недеља, 31. октобар 2021.

Dodikov “General” sa Skaj aplikacije je Siniša Kostrešević, direktor Policije MUP RS; Imena svih ključnih članova “Generalovog” NarkoŠtaba smještenog u vrhu MUP RS

"General" sa Skaj aplikacije Siniša Kostrešević, direktor Policije MUP RS 


Piše: Slobodan Vasković


1.

“Poručnik” Milorad Dodik, Istrebljivač sopstvenog naroda u BiH, nije Rekao Narodu ko je njegov “General” na aplikaciji “Skaj”.

Reći ću ja, pošto držim do svoje riječi, što “Poručnik” Dodik odlično zna: “General” sa Skaj aplikacije je Siniša Kostrešević, direktor Policije MUP RS.


Skaj aplikaciju koristili su, između ostalih, Kavčani Veljka Belivuka i njegove monstruozne koljačke kriminalne narkoorganizacije. 


I "General" je Kavčanin. Da li se čuo sa Belivukom i njegovim ljudima; Da li su mijenjali užasne fotografije samljevenih ljudi, izvršenih ubistava, likvidiranih žrtava?! To osatvljam istrazi.



Dodik direktno naređuje "Generalu", ali nije jedini. Postoji još jedna Osoba, vrlo vrlo bliska Dodiku, koja je u svakodnevnoj komunikaciji sa "Generalom" i koju on sluša čak više od samog Dodika. Danas neću imenovati tu Osobu, samo ću navesti da nije zaposlena ni u jednoj instituciji Republike Srpske, a ni BiH. Objaviću to ime kad pojasnim sve detalje funkcionisanja "Generalove" NarkoOrganizacije. 


2.

Narko"General" Kostrešević putem Skaj aplikacije i Skaj telefonom komunicirao je sa vođama, primarno, Kavačkog Klana, ali i drugih NarkoKlanova; Ugovarao poslove, posebno oko transporta narkotika, ali i drugih zlodjela.


Njegov ključni čovjek zadužen za koordinisanje poslova sa NarkoKlanovima i velikim NarkoDilerima je Dragan Simić, savjetnik direktora Policije. Simić za “Generala” obavlja najosjetljivije specijalne zadatke širom Republike Srpske i u Regionu, ali o tome nešto kasnije.


3.

Prije nego nastavim da napravim malu digresiju: Simićev sin Marko je 27.10. ove godine, zajedno sa Nemanjom Sjenicom, sinom višestrukog ubice Jelenka Sjenice, u centru Banjaluke, u 12 časova i 35 minuta, (u p’o bijela dana), napali su i pretukli Nj.S., bez ikakvog razloga. 



Nakon što je priveden, prijetio je policajcima svojim ocem Draganom, tvrdeći da će biti svi istjerani sa posla, a potom slagao da ima COVID 19; Utvrđeno je da nije pozitivan, pa je vraćen u pritvor, odakle je pušten u 21 čas i 15 minuta. Tužilac Biljana Janković ga tereti za krivično djelo “nanošenje tjelesne povrede”.


Vrlo nasilna porodica Simić, vrlo sklona kriminalnim djelima - od nanošenja tjelesnih povreda do trgovine narkoticima.


4.

Uz Simića, ključni članovi NarkoŠtaba “Generala” Kostreševića su Ilija Plavša, takođe njegov savjetnik, Siniša Bereta, načelnik Jedinice za organizovani kriminal, a  bio je to i Mladen Milovanović, koji je, 17.07. ove godine, uhapšen zajedno sa Škaljarcem Milošem Božovićem, nakon čega je odležao mjesec dana u pritvoru, a sada se brani sa slobode.


Ilija Plavša

5.

Objavio sam već da je Milovanović tokom disciplinskog postupka pred Unutrašnjom kontrolom, izjavio da je za sve njegove sastanke sa Božovićem znao i odobravao ih Kostrešević.


Nakon tog svjedočenja, "General" ga je precrtao i čini sve da kompletnu krivicu za čuvanje i logističku podršku Škaljarcu Božoviću prebaci na Milovanovića i njemu bliskog Viktora Latinovića, policijskog funkcionera koji radi u KTC.


Ranije sam objavio da je Dragan Simić, savjetnik “Generala”, nakon hapšenja Milovanovića iz njegove kancelarije, prije pretresa, sklonio sve "istražne predmete" koje su oni “specijalno” radili.


