петак, 15. октобар 2021.

Tužilaštvo, po službenoj dužnosti, zbog krađe vode pokreće postupak protiv firme “Krajina klas”, čiji je suvlasnik Saša Trivić, član Ekonomskog savjeta gradonačelnika Draška “Mladog Dodika” Stanivukovića; Rukovodstvo “Vodovoda” nije podnijelo krivičnu protiv Trivića, iako su to morali učiniti; Odlična kanalizaciona saradnja Stanivukovića i Dodikovih tajkuna, okrunjena milionskim ugovorom za Sektaša Draška Ilića; Objavljujem dio botovskih profila Stanivukovića

Milorad Dodik i Saša Trivić, kradljivac vode

Piše: Slobodan Vasković


1.

“Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka nije podnesena krivična prijava protiv odgovornih lica firme 'Krajina Klas' iz Banja Luke  a zbog navodnog nezakonitog priključenja na vodovodnu mrežu. Do prvih saznanja u vezi sa pomenutim došli smo prijemom vašeg upita, tako da ćemo po službenoj dužnosti  pokrenuti postupak i izvršiti provjere te utvrditi,  da li su ti navodi tačni ili ne”, odgovorio mi je Zoran Bulatović, Glavni okružni tužilac.


Pitanje je glasilo: Da li je rukovodstvo a.d. "Vodovod" Banjaluka podnijelo krivičnu prijavu protiv odgovornih lica firme "Krajina klas" iz Banjaluke zbog krađe vode”!


2.

Uz pitanja Glavnom tužiocu sam dostavio i odgovore direktora “Vodovoda” Predraga Dudukovića koji je potvrdio da se firma “Krajina klas”, čiji je suvlasnik maliciozni kriminalac Saša Trivić, predsjednik Unije poslodavaca RS, ilegalno priključila na vodovodnu mrežu i krala vodu.


3.

“Zbog izražene sumnje da su dio objekata nelegalno priključili na gradsku vodovodnu mrežu, u aktivnosti nadležnih službi uvrštena je detaljnija kontrola proizvodnih pogona "Krajina klas" d.o.o. u Debeljacima. Kontrolom ovlaštenih radnika Vodovoda Banja Luka ustanovljeno je da su sumnje opravdane, te da je pomenuto pravno lice izvršilo nelegalno priključenje unutrašnjih instalacija jednog dijela proizvodnih objekata na vodovodnu mrežu”, odgovorio mi je Predrag Duduković, direktor “Vodovoda”.



Prvi dio dokaza o Trivićevom kriminalu objavio sam u tekstu - Misli “Dobro” i kradi gradsku vodu: Saša Trivić, član Ekonomskog savjeta gradonačelnika Stanivukovića i suvlasnik firme “”Krajina klas”, krade vodu od banjalučkog “Vodovoda" gotovo dvije godine; Da li će Stanivuković lično podnijeti krivičnu prijavu protiv Saše Trivića.


4.

Nakon Bulatovićevog odgovora, postavlja se logično pitanje - Zbog čega novo rukovostvo “Vodovoda”, koje, osim Dudukovića, čine i Željko Travar, izvršni direktor za pravne poslove i izvršni direktor za tehničke poslove Željko Raljić, ne rade svoj posao i zbog čega odmah nisu podnijeli krivičnu prijavu protiv Saše Trivića kada već imaju sve dokaze o tome da je krao i krade i dalje vodu?!


5.

Ponašanje novog rukovodstva “Vodovoda” je ispod svakog nivoa, posebno Travara koji je izvršni direktor za pravne poslove i morao je biti svjestan da je podnošenje hitne krivične neophodno, kako i on, ali i ostatak rukovodstva “Vodovoda” ne bi krivično odgovarali zbog prikrivanja kriminalnih radnji Saše Trivića, multimilionera koji krađom vode demonstrira koliko je jadan, bijedan, pokvaren…, riječju Sektaš.


6.

Travar je na mjesto izvršnog direktora u “Vodovodu” došao ravno iz kabineta “Mladog Dodika” Stanivukovića pa je sasvim realno da po nalogu Lepršavog gradonačelnika, kojem je Trivić vrlo blizak i član je njegovog Ekonomskog savjeta, pokušava da cijelu aferu zataška!



7.

Pitanje je i zbog čega “Mladi Dodik” Stanivuković, koji toliko voli da je pred kamerama, nije lično podnio krivičnu prijavu protiv Saše Trivića, baš zbog toga što je član njegovog Ekonomskog savjeta?!


8.

Očito je da je Stanivuković vrlo vrlo selektivan u podnošenju krivičnih: štiti tajkune koji stoje iza njega, kao što je Trivić, a, istovremeno, laže javnost kako se bori protiv kriminala i korupcije.


I, kad smo već kod Tajkuna, šta bi sa najavljenim rušenjem dijela nezakonito izgrađene bašte kriminalnog kluba "Kajak" Mileta Klena Radišića, koje je "Mladi Dodik" Stanivuković najavio za "6,7,8 oktobar", a danas je već 15.10. i niko ni ne pominje rušenje "Kajaka"?!



