четвртак, 21. октобар 2021.

Nakon smjene Tadićeve VSTS pred novim iskušenjem: Ukoliko produže mandat kriminalcu Zoranu Džidi na poziciji predsjednika Okružnog suda Bijeljina, ojačaće dodatno zločinačke organizacije koje haraju u tom dijelu BiH


Piše: Slobodan Vasković


1.

Visoki Sudski i Tužilački Savjet BiH smijenio je Gordanu Tadić sa mjesta Glavnog tužioca Tužilaštva BiH i time demonstrirao početak laganog oporavka ključne institucije u pravosuđu.


2.

Tadićeva je u potpunosti privatizovala instituciju Tužilaštva BiH, štitila neskriveno Dragana Čovića i Milorada Dodika, obračunavala se sa čelnicima drugih državnih institucija, zloupotrebljavajući Tužilaštvo BiH kao lično oruđe.


Istina, ni čelnici tih drugih institucija nisu mnogo bolji od Tadićeve, služe se istim, makijavelističkim, metodama, ali o njihovoj sudbini ne odlučuje VSTS, već političari koji ih, kako stvari stoje, ne misle mijenjati, jer su im primarni lični, a ne državni interesi.


3.

Rezultat glasanja o smjeni Tadićeve (šest za, jedan protiv, jedan uzdržan) pokazuje da je VSTS još uvijek jednim značajnim dijelom kancerogen, ali bitno je da je zdravo tkivo prevlađujuće i da donosi sve više pozitivnih odluka, bez obzira na tešku bitku koja se vodi protiv dirigovanih pripadnika VSTS.


4.

Nakon smjene Tadićeve, samo dan poslije, VSTS se nalazi na novom iskušenju - istina ne toliko značajnom za javnost, kao što je smjena Glavnog tužioca BiH, ali podjednako značajnim za pravosuđe, jer trebaju donijeti odluku o izboru predsjednika Okružnog suda u Bijeljini, a za tu poziciju ponovo se kandidovao Zoran Džida, kriminalac i zločinac koji ne sudi po zakonima BiH i entiteta već u skladu sa željama svih vrsta kriminalaca, pa čak i ubica.

Zoran Džida

5.

Džida, zajedno sa predsjednikom Osnovnog suda u Bijeljini Aidom Hanušićem čini zločinačku osovinu čije bi lomljenje značilo djelimično oslobađanje bijeljinskih sudova iz ruku zločinačkih organizacija.

Aid Hanušić

6.
Ukoliko VSTS ponovo imenuje Džidu, baciće tešku sjenu na smjenu Tadićeve i svoj vrlo pozitivan rad u njenom slučaju; Neizbor Džide značio bi nastavak oporavka VSTS, pravosuđa u cjelini i doveo bi, lančanom reakcijom, do niza pozitivnih promjena u brojnim pravosudnim institucijama.


7.

Halil Lagumdžija, predsjednik VSTS, i ostali članovi Savjeta, moraju biti svjesni činjenice da neiskorištavanje prilike za uklanjanje korumpiranih, teško kriminalizovanih sudija, za šta jeste prilika izbor za predsjednika Okružnog suda Bijeljina, znači produžetak agonije pravosuđa, njegovog djelovanja protiv interesa naroda i, naravno, ojačavanje zločinačkih organizacija, od kojih su mnoge međunardnog karaktera. 

8.

Ne postoji nijedan jedini razlog za produženje mandata Džidi, ali postoji bezbroj razloga za njegovo zatvaranje na dugogodišnju robiju.


Navešću samo neke od razloga za smjenu, potom procesuiranje i zatvaranje Džide, jer pobrojati sva njegova nedjela značilo bi ispisati nekoliko Tomova Pravosudnog Beščašća!


9.

-Narkosudija Zoran Džida, u slobodno vrijeme predsjednik Okružnog suda u Bijeljini, je već dugo svojevrsni kriminalnopravosudni fenomen: Ovaj gangster sudija podjednako kriminalno donosi sudske odluke u izvršnim i krivičnim postupcima. 


-Narko sudija Zoran Džida uspio je za dva dana da obaveže firmu “Alumina” da plati iz svoje imovine zločinačkoj firmi “Pavgord”, vlasnika Gordana Pavlovića Gocija, 245 miliona KM, plus da obaveže FG “Birač”, koji je  stečaju, da “Pavgordu” plati dodatnih 245 miliona KM, koje bi trebalo da isplati “Alumina” kao jedini dio te firme koji radi.