Vezani su za pokrivanje velikih NarkoDilera i kriminalaca koje "General" kontroliše.

Mladen Milovanović

6.

U “Generalovom” štabu je i Predrag Vatreš, koji je priveden kada i Milovanović, ali mu nije određen pritvor, jer je Kostrešević uspio to da spriječi.


Tužilaštvo BiH preuzelo je od Okružnog javnog tužilava Banjaluka predmet “Škaljarac Božović-Milovanović”. Tužilaštvo je kompletan predmet izuzelo 18.10. ove godine i o tome obavijestilo sve branioce osumnjičenih, kao i osumnjičene.


Milovanović je već saslušan u Tužilaštvu BiH, a, prema mojim izvorima, izjava mu je gotovo identična onoj datoj Unutrašnjoj kontroli MUP RS.



7.

“General” je pripadnik Kavačkog klana, a čuvanje Škaljarca Božovića bio mu je samo usputni posao; Uz to, držao ga je na oku i mogao ga je maknuti kad god je htio, ako bi to od njega zatražili šefovi Kavačkog klana!


Škaljarac Miloš Božović


“Generalu” nije mrsko da sarađuje i sa “Škaljarcima” ukoliko je to dobro plaćen posao, ali je, primarno, Kavčanin i sa njima je zaradio milionske svote, radeći za njih velike transporte narkotika.


8.

Jedan od specijalnih zadataka koje najznačajniji pripadnik “Generalovog” štaba Dragan Simić obavlja jeste, između ostalih, direktna komunikacija sa Zvorničkim NarkoKlanom, Bijeljinskim NarkoKlanom i onim sa Sarajevsko-Romanijske regije. Bijeljinski klan tek sam načeo u nekoliko tekstova, a potpuno ću ih raskrinkati, kao i onaj iz Sarajevsko-Romanijske regije.


Hotel "Vidikovac"


Simić se, po “Generalovom” nalogu, u hotelu “Vidikovac” (uvijek i isključivo u tom objektu), tajno nalazio i sa Bojanom Raonićem, velikim NarkoDilerom, kojeg je Sud BiH, novembra 2019. godine, presudio na pet godina zatvora zbog falsifikovanja isprava i krađe identiteta, koje je prodavao velikim NarkoBosovima iz Regiona. Od tada je u bjekstvu.


Sa Simićem je u par navrata u "Vidikovac" dolazio i Vatreš.


Milovanović i Vatreš

9.

Simić je, po naredbi “Generala”, organizovao tajno liječenje, ali i zaštitu Raonića, u UKC RS Banjaluka.

veliki NarkoDiler Bojan Raonić

Pisao sam već o tome, ali da podsjetim, jer je to jako bitno, budući da je Boban Kusturić, šef Helikopterskog servisa Vlade RS, dovozio letjelicom Raonića u UKC RS. Kusturić je, takođe, jedan od "Generalovih" najbližih saradnika i, istovremeno, izvođač velikih kriminalnih zadataka.


Kusturić je Dodikov lični pilot.


Boban Kusturić


Za cijelu akciju čuvanja i liječenja Raonića znali su Dodik, kao i Vlado Crta Đajić, ali i Nenad Crveni Kombi Stevandić.

"General" (u sredini) i Vlado Crta Đajić

10.

Objavljujem ponovo dokumente iz UKC RS iz kojih se jasno vidi da je Bojan Raonić 18. avgusta 2020. godine primljen u Urgentni centar UKC RS u 09 časova i 21 minut. Tada je bio u bjekstvu i za njim je bila raspisana potjernica kako bi bio uhapšen i upućen na izdržavanje petogodišnje kazne zatvora.

Raonić u UKC RS BL od 18.08.-24.08.2020.
Kontrola u UKC RS BL 24.11.2020.

Po prijemu, smješten je na Abdominalnu hirurgiju i, nakon svih izvršenih pregleda i provedenih šest dana na liječenju, 24.08.2020. godine otpušten iz UKC RS. Vjerujem da je bio smješten u VIP apartmanu.


Opet je NarkoBjegunac odvežen helikopterom Vlade RS, pilot Bojan Kusturić, a na kontrolni pregled došao je tri mjeseca kasnije, 24.11.2020. godine.


Pregledan je i otpušten na još jedan helikopterski let.


