петак, 8. октобар 2021.

Određen jednomjesečni pritvor Mladenu Gajiću, direktoru bolnice u Doboju

 piše: Slobodan Vasković

Mladenu Gajiću, direktoru dobojske bolnice "Sveti apostol Luka" određen je jednomjesečni pritvor.


Marković se već nalazi u pritvoru od polovine septembra, kada je iuhapšen zajedno sa Branislavom Zeljkovićem, direktorom Instituta za javno zdravstvo RS, Draganom Dubravcem, vlasnikom firme "Promedik" i vlasnikom firme "procontrol" Slavkom Bojićem. 

Svi oni su uhapšeni 15.09.o.g., a ono što je veoma bitno, Milorad Dodik, lider Crvene Sekte, tada je tražio da MUP RS odbije naređenje Specijalnog tužioca i ne privede sve osumnjičene po Naredbi Tužilaštva.

Na njegov zahtjev pristao je Siniša Kostrešević, direktor Policije, ali je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, naredio da se akcija izvrši po nalogu Specijalnog tužioca.


Hapšenje Gajića je nastavak te akcije, u sa njim je slobode lišen i Vladimir Vuletić, vlasnik firme "ARMS", koji je imao kriminalne poslove sa UKC RS Banjaluka na čijem čelu je Vlado Crta Đajić. 


Prema mojim informacijama, većina kriminalnih puteva vodi do Đajića, a pitanje dana ili nedjelje je kada će i on biti priveden; Njega, osim Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva, istražuje i Tužilaštvo BiH, zajedno sa Vicom Zeljkovićem, Dodikovim sestrićem.  

Zeljković je, prema mojim saznanjima, od brojnih Sektaških uvoznika uzimao robu besplatno, a potom je prodavao zdravstvenim ustanovama i apotekama. (nastaviće se)