уторак, 19. април 2022.

Dodikovo fingiranje “Gazimestana”

Piše: Slobodan Vasković


1.

Kada Režim Milorada Dodika bude padao biće to sablasno i jezivo, rekao mi je, svojevremeno, odličan prijatelj, izvrstan poznavalac političkih odnosa u Regionu.


2.

Dodikov Režim je već u slobodnom padu, u velikoj mjeri demontiran je njegov narkoskelet, što je bio neophodan uslov kako bi se toksično “meso”, nalijepljeno na njega, uz čiju je pomoć, garniranu ostalim kriminalcima svih “zanata”, održavao strahovladu u RS, počelo odvajati. Iz raspalih dijelova pokuljao je nesnošljivi vonj. I brojne ubilačke Sablasti. Nakaze, kojima se okružio lažni Vožd, suštinski Uzurpator, koji se samoproglasio Gospodarem života i smrti, iako je tek prestravljen, što se vidi i golim okom. 


3.

Nisu svi pripadnici Klana pohapšeni, posebno ne ubice, kao ni vođe, ali u situaciji kada je MUP RS u velikoj mjeri u službi narkomafije, a pravosuđe njen zaštitnik, i dosad učinjeno nije malo. Dovoljno da teško uzdrma Dodika i potakne Slobodni pad.


4.

Moglo je biti i više urađeno da su odgovorni prepoznali krtice poput Mladena Marića, načelnika Uprave za organizovani kriminal i saučesnika u prikivanju ubistva Nikole Đurovića; Kada su shvatili da je Marić krtica, sujeta im nije dozvolila da priznaju sopstvenu grešku; Ako nije sujeta, onda je strah od Dodika. Ako je strah od Dodika, onda nisu ni sposobni za potpuno rasturanje Klana Kavčana u RS. 


5.

Bez obzira na to, svi Kavčani u RS, zajedo sa vrhom, biće pohapšeni. Uvijek se nađe dovoljan broj onih koji se ne boje. O tome ne treba brinuti. Treba se još malo strpiti.


6.

Dodik jeste, do sada, uspio privremeno spriječiti hapšenja pojedinaca poput Siniše Kostreševića, smjene krtica poput Marića, ali nije uspio zaustaviti rasturanje Klana i pripreme za njegovo konačno uništenje. Nije uspio zaustaviti ni razotkrivanje drugih nedjela koja je počinio; Nije uspio zaustaviti ništa od započetih procesa sređivanja stanja u BiH. Mehanizam je pokrenut i Dodikova vriska ga neće zaustaviti.


7.

Slobodni pad je dobio na ubrzanju, što je Dodik najmanje priželjkivao.


8.

Zato mu je ostala samo jedna mogućnost - dalja radikalizacija i, nakon nje, očekivano izazivanje incidenata. Koji su već počeli: “Probni balon” su gnusne uvrede na račun hrvatskog življa koje je ispalio maloumnik iz prijedorskog Crvenog Kombija - Žarko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Prijedora. 


9.

Kovačevićev “AntiVatikanizam”, pokazaće to vrijeme, nije nikakav izolovani incident mentalno osakaćenih ultraša, već namjenski ispaljena zapaljiva raketa. Kao što nije slučajno ni Prijedor izabran za mjesto ispaljenja i međunacionalnog uznemiravanja i izazivanja velike nelagode ne samo kod Hrvata, već i Bošnjaka.


10.

Dodik je u paranoji i kao takav najopasniji, iako njegove šanse da napravi nešto više od fizičkog incidenta ne postoje čak ni u teoriji. 


On se još suzdražava izazivanja fizičkih incidenata, iako nezaustavljivo ide ka njima. 


Sutrašnji skup podrške uzurpatoru koji je pokušao biološki uništiti sopstveni narod, prvi je veliki korak ka tome. 


11.

Maliciozni naziv okupljanja “Sloboda” najefektiniji je prikaz Dodikovog prezira prema narodu. Ne organizuje se taj skup da bi se narod oslobodio bagre uz čiju pomoć vlada, već da bi Dodik pokušao “rešetom” da uplaši Zapad i izbori se za opstanak na slobodi, što bi bilo komično da nije tragično.


12.

Nakon Dodikovog fingiranja “Gazimestana” pocijepanim prljavim konfetama i pohabanim, morbidnim, anahronim pamfletima, začinjenih plitkom zapaljivom retorikom, Slobodni pad Režima će dobiti na ubrzanju. Efekti Dodikovog fingiranog “Gazimestana” biće nikakvi, jedva prekrakratkog daha. 


13.

Dodikove paranoje i strahovi će se multiplikovati. Biće najopasniji za sopstveni narod, samim tim bezopasniji za Zapad. Fizički incidenti biće sve izvjesniji.


Dodiku je poznato da će svako ko pokuša izazvati fizičke incidente u BiH, ili ih izazove, biti politički zbrisan, bez milosti. I to odmah.


14.

Koliko je svjestan da je njegov fingirani “Gazimestan” startni pucanj za njih, više nije ni bitno. Maliciozni, antinarodni skup je 20.04.


15.

Svako ko ode na njega digao je ruku na sopstveni narod. 


16.

Ali i to je lična odluka. Pod uslovom da unutar Sekte postoji ijedna individua koja sebi smije dozvoliti donošenje ličnih odluka. 


17.

Već je sablasno i jezivo, a biće još gore.


18.

Već odavno je svima poznato da je noć najcrnja pred zoru.