-Uz to, on je pustio iz pritvora ubicu koji je pokušao da izvrši četvorostruko teško ubistvo, ali, srećom, te likvidacije mu nisu pošle za rukom!!! 


Sve ove zločine Džida je počinio u samo dva dana!!! 

-Džida je, 14.07.2021. godine, kao sudija izvjestilac u izvršnim predmetima “Pavgord” protiv “Alumine” i izvršnom predmetu “Pavgord” protiv FG “Birač” (u stečaju) donio dva rješenja kojim su efektivno zvorničke firme (čitaj "Aumina") obavezane platiti “Pavgordu” 490 miliona KM ukupno, i to sve na osnovu kriminalnih, gangsterskih i nezakonitih zaloga.

Po svim domaćih i stranim zakonima, po principima koji traju hiljadama godina, utvrđena je zabrana i apsolutna nemogućnost vođenja izvršenja protiv firme u stečaju. Ova nadnacionalna tekovina prava, se apsolutno poštuje svugdje u svijetu, čak i u nerazvijenim zemljama trećeg svijeta; Svugdje osim u Osnovnom sudu u Zvorniku i Okružnom sudu u Bijeljini; Svugdje osim tamo gdje su Zvornički NarkoKartel, čija je firma “Pavgord”, a jedan od Kumova Zoran Stevanović, gradonačelnik Grada Droge, učesnici postupka. 


10.

Jasno je na osnovu navedneih presuda da je za Džidu NarkoKartel izvan svakog zakona; preciznije, za njega je NarkoKartel zakon.  

Pavlović i Stevanović

Narkosudija Zoran Džida je derogirao Zakon o stečaju, potpuno obesmislio sve postulate stečajnog postupka koji su ikad postojali. 


Narko sudija Zoran Džida se stavio iznad Narodne skupštine Republike Srpske koje ja donijela ovaj zakon. 


11.

Najveći pravosudni bastard Džida je efektivno potopio “Aluminu”, a samo dan ranije, 13.07.2021. godine, taj Zločinački Monstrum pustio je iz pritvora drugog monstruma Elvira Salkića, optuženog da je počinio krivično djelo pokušaj Teškog ubistva (četverostrukog), krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 


Elvir Salkić pokušao je da ubije Damira Beganovića i trojicu njegovih prijatelja, 07.06.2019. godine, a 1991. u Beogradu je ubio oca Damira Beganovića!!!


Puštanje iz pritvora monstruma Elvira Salkića je akt bez presedana, rijetko viđan ikad u pravosudnoj istoriji, naročito što je riječ o ozbiljnom prestupniku, te povratniku u vršenju krivičnih djela. 

Monstrum i ubica Elvir Salkić je po svemu mjera pravosudnom monstrumu Zoranu Džidi. I jedan i drugi su ubice, prvi fizički likvidira ljude, a drugi ekonomski ubija svaku budućnost naroda. 


12.

Džida je klasični zločinac kojeg Potkivaju sa svih strana - nisu mu mrski ni manji zločinački izleti u kojima uzme koju hiljadu evra za sitnije predmete; Tako, s vremena na vrijeme, skokne do Malog Zvornika na "čaj" sa optuženima u predmetima koje vodi i, uz posredovanje advokata optuženih, dogovori koliko Potkova iznosi za te slučajeve. Neka od tih Potkivanja su snimljena i uskoro će isplivati iz “bunkera”.


13.

Protiv monstruma Džide sam, 26.08.2021.,podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH i o tome obavjestio i VSTS kao i Ured disciplinskog tužioca, ali do današnjeg dana nisam vidio konkretne rezultate.

14.
Koliko će brojni dokazi koje sam iznio protiv Džide, dostavio ih Tužilaštvu BiH i UDT, sve i jedan neoborivo dokumentovan, uticati na njegov rezibor, koji je na dnevnom redu samo tri mjeseca nakon tri monstruozna zločina koje je počinio, odlučiće VSTS.


Džida je upregao sve svoje kriminalne “resurse” da ga spasavaju - Stevanovića, advokate ubice Elvira Slakića, pojedine članovi VSTV, lica zaposlena u VSTV, razne sekretare i političare….

15.

VSTS će, odlučujući o Džidi, istovremeno, pokazati i sopstvenu krvni sliku - da li je njeno poboljšanje izazvano smjenom Tadićeve bilo tek incident, ili stvarni početak oporavka što bi značio neizbor kriminalnog monstruma Džide. (nastaviće se)