петак, 29. октобар 2021.

Vlado Crta Đajić u velikom klizištu koje njemu i Dodiku ugrožava pljačkanje najmanje polovine od 35 miliona KM, predviđenih za izgradnju podzemne garaže UKC RS

pokušaj sanacije klizišta


Piše: Slobodan Vasković


Pohlepa pripadnika Crvene Sekte je nemjerljiva: U jeku korone, 23.04.2020. godine potpisali su Ugovor o izgradnji podzemne garaže, vrijedne 35 miliona KM.


Jasno je zašto nema para za lijekove za borbu protiv COVID 19.


Teško stimulisani pljačkaški trojac

“Možda će da košta 35 miliona ali će biti najsavremeniji parking u Evropi”, pohvalio se 04.05.2020. Crta Đajić, teško stimulisan, kao i obično.

Prostor kraj UKC RS na kojem je došlo do ogromnog klizišta

Posao je dobila firma “Marković Invest” iz Laktaša, vlasništvo Rade Markovića, kuma Ranka Škrbića, grobara zdravstva, koji negira kumstvo, ali ne negira da je izvođač radova u svim velikim pljačkama koje se odvijaju kroz gradnju objekata vezanih za zdravstvo.


Škrbić je kum Milorada Dodika i njih dvojica stoje iza svih velikih pljački u zdravstvu RS.


Prema procjenama stručnjaka, na podzemnoj garaži će biti ukradeno najmanje 50 posto, odnosno 17,5 miliona KM.


Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, na čijem čelu je Alen Šeranić, obavezalo se da će vraćati kredit UKC-a od 35 miliona KM kako bi se garaža izgradila, što Šeranića čini saučesnikom u ovoj kriminalnoj radnji.


Međutim, “najsavremeniji parking u Evropi” teško je ugrožen vrlo opasnim klizištem koje brojne firmme nikako da saniraju. 

Trenutno na sanaciji radi firma “Inženjering” iz Jelaha; Radi se svakodnevno, “skinuto” je “pola brda”, ali sve i dalje vrlo opasno klizi, uprkos brojnim pobijenim šipovima i ostalim građevinskim zahvatima.


Fotografije svjedoče o dramatičnom klizištu koje bi, ako se nastavi, moglo ugroziti i UKC RS.

Uvijek teško stimulisani Đajić je ranije izjavljivao da klizište ne može ugroziti ništa, ali ko još može vjerovati takvoj spodobi.


Klizište je odvuklo već par miliona, a koliko će ih ukupno progutati, nezahvalno je prognozirati.



Garaža, kako stvari stoje, neće biti ispod 40 miliona KM, a Teško Stimulisani Đajić bi kraj njene izgradnje trebalo da sačeka u nekoj od pritvorskih/zatvorskih ćelija. (nastaviće se)