

Prema mojim informacijama, uhapšen je i Mladen Cvjetinović Buldi, takođe narkodiler. MUP RS je uhapsio i Ninoslava Savića zvanog NIno.


Buldi i Coki

Svi uhapšeni bliski su Stevanoviću, Siniši Mijatoviću i Dejanu Iliću Tigru, “mozgu” Kavačkog klana u RS. 


Svi uhapšeni su dileri nižeg nivoa, sem Bojana Đokića Đurđe, koji pripada srednjem nivou Kavačkog klana u RS.


Krupne ribe koje sam naveo i dalje "plivaju". 


I ova akcija je pokazala da postoji snažan sukob unutar MUP RS - sa jedne strane je Narko"General" Siniša Kostrešević, snažno podržan Miloradom Dodikom, a sa druge ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač. 


MUP RS u takvim uslovima vrlo teško funkcioniše i takvo stanje jed nostavno nije dalje održivo.

(nastaviće se)