среда, 13. октобар 2021.

"Sukob" Lepršavog “Mladog Dodika” Stanivukovića i Lepršavog “Radojičića” Amidžića oko Sektaškog Neradnika Velibora Vukajlovića, direktora “Akvane”; Draško “Dodik” Stanivuković mladog sirovog gangstera Nebojšu Drinića imenovao za vlasnika duša zaposlenih u Gradskoj upravi Banjaluke

Lepršavi&Lepršavi

Piše: Slobodan Vasković


1.

Prava je poslatica pratiti “bitku” između Lepršavog gradonačelnika Draška “Dodika” Stanivukovića i Srđana “Radojičića” Amidžića, Lepršavog Sektaša, oko Sektaškog Neradnika Velibora Vukajlovića, direktora “Akvane”, kojeg je na tu poziciju imenovao "Mladi Dodik" Stanivuković.


2.

Povod je pronađena hrana sa isteklim rokom trajanja u kuhinji “Akvane”, a ono što je tragikomično jeste da je Vukajlović dugogodišnji pripadnik Sekte, koji se, kao kukavičije jaje, smjestio u PDP-u.

3.

Velibor Vukajlović je sin Borke Vukajlović, bivšeg direktora Centra za socijalni rad i Velimira Vukajlovića bivšeg direktora Elektrotehničke škole Banjaluka.


Oboje su kadrovi SNSD-a, njihovi direktori, a i sin Velibor bio je pripadnik Sekte.


Velibor Vukajlović

4.

Kada se malo dublje istraži slučaj “Velibor Vukajlović” dođe se do zaista zanimljivih podataka. 


Na ovom mjestu u priču ulazi Manojlo Zrnić, dugogodišnji direktor JU “Borik”, koji je na toj poziciji bio sve do aprila 2019. godine, kada ga nasljeđuje Nenad Talić, pripadnik “Hora Igorovih Dječaka”, bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića.

Manojlo Zrnić

5.

Vratimo se slučaju “Sektaš Velibor” koji je davne 2006. godine zaposlen u JU “Borik”, na čijem čelu je bio Zrnić.


Zaposlila ga je mama Borka, a kao kontrauslugu za sinčićev posao, primila je Zrnićevu suprugu u “Centar za socijalni rad”. Sektaška Klasika!

Centar za socijalni rad

O tome je pisao i list “EuroBlic”, 06.10.2011. godine.


“Među funkcionerima vlada i pravilo ‘usluga za uslugu’. Najbolji primer za to je rodbinska veza između čelnih ljudi Centra za socijalni rad Banjaluka i Sportske dvorane ‘Borik’. Prema informacijama ‘EuroBlica’, direktorka Centra Borka Vukajlović zaposlila je suprugu direktora ‘Borika’ Manojla Zrnića. Ni Zrnić njoj nije ostao dužan pa je u upravu dvorane zaposlio Vukajlovićkinog sina”, navedeno je tekstu “EuroBlica”.


6.
Velibor Vukajlović u JU “Borik” narednih trinaest godina rijetko kad dolazi na posao, praktično i ne dolazi, nakon čega dobija otkaz 19.02.2019. godine.


Žalio se na Rješenje, koje je potpisao Zrnić, ali su sudovi odbili sve njegove žalbe.


7.
Naravno, Vukajlović se odmah predstavlja kao “žrtva”, te tvrdi da je godinama “ukazivao na nezakonitosti”, što je komedija, jer nikad niko nije čuo ni riječi od svih njegovih "ukazivanja"; Poseban problem je što se on nije nikako "ukazivao" ni na radnom mjestu, pa za nezakonitosti nije ni mogao znati, a bilo ih je napretek; To što je na posao primljen na nezakonit način, razmjenom "djeteta za suprugu”, nikom ništa.


8.

“Razočaran” Sektom, Vukajlović, neradnik po opredjeljenju i ubjeđenju, početkom 2020. godine prelazi u PDP, gdje ga dovodi Mladi “Dodik” Stanivuković kao svoj “kadar”. Uslov je Vukajlović odlično ispunio - beskrajno se divio ispraznom, polupismenom Narcisu.


Čak je Mladim “Dodikom” Stanivukovićem Zadivljeni Vukajlović bio na listi PDP-a za odbornike, ali lijenština se nije makla, te nije ni ušao u Skupštinu Grada.


9.

