среда, 6. април 2022.

Siniša Kojdić, načelnik Odjeljenja za krvne delikte PU Banjaluka, i nekoliko inspektora 02.04.o.g. gotovo do smrti pretukli Dragana Miletića, osumnjičenog za pokušaj ubistva

Siniša Kojdić


Piše: Slobodan Vasković


Siniša Kojdić, načelnik odjeljenja za krvne delikte PU Banjaluka, zajedno sa još nekoliko inspektora, gotovo do smrti je pretukao Dragana Miletića, osumnjičenog za pokušaj ubistva u Banjaluci.


Miletić je nakon hapšenja završio u UKC Republike Srpske na reanimaciji, zbog krvarenja u mozgu, objavili su mediji.


“Pacijent je operisan zbog krvarenja oko moždanih struktura, priključen je na aparat za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne”, naveli su iz UKC Republike Srpske za Srpskainfo.



Miletić je pretučen 02.04., na dan kada je i uhapšen i to zvjerski.


Nema nikavog opravdanja za ono što je učinio Miletić, ali nema opravdanja ni za policiju, Kojdića i inspektore koji su mu podređeni, da se na ovakav način obračunavaju sa uhapšenim osobama.


Osumnjičeni Miletić uhapšen je 2. aprila ove godine, nakon što je u lokalu u Banjaluci napao goste. Jednog je udario flašom u glavu, a drugog je nožem ubo u grudi.


Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, noćas, neposredno nakon zaprimljene prijave, lišili su slobode lice inicijala D.M. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Ubistvo“ iz člana 124. a u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Nadležnoj policijskoj stanici sinoć oko 00,10 časova prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u Banjaluci lice D.M. flašom u predjelu glave zadalo udarac licu S.Ć. iz Kozarske Dubice, a potom je zadalo ubod nožem u predjelu grudnog koša licu D.S. iz Banjaluke, usljed čega su navedeni zadobili tjelesne povrede.

Licima S.Ć. i D.S. je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetsko – kliničkom centru Republike Srpske.

Osumnjičeno lice D.M. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

U toku je kriminalistička obrada lica, a nakon završene kriminalističke obrade, lice D.M. će biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, saopšteno je iz PU Banjaluka, 02.04. ove godine.


Međutim, Miletić nije predan u nadležnost OJT, jer je završio na UKC RS sa teškim oštećenjima mozga.


Nasilje policije prethodnih dana prvršilo je sve mjere, tu nema dileme.


Od teškog batinanja, nasumično privedenih u Prijedoru i Banjaluci, koji nisu ni saslušani oko ubistva Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja krim policije PU Prijedor (ubijen 21.03. o.g.), do gotovo usmrćivanja Miletića, ukazuju da u policiji vlada samovolja i nasilnici.



Kriminalci, bilo da su optuženi za pokušaj ubistva ili neko drugo djelo, treba da završe iza rešetaka, ali nije policija ta koja treba da im presuđuje.


Kojdić nije nepoznat široj javnosti - To je inspektor koji je sakrio dokaz iz istrage o ubistvu Davida Dragičevića, (ubijen u periodu od 18.-24.03. 2018.) i nije uopšte odgovarao za taj kriminalni akt. Nije čak ni optužen, već se pojavio kao svjedok u postupku protiv krim tehničara Zorana Bošnjaka i Mikice Marjanca, koji su oslobođeni.



Kojdić, koji je bio zadužen za dokaze, rekao je da se “ničega ne sjeća”, što je besprizornost bez presedana.


Kojdić i Dodik

Bitno je da se sjeća svih svirki Miloradu Dodiku, pošto u slobodno vrijeme pomenuti Kojdić sa svojim orkestrom “žari” i “pali” na žurkama Sekte.


Ubistvo Davida Dragičevića sada istražuje Tužilaštvo BiH.