петак, 29. октобар 2021.

Stanivukovićevi politički i ekonomski savjetnici: Selak i Grbić sahranili “Gradsko groblje”; Sašu Trivića, suvlasnika "Krajina klasa" istražuju zbog krađe vode, duge cijelu deceniju


Piše: Slobodan Vasković


1.

Mafijaška porodica Selak-Milaković, formalno ozvaničena kao “politička” partija SPS, uspjeli su da sahrane banjalučko Javno komunalno akcionarsko društvo “Gradsko groblje”.


2.

Taj zaista nevjerovatni podvig ostvarili su preko Gorana Selaka i njegovog poslušnika Željka Grbića, direktora i Grobara banjalučkog “Gradskog groblja” koji je preduzeće doveo do nemogućnosti poslovanja, što mi je potvrđeno iz nekoliko potpuno nezavisnih izvora.


3.

Stvarni gubitak Groblja u 2020. godini je 280.000 KM, a duguju brojnim dobavljačima novac; Jedino ništa ne duguju firmi “Novo tex”, koja je u vlasništvu mafijaškog ogranka Milaković i kojoj je tokom 2020. godine isplaćeno preko 400.000 KM za raznorazne “usluge”.


4.

Koliko od toga je ukradeno, jer su pripadnici mafijaške porodice poznati po prenaduvavanju faktura, trebala bi utvrditi istraga do koje mora doći, pošto se može desiti da Groblje bude zaplijenjeno.


5.

Djeluje iracionalno, ali to su činjenice, budući da je Grbić preduzeće doveo u stanje potpunog rasula; Ne zna se ni ko pije ni ko plaća, ne znaju se ni prihodi ni rashodi; Jedino se zna da je Grbić, radeći po instrukcijama Gorana Selaka,  sahranio Groblje i to preduboko; U tolikoj mjeri da će biti istinski poduhvat vratiti ga na površinu iz dubioze u koju je svjesno gurnuto. 


6.

U kolikoj mjeri je Grbić bahat svjedoči podatak da je od “Sber” banke u februaru 2021. godine podigao kredit od 300.000 KM bez odluke Nadzornog odbora, bez raspisivanja tendera i urpkos tome što nikakvo podizanje kredita nije bilo predviđeno Planom nabavki za ovu godinu.


7.

Samo ovim aktom Grbić je počinio nekoliko krivičnih djela, ali još uvijek nije smijenjen. A morao je biti među prvima smijenjen nakon promjene vlasti u Banjaluci, jer se znalo da se enormno pljačka u maniru "Bilija Pitona". Međutim, Stanivuković to nije učinio. 


8.

Stanivuković štiti Grbića, jer je u odličnim odnosima sa mafijašem Selakom i kompletnom mafijaškom porodicom “Selak Milaković”, budući da je Pogrebno preduzeće za sahranu brojnih firmi “Novo tex” jedan od značajnijih dobavljača grada Banjaluka.

9.

Stanivuković je mladog gangstera i reketaša Nebojšu Drinića, potpredsjednika Gradskog odbora PDP Banjaluka, zadužio da štiti Grbića, a Drinić, po običaju, naplaćuje zaštitu.


10.

Nadzorni odbor “Novog groblja” morao bi smijeniti Grbić: Ako to ne učine nakon bezbrojnih kriminalnih djela koja je počinio i sa kojima su upoznati, onda i protiv njih mora biti sprovedena istraga zbog prikrivanja teških krivičnih djela

11. 

Veoma je interesantno da se Lažni borac protiv kriminala Stanivuković nijednom nije oglasio o teškoj situaciji u kojoj se nalazi “Gradsko groblje”, a opštepoznato je da on baš voli da se fotografiše dok podnosi “krivične” prijave.


12.

Nije taj propust slučajan, jer Stanivuković je vrlo selektivan po pitanju “krivičnih” koje “podnosi”, odnosno slikanja sa “razlogom”.


13.

Nije ovo jedina šansa koju je propustio - Itekakva prilika mu je bila da podnese krivičnu prijavu protiv kradljivca vode Saše Trivića, suvlasnika “Krajina klasa”, koji već cijelu deceniju pljačka banjalučki “Vodovod”, a da nije platio niti pfeninga.


14.

Nakon što sam otkrio njegov kriminal, ta Hulja se našla u velikim problemima, što je i zaslužio, jer je MUP RS otpočeo sa saslušanjima povodom decenijske krađe vode.


15.

Uplašeni saznanjima da su saslušanja počela, čelni ljudi “Vodovoda” podnijeli su, konačno, prije par dana krivičnu prijavu protiv Trivića, a istraga je počela ranije, nakon mojih objavljenih tekstova o tom kriminalcu: Glavni tužilac OJT Banjaluka Zoranu Bulatoviću na moje pitanje da li će po službenoj dužnosti (nakon što sam mu dostavio podatke o Trivićevom kriminalu), otvoriti istragu, odgovorio je potvrdno.



16.

Stanivuković je maksimalno štitio Trivića, čak ga nije uklonio ni iz Ekonomskog savjeta Gradonačelnika, u koji ga je imenovao, što je baš odgovarajuća pozicija za okorjelog kriminalca, po Sektaškim pravilima. (nastaviće se)