Očito je da je rušenje dijela bašte, kao što sam već pisao, trebalo biti odvlačenje pažnje od prodaje Klenove zrade UIO za sto miliona KM (u skladu sa dogovorom Radišića i Dragana Stanivukovića, gradonačelnikovog oca), pa kako se to još nije desilo, "Mladi Dodik" Stanivuković prolongira "borbu" protiv Radišića; Sve dok ne proda zgradu - bilo UIO, bilo Vladi RS!


9.

O tome u kolikoj mjeri je "Mladi Dodik" Stanivuković blizak tajkunima svjedoči i podatak da milionske poslove daje, bez ikakvog tendera, upravo najogrezlijim profiterima Crvene Sekte, kao što je Draško Ilić, vlasnik firme “Eko-Euro tim” i stric Mladena Ilića, predsjednika Skupštine Grada.

Draško Ilić, šef kriminalnog Klana "Ilić"
10.
Svjedoči o tome i Ugovor kojim se Ilićevoj firmi za usluge odlaganja otpada, kanalizacione usluge i druge sanitarne usluge, isplati 1.780.500 KM, potpisan 14.09.2021. godine.


Ugovor vrijedi od 14.09.2021.-14.09.2023., a “Mladom Dodiku” Stanivukoviću očito nisu mrski kanalizacioni ugovori, postignuti u četiri oka i bez raspisivanja tendera, što je krivično djelo, kao ni njegovom uzoru Miloradu Dodiku, starom, olinjalom političkom liscu.


11.

Očito je da Stanivukoviću u dogovoru sa “Klanom Ilić” ponajmanje smeta što je Mladen Ilić najistureniji predstavnik Sekte u skupštinskoj većini koja je protiv gradonačelnika i na koju se “Mladi Dodik” stalno žali, predstavljajući se kao njihova "žrtva", iako, kao što se dokumet svjedoči, izvrsno sa njima sarađuje po pitanju čišćenja budžeta Banjaluke!


12.

Nema dileme da “Mladi Dodik” Stanivuković itekako dobro sarađuje sa Sektaškim profiterima prilikom podjele milionskih sredstava, a da je javno “sukobljavanje” njega i Sektaške skupštinske većine, u najvećoj mjeri, tek manipulacija i bacanje prašine u oči javnosti kako ne bi uvidjeli da je ta saradnja besprijekorna po pitanju ličnih materijalnih interesa.

Stanivuković i Mladen Ilić, bratić Draška Ilića

13.

Upravo zbog toga nema ni krivične prijave protiv Sektaša Saše Trivića koji je dio Dodikove tajkunske ergele i to onaj najtoksičniji, a rukovodstvo “Vodovoda” svojim postpukom pokazalo je da je riječ o slugama novog gospodara - u ovom slučaju Stanivukovića, te da se ništa, ali baš ništa, nije promijenilo u načinu funkcionisanja Grada - i dalje su kriminalci zaštićeni, i dalje kriminalci dobijaju milionske poslove mimo zakona, o čemu ću uskoro iznijeti nove dokumente i dokaze.


14.

Moram priznati da sam u prvom tekstu o kriminalcu Triviću minimizirao obim krađe vode koju je počinio: Naveo sam da vodu krade dvije godine, a prema najnovijim saznanjiima čini to pet puta duže - ravno deset godina.


Sektaš i neskriveni Dodikov bot Saša Trivić

Kakav je to kriminalni glodar svjedoči podatak da se gradsku vodovodnu cijev ilegalno prikopčao prije vodomjera koji očitava utrošak vode njegove firme. 


15.

Za kraj ovog teksta ostavio sam bolesne botove Draška “Mladog Dodika” Stanivukovića koji rade direktno po njegovim i nalozima Đorđa Belamarića, nesposobna vucibatina koja je u Banjaluku dogmizala iz Beograda.

Đorđe Belamarić

Stanivukovićeve botove je malo teže otrkiti od Sektaških, jer su bolje legendirani, a karakteristično za njih je što, uglavnom, navode da im je “prebivalište” u inostranstvu, iako bi moralo biti u nekoj psihijatrijskoj ustanovi.


16.

Svako ko se “drzne” da kritikuje “demokratskog” gradonačelnika “Mladog Dodika” Stanivukovića izložen je monstruoznom jeziku mržnje, najprljavijim uvredama,  gnusnim napadima na porodicu… Stanivukovićevi bolesni botovi najpreciznija su slika njegovog mentalnog sklopa, mikronski precizan MR psihe tog ispraznog, polupismenog neznalice i skorojevića.

Značajn broj njegovih botovskih psihopata sam “podavio”, a sada prezentujem manji dio te toksične skupine koja, svojim otrovnim rukopisom (Sektaška botovska "škola"), najbolje svjedoči kakva mlada, ali velika, ništarija je na čelu Banjaluke.


Stanivukovićevi botovi