NarkoPilot i NarkoM ilioner Boban Kusturić


Koliko su bahati NarkoMafijašii pogrešno misle da su nedodirljivi pokazuje i podatak da je Raonić pod svojim pravim imenom svaki put priman u UKC RS Banjaluka, što je zaista izvrstan podatak, jer je neizbrisiv i krucijalan dokaz Dodikove, Kostreševićeve, Kusturićeve i Đajićeve povezanosti sa NarkoKlanovima.


Raonić, očito, ima problema sa zdravljem, jer je ponovo dovežen na UKC RS 05.03.2021. godine i na Abdominalnoj hirurgiji proveo četiri dana. Bio je smješten kod Crte Đajića sve do 09.03.2021. kada je otpušten u 07. časova i 20 minuta. Helikopteri Vlade RS koje vozi Kusturić baš rano lete.

NarkoDiler Raonić na UKC RS od 05.03.-09.03.2021.

                                                         kontrola 18.03.2021.

Kusturić je, 18.03.2021. godine, ponovo helikopterom dovezao bjegunca od pravde Raonića u UKC RS na kontrolu. Isti dan je i otišao. Gdje se krio?! 


Jasno je da "Generał" zna. I da Dodik zna. I da Osoba, zasad neimenovana, zna!


11.

Podnio sam krivičnu prijavu protiv Dodika, Kostreševića, Kusturića, Đajića… zbog udruživanja u Organizovanu Zločinačku Grupu sa ciljem da omoguće nastavak skrivanja NarkoDilera Bojana Raonića, presuđenog na pet godina zatvora, iako su znali da je za njim raspisana potjernica, koju sam lično potpisao i objavio, 27.10. o.g.


Krivična prijava protiv Dodika, "Generala"
i Kusturića i Đajića

12.

Dva dana prije toga, Dodik i njegov "General" sa Skaj aplikacije Kostrešević podnijeli su krivičnu prijavu protiv mene koju su potpisali kao anonimni "članovi porodica oboljelih od korone". Kakvi jadnici. 


Vijest o podnošenju krivične prijave protiv mene objavili su pojedini mediji, ali sam je objavio i ja na svom blogu.

 

Krivična prijava "porodica oboljelih od COVID 19"

13.

Nacrt krivične prijave protiv mene, iza koje navodno stoje “porodice oboljelih od korone”, uz odobrenje Dodika i Osobe koju još uvijek neću imenovati, napisali su “General” Kostrešević, uz pomoć Berete i Simića, dok je Plavša bio “brza pošta” koji je nacrt odnio Mračnjaku Slavku Maksu Mitroviću da uradi “konačno rješenje”. 


Siniša Bereta

Kada je Mračnjak “dotegnuo” tekst krivične, u kojoj jedino nisam osumnjičen za izazivanje Francuske buržoaske revolucije, Balša je krivičnu “anonimno” predao Tužilaštvu i neanonimno entitetskoj agenciji “SRNA”, koja je objavila 25.10. o.g., a ja prenio na blogu isti dan


Mračnjak Slavko Maks Mitrović

14.

Navedeni Simić, Plavša, Milovanović, Bereta i Vatreš su, godinama, najuži štab “Generala”; Kusturić je zadužen za prevoz narkotika helikopterima Vlade RS, ali i za prevoz NarkoDilera, kao i drugih lica iz krim miljea vrlo vrlo opasnih i sa debelim dosjeima.


Naravno, nakon svjedočenja pred Disciplinskom komisijom Unutrašnje kontrole MUP RS protiv "Generala", Milovanović je, kako sam već naveo, precrtan.


15.

Osim Simića, Plavše, Berete i Vatreša, svi pripadnici MUP RS, te Kusturića, izuzetno značajan član "Generalovog" štaba je Rade Diljević, njegov kum, koji je direktno zadužen za poslove sa Dejanom Ilićem Tigrom, šefom Kavačkog Klana u Republici Srpskoj.


Rade Diljević, kum "Generala"

Diljević je specijalizovan za brojne nelegalne poslove koji se odvijaju preko Dodikove Krovne Kriminalne firme "Prointer", a najvažniji posao mu je pranje para. 


O ključnim “Generalovim” narkoađutantima na terenu pisaću uskoro opširnije.


"General" sa Skaj aplikacije Siniša Kostrešević


Budući da se radi o vrlo velikoj NarkoHobotnici, koja je Regionalnog karaktera, sa narkouporištima u Holandiji (Roterdam), Španiji, Belgiji (Antverpen), Češkoj..., nije moguće u jednom tekstu navesti sve njene krakove i trgovce opijatima koji ih vode. (nastaviće se)