среда, 13. октобар 2021.

Ispod Dodikovog šinjela: Kriminalni radovi mafijaša Perića i Mrde


Piše: Slobodan Vasković


1.

Svi visoki funkcioneri Crvene Sekte ogrezli su u kriminalu, a isto se odnosi i na drugi, treći i četvrti krug pripadnika te Zločinačke organizacije koja se lažno predstavlja kao politička partija.


2.

Da bih to pojasnio i, naravno, dokumentovao, kao primjer ću uzeti dvojicu “srednjaka” Sekte i navesti načine na koji pljačkaju i peru novac: To su Milutin Perić, pripadnik podzemlja Češke i Ljubomir Mrda, funkcioner Crvene Sekte.


3.

Obojica su pripadnici međunarodne zločinačke organizacije koju vodi General NarkoMafije Siniša Mijatović iz Zvornika.

General NarkoMafije Siniša Mijatović

4.

Perić i Mrda su dio ogranka kojem je na čelu Veljko Vukelić, Dodikov kum. 


Vukelić i Dodik

5.

Ljubomir Mrda, zvani Botoks, bio je dugogodišnji direktor “Elektrodistribucije” Pale. Počinio je niz teških kriminalnih radnji na javnim nabavkama, a nije uredno uplaćivao doprinose i poreze iako je na računima bilo para.


Upravo zbog toga je Poreska uprava RS, samo na ime zateznih kamata, od “Elektrodistribucije” Pale naplatila 250.000 KM.

6.

Štetočina Mrda nije, nakon penzionisanja, zaboravljen; Štaviše, i dalje je u funkciji Milorada Dodika kao član Nadzornog odbora OC “Jahorina” Pale.


7.

Nije Botoks postavljen u NO bez razloga - Vrhu Crvene Sekte i njegovoj tajkunskoj ekipi bila je potrebna razvijena kriminalna mreža koju je Mrda ispleo preko svoje rodbine, kumova, “poslovnih partnera“...


8.

Krenimo redom:


Firmu “Paniflex” iz Pala, koja je propala, Mrda je otvorio na svoju sestru. Preko “Paniflex-a” ojadio je dobavljače, budžet RS, “Bobar banku” i “Banku Srpske” za tri miliona KM.


Sve to detaljno možete naći u tekstu “Iz Dodikove Mesare: Mrdini trorasni križanci na solarni pogon”, koji sam objavio 17.05.2020. godine.


9.

Botoks je preko firme “BECG”, zajedno sa Bojanom Kisom, uz pomoć svog zeta Filipa Jovića, izvukao od Elektroprivrede RS preko šest miliona KM.



I taj kriminalni akt sam precizno opisao i dokumentovao u tekstu “Nakon milionske pljačke Elektroprivrede RS, Dodikov štićenik i kriminalac Mrda, perač prljavog novca Kokezinog i Belivukovog kriminalnog Krakena, i njegov saučesnik Bojan Kiso pokušavaju likvidirati firmu BESCG preko koje je oteto cca 6,2 miliona miliona KM”, koji sam objavio 10.06.2021. godine.


Bojan Kiso

10.

Učesnici u fiktivnim poslovima bili su, da podsjetim, Katarina Kiso, kćerka Bojana Kise, te Tijana Teodorović i njena sestra Sanja.


Tijana Teodorović

Tu je i Botoksov nezaobilazni potrčko Vladimir Minić, direktor te firme, ujedno i direktor firme “Galeb” iz Istočnog Sarajeva, koja je poznati utajivač poreza.


11.

Botox krade svim rukama i nogama cijele familije, kao i drugi funkcioneri Crvene Sekte, pa preko svoje kćerke Aleksandre, arhitekte, izvlači iznose do 6.000 KM za fiktivne projekte za koje ne treba raspisivati tendere u OC “Jahorina”.


Takvih nepostojećih projekata je na desetine, ali su na osnovu njih uzete itekako postojeće stotine hiljada KM.

Milutin Perić

12.

Mrda je zajedno sa poznatim češkim kriminalcem i prevarantom Milutinom Perićem suvlasnik firme Green Energy d.o.o. Pale koja u svom sastavu ima minihidroelektranu „Miljacka“.


Kakve su sve kriminalne vratolomije pravili narečeni kriminalci najbolje pokazuje registaracija firme “Green Energy”  d.o.o. Pale gdje se, u vlasničkoj strukturi, smjenjivala kompletna porodica Perić: njegova supruga Aida, te kćerke Nikolina i Jelena.



13.

Preko neaktivne firme, bez ikakvog kapitala, “BXP Czech” a.s. iz Praga koja je u formalnom vlasništvu Nikoline i Jelene Perić ušli su u vlasničku strukturu firme “Green Energy d.o.o. Pale”, suprotno Pravilniku o promjeni vlasničke strukture Koncesionara.


Nikolina Perić
          
Članom 3 stav k) navedenog Pravilnika određeno je da:

„dokaz sticaoca (u ovom slučaju firme “BXP”), odnosno njegov osnivač mora da ima obezbijeđena financijska sredstva za realizaciju koncesionog projekta.“


14.

Botoks i Perić su "prevarili" Vladu RS, Ministarstvo za energetiku RS i Komisiju za koncesije RS koji su dali saglasnost za promjenu vlasništva tako što su dali izjavu da imaju obezbijeđena finansijska srestva.


Međutim, “BXP Czech” a.s. iz Praga nije uložio ni marku u izgradnju minihidroelektrane „Miljacka“ nego se zaduživao, te, nakon izgradnje, ostao dužan izvođačima i povjeriocima.


15.

Iz bilansa za 2020. g. vidljivo je da “BXP Czech” a.s., osim osnivačkog kapitala, nema drugog kapitala i da nije bilo nikakvih poslovnih promjena.


          

Prevaranti Mrda i Perić, podmukli, pokvareni i pohlepni, "obmanuli" su i Ministarstvo za prostorno uređenje RS i Komisiju za energetiku, djelujući suprotno Zakonskim propisima RS.


U njhove kandže upali su mnogi izvođači, projektanti, revidenti, nadzorni inženjeri, inspektori, advokati, sudije... kojima je samo poznanstvo sa njima donijelo ogromne probleme. 


Pohlepni i bahati nisu štedili niti štede nikoga: od običnih poznanika do najrođenijih.


16.

Uz sve navedeno, gramzivi kriminalac Perić, preko firme “JAMP” s.r.o, koja je u vlasništvu njegove supruge Aide i kćerke Nikoline, novcem vrlo vrlo sumnjivog porijekla preuzeli su 6,3 % vlasništva u sarajevskom preduzeću “Bosnalijek” d.d.


Aida Perić

Špekulantskim trasankcijama, zajedno sa fondom “KBC EURO CREDIT CAPITAL” sa Kipra, Perićeva firma “JAMP” sada nastoji preuzeti većinsko vlasništvo od domaćih firmi “AS HOLDING” d.o.o. i drugih akcionara.


Sve se radi po oprobanoj šemi - preko firmi koje se vode na njegovim najbližim, potom kumovima, “poslovnih partnerima“…

Bosnalijek

17.

Botoks i Perić, pod Šinjelom Milorada Dodika, i po naredbama “Generrala” nastavljaju da gaze sve pred sobom, a trenutno su najangažovaniji na poslovima pranja prljavog novca od narkotika koji pretvaraju u nekretnine. (nastaviće se)