уторак, 26. април 2022.

Kokainska Zvijer Matković - dio Narkoveza; Kad će biti saslušani Kostrešević i Jolović zbog druženja sa NarkoDilerom Railićem, osumnjičenim da je naručio ubistvo policajca Bašića; Tužilac Ćelić na Industrijskom Kiseoniku - odumrle mu tužilačke sposobnosti; Da li se zataškava ubistvo Miletića i gdje su “iz predmeta” nestali kriminalci Vukajlović i Aćić

Nemanja Ćećez i Milan Matković


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milan Matković, jedan od najvećih narkodilera na Balkanu, sasvim ugodno i mirno živi u Trebinju. I radi - kokain. I to na tone.


Naravno, te tone ne idu u BiH; U našoj zemlji on tek nešto sitno “odradi”, već u EU i na drugim kontinentima, ali ga niko iz Tužilaštva BiH ni ne pokušava uhapsiti, iako ga potražuju i Austrija i Srbija, a za njega su veoma zainteresovane SAD.


Pisao sam već o tome u tekstu “Keš i Stres: Diana Kajmaković, zamjenik Glavnog tužioca BiH, štiti Milana Matkovića, jednog od najvećih dilera kokaina na Balkanu i trostrukog ubicu”.

Diana SkajKajmaković

Matković tvrdi da je bio “široke ruke” prema Kajmakovićevoj koja je, takođe, koristila Skaj aplikaciju, iako je na poziciji v.d. zamjenika Glavnog tužioca. Zaštita iz institucija perfektno funkcioniše za kokainske dilere najvećeg kalibra.


U ovom tekstu da navedem da Matković ima odlične veze sa Sašom Begovićem, narkoprevoznikom, koji rastura narkotike za Kavački klan u RS preko brze pošte “X expres”.


Saša Begović

Suvlasnik te pošte, u kojoj je Begović direktor, je firma “Dineco” d.o.o., čiji je vlasnik Duško Pantović iz Trebinja.


Pantovićev i Begovićev “dečko od palube” je Nemanja Ćećez, koji je zajedno sa Matkovićem na naslovnoj slici. U provodu.


Saša Begović je izvanredan prijatelj i saradnik Narko”Generala” Kavčana u RS Siniše Kostreševića, honorarnog direktora Policije RS; Redovno se sreću i Begović je pod njegovom zaštitom.

Desko Babić

Za kraj ovog dijela o Matkoviću da još navedem da je u odličnim odnosima sa Desimirom Deskom Babićem, glavnim snabdjevačem kokainom Kavčana u RS. 

Dejan Ilić Tigar

Babić je proizvod Zvorničkih Kumova Kavačkog Klana Dejana Ilića Tigra, Zorana Stevanovića i Siniše Mijatovića koji, za jedno sa Kostreševićem, Igorom Dodikom i Ljubanom Ećimom čine vrh Ganga.


2.

NarkoDileru iz Prijedora Daliboru Railiću Sud BiH produžio je pritvor za još dva mjeseca, ali zbog trgovine opijatima, a ne zbog naručivanja likvidacije Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja krim policije koji je ubijen 21.03.2022.

U potiljak mu je pucao Aleksandar Miljatović koji je, takođe, u pritvoru i koji je u policiji priznao sve, ali se u Tužilaštvu branio ćutanjem.


Ubica Aleksandar Miljatović


Istragu o ubistvu Bašića vodi Posebno odjeljenje za borbu protiv organizovanog i teških oblika kriminala Republičkog tužilaštva.

Radenko bašić, ubijen 21.03.2022.

Pitanje glasi: Kada će saslušati Kostreševića i Milana Jolovića Legendu zbog druženja sa Railićem, osumnjičenim za naručivanje likvidacije Bašića?!


Kostrešević je u trideset dana do likvidacije Bašića sjedio sa Railićem najmanje pet puta (dio februara i dobar dio marta ove godine), a jednom od tih sastanaka prisustvovao je i Jolović.

Narko"General" Siniša Kostrešević

Bilo bi to, čini mi se, neophodno učiniti kako bi se javnosti pokazalo da nema nedodirljivih. Ili još uvijek nismo stigli do te tačke, bar kada je Narko”General” u pitanju?! Iako nema narkoposla u koji nije involviran!

Narkokrtica Mladen Marić

Trebalo bi saslušati i Kostreševićevu narkokrticu Mladena Marića, načelnika Uprave za organizovani kriminal, kako bi se utvrdilo da li je 23.03.o.g. Kada je uhapšen Railić zahtijevao da s njim ostane nasamo. I ostao je. O tome opširnije uskoro.


3.

Kad smo već kod Posebnog odjeljenja, u njemu radi i tužilac Slobodan Ćelić koji je uspio u predmetu “Kiseonik”, odnosno u istrazi o “liječenju” pacijenata industrijskim kiseonikom, dokazati nemoguće - da nema organizovanog kriminala i cijeli predmet gurnuti na OJT Banjaluka, jer je bilo kao nekog kriminala.