Međutim, Neprestano Divljenje Lepršavom mu se itekako isplatilo, jer  je  Mladi “Dodik” Stanivuković iskusnog Sektaša-Neradnika Vukajlovića imenovao za direktora “Akvane” početkom ove godine.

Koliko je Vukajlović “uticajan” u stranci svjedoči podatak da na nedavni protest koji je održala Opozicija u Banjaluci nije doveo nikog iz Mjesnog odbora PDP-a Paprikovac, kojem pripada.


10.

Uprkos tome, “krasi” ga oholost i bahatost, jer ga je Lepršavi izabrao zbog  “zadivljujućeg divljenja”, pa mobinguje radnike “Akvane” maksimalno. 


Međutim, nije zaboravio na svoje Sektaške veze, te je u računovodstvo “Akvane” ponovo primio Radanu Štrkić, koja je kadar SNSD-a. 


Štrkićeva je poznata po tome što je noću, krišom, dolazila u prostorije “Akvane” i uklanjala dokumente iz perioda dok je na čelu te firme bio notorni Rajko Radovanović, Sektaš koji već godinama živi na budžetskim jaslama, ne radi ništa, a mrsko mu je čak i da “preživa”. 

Rajko Radovanović

11.

Velibor Vukajlović će nastaviti da se divi Lepršavom “Dodiku” Stanivukoviću, kao što će nastaviti i da ništa ne radi, bahato i bezobrazno se ponaša, mobinguje radnike, a za nadati se da niko neće biti otrovan hranom iz “Akvane”.


12.

Vukajlović je najobičniji pacer, bezvrijedan koliko i onaj koji ga je imenovao, ali u “Timu” Lepršavog ima još jedan mladac, neobrazovan koliko i šef mu, ali spreman na svako zlo, krađu i, naravno, funkciju, što je odlika pripadnika Sekte, koji su ubijeđeni da mogu biti Sve!


13.

Riječ je o Nebojši Driniću, mladom banditu, koji je ključna poluga Draška “Dodika” Stanivukovića, sklonog nasilju, omalovažavanju i maltretiranju zaposlenih u Gradskoj upravi, gdje je on nezakonito zaposlen.

Drinić i Draško "Dodik" Stanivuković

14.

Zaposlio ga je Draško “Dodik” Stanivuković, namještaljkom, u Odjeljenje za privredu, ali njegov ključni zadatak je da kadrira, progoni radnike Gradske uprave, maltretira ih na vrlo okrutne načine, kao što maltretira i “staru gardu” pripadnika PDP-a u Gradskom odboru te stranke čiji je sekretar.


15.

Drinić je stvarni šef svih zaposlenih u Gradskoj upravi, osim Sektašima Bojanu Kresojeviću, menadžeru Grada i ovlaštenom potpisniku Odjeljenja za komunalne poslove Boriši Mandiću, te Miladi Šukalo.


Drinić ne smije naređivati ni Draganu Babiću, šefu Odsjeka Civilne zaštite Grada.


Svi ostali uposlenici Gradske uprave izloženi su brutalnim uvredama, postrojavanju, psovkama i ponižavanju od Drinića, koji je tek referent, ali ga je Draško “Dodik” Stanivuković javno predstavio kao osobu koju se mora bespogovorno slušati. 


16.

Najgore od svega je što je Drinić ključna osoba za sva privredna pitanja na nivou Grada, a zadužen je i za privlačenje investitora iako o privredi nema pojma. 


mladi gangster Drinić

Ali je zato izuzetno verziran u završavanju poslova za tajkune kojima je direktna veza sa Lepršavim “Dodikom” Stanivukovićem. Naravno, u tim “poslovima” valja se mnogo ilegalnog novca pa je pravo iznenađenje da Drinić još uvijek nije uhapšen.


17.

Drinić je vlasnik firme za čišćenje “Excellent” kojoj sa mjesta vlasnika duša radnika Gradske uprave pokušava namjestiti što više poslova, a najomiljeniji mu je keš koji dobija za “sređivanje stvari” kod gradonačelnika.

18.

Mladim gangsterom baviću se i dalje, a za kraj da objavim “Veliki Plan” Lepršavog “Dodika” Stanivukovića: Ukoliko on uspije da kupi kandidaturu za predsjednika RS na sljedećim opštim izborima, Drinić će biti nominovan za gradonačelnika Banjaluke. 


Na organima PDP-a je da to aklamativno podrže klimanjem glave i nastave da udišu "medicinski kiseonik" koji su "otkrili" na posljednjoj sjednici Predsjedništva. (nastaviće se)