Ćelića zbog ovog nedjela treba doživotno zatvoriti, jer nije ni pokušao išta ozbiljnije uraditi - Niti je tretirao u istrazi premijera Radovana Viškovića, još manje direktora Agencije za lijekove Aleksandra Zolaka, niti brojne dobavljače koji su industrijski kiseonik isporučivali brojnim bolnicama u RS, a ne samo UKC RS Banjaluka, kao da je “medicinski kiseonik”, a da nisu imali dozvolu ni za uvoz ni za prometovanje tog lijeka. Naravno, tu su i direktori brojnih bolnica koji su dozvolili da se pacijenti liječe tehničkim kiseonikom.


Za Ćelića to nije organizovani kriminal direktno usmjeren protiv zdravlja ljudi!!! Nije, zato što nije ni zagrebao oko toga. Mrsko mu je ili je plaćen da “ne grebe”! Kako god, dovoljno da bi se shvatilo o kakvom tužilačkom monstrumu je riječ.


Draško Stanivuković

Interesantno, njega je baš zbog neotkrivanja organizovanog kriminala, ali otkrivanja nekog kriminala, nahvalio Draško Stanivuković, Mali Zli Patuljak koji otvoreno laže da je on otkrio aferu “kieonik”, iako je opštepoznato da sam to učinio ja, kao što sam u nizu tekstova pojasnio zle namjere ocvalog sluge tajkuna. (Da podsjetim, otkrio sam i kriminalne tendere Mladena Gajića, bivšeg direktora bolnice u Doboju zbog kojih je 21.04. protiv njega podignuta optužnica).


Nije to Stanivuković učinio bez razloga - Ćelić je spasavao njegovog saradnika u zlim namjerama Zolaka, a i njega samog, jer je teško pokušao da zloupotrijebi tu aferu manipulacijama za političku promociju, a ne zbog zdravlja ljudi. Sve sam to poodavo vrlo, vrlo precizno pojasnio. Ali opet ću, jer imam namjeru da se detaljno bavim Ćelićevom bezobraznom, drskom, kriminalnom istragom, kojom je odgovornosti za organizovani kriminal oslobodio brojne neljude koji su svjesno uništavali građane oboljele od virusa.

Aleksandar Zolak

Posebno će interesantno biti otkriti kome je dat medicinski kiseonik koji jeste uvežen u malim količinama? Zna li išta o tome Milorad Dodik, koji sve zna?!



Prije nego pređem na OJT Banjaluka, da napišem još riječ dvije o grotesknom “Muzeju kriminala” koji je na Trgu Krajine “otvorio” 14.04.2022. Stanivuković. Mali Zli Patuljak je prežalostan: Nije se “sjetio” da u “Muzeju” izloži cijev kojom je iz “Vodovoda” Saša Trivić, njegov savjetnik, ukrao vode u vrijednosti od 150.000 KM i protiv njega je otvorena istraga


kriminalac Saša Trivić

Tako mlad, a tako “zaboravan” - Stanivuković je “zaboravio” u svom “Muzeju” da “izloži” bar jednu ciglu iz poznate “Rupe” u kojoj njegov prijatelj Mladen Milanović Kaja bez građevinske dozvole zida dva objekta od po, zasad, devet spratova.


Kaja&Cigla na Ciglu

Uskoro bi Stanivuković mogao otvoriti “Mauzolej” svoje propale političke karijere i posvetiti se bilo čemu drugom; Na primjer da ponešto nauči, uzme neki Rječnik pa krene.


4.

Moram do OJT Banjaluka koji, najranije do 12.04., uopšte nisu pokrenuli istragu oko toga zašto je Dragan Miletić sa teškim povredama iz PU prebačen u UKC RS, gdje je i preminuo 20.04. Preminuo je od batina koje je dobio od Siniše Kojdića, načelnika Odjeljenja za krvne delikte.


Siniša Kojdić 

O Miletiću malo ko šta lijepo kaže, uglavnom, sve najgore, ali nije Kojdić taj koji treba da presuđuje; Još manje bi tužioci OJT Banjaluka trebali da čekaju da izdahne osoba koja im je trebala biti predana u nadležnost, jer je osumnjičena za pokušaj ubistva! Ali nisu prstom mrdnuli.



Pitanje je da li je još jedno zataškavanje ubistva na djelu?


5.

Pitanje je i kako su i gdje Stojan Vukajlović, advokat kriminalac, protiv kojeg je nedavno podignuta optužnica, zajedno sa Milošem Aćićem, nestao iz predmeta pljačke stanova i građevinskog zemljišta? Da li su nestali u Marićevoj Upravi ili u OJT?!



U OJT ih nema, bar mi je tako odgovoreno, ali nastaviću istraživati ovaj slučaj o kojem sam pisao nekoliko puta, između ostalog i u tekstu “Nastavak priče o advokatu Stojanu Vukajloviću i njegovom mafijaškom klanu koji otima nekretnine od građana Banjaluke; Navodim imena oštećenih građana”, 27.06.2021. godine. 


Vukajlović i Igor Radojičić


U ovom predmetu neophodno je raspisati “potragu” za Vukajlovićem i Aćićem da bi se otkrilo gdje su "nestali"?! (nastaviće se)