четвртак, 21. октобар 2021.

Nevine Građane Ubijaju Svjesno: Antigenski testovi “Respi Strip”, maksimalno niske, loša osjetljivosti i industrijski kiseonik ključni su razlozi monstruozne visine smrtnosti u Republici Srpskoj koja je najviša u Svijetu i Evropi; Šeranić, Crta Đajić, Zeljković, uz podršku Vrha Ubilačkog Režima, nabavkom loših testova svjesno ugrozili živote desetina hiljada osoba i uzrokovali brojne smrti oboljelih


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nevine Građane Republike Srpske Ubijaju Svjesno, kako bi Ubice koje, navodno, vode borbu protiv virusa, a suštinski pljačkaju narod, koji ne liječe, zaradili milione KM i to na Smrti, što je nezamisliv užas i svjesno Istrebljenje Sopstvenog Naroda.


2.

U izrečeno, ma koliko konstatacija surova i teška bila, nema nikakve dileme nakon što sam otkrio tešku aferu sa lošim Antigenskim testovima čiji prvi dio prezentujem u tekstu koji slijedi. 


Napominjem da sam otkrio i aferu “Kiseonik”, 22.09.2021. godine, a “Antigenska afera” koja i dalje uzima živote, podjednako je velika kao i “Kiseonik”. 


3.

Antigenski testovi, maksimalno niske, loše osjetljivosti, u kombinaciji sa industrijskim kiseonikom ključni su razlozi monstruozne visine smrtnosti u Republici Srpskoj koja je najviša u Svijetu i Evropi.


4.

Ključni krivci za ugrožavanje života desetina hiljada stanovnika Republike Srpske su Branislav Zeljković, bivši direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Vlado Crta Đajić, generalni diektor UKC RS Banjaluka i ministar zdravstva Alen Šeranić, jer su dozvolili upotrebu Antigen testa “RespiStrip”, koji je maksimalno skupo plaćen, iako je maksimalno loš test.


5.

“RespiStrip”, prema nezavisnim studijama, pokazuje senzitivnost od samo 30,2 posto, što, pojednostavljeno rečeno, znači da od 100 pacijenata zaraženih virusom korona, Antigensko testiranje RespiStrip-om pokaže da samo njih 30 ima simptome korona virusa, dok za ostale bude negativan rezultat.


6.

Upravo tim ostalim, koji se, nakon testiranja “RespiStrip”-om ubjeđuju da su nezaraženi, jer je test dao negativan rezultat, bolest nastavlja da se razvija i dovodi do ogromnih komplikacija, jer se otkriva u kasnoj fazi, kada je za mnoge oboljele od virusa već prekasno.


7.

Budući da je u Republici Srpskoj naručeno na desetine hiljada takvih testova, (samo ih je UKC RS u posljednja dva tendera naručio ukupno 36.400 po 18.200), jasno je da su desetine hiljada osoba, koje su testirane ili će se testirati “RespiStrip”-om, životno ugroženo zbog niske senzitivnosti izuzetno lošeg testa.


8.

Praktično to znači da će, maksimalno,10.920 testiranih dobiti tačnu procjenu da li su zaraženi i to pod uslovom da im se već značajno razvila korona, jer RespiStop djeluje samo ako je virus u velikim količinama prisutan u tijelu, dok uopšte ne reaguje ukoliko su te količine virusa manje, odnosno ukoliko je bolest korona tek počela da zahvata nekog od zaraženih osoba.


9.

U zamišljenoj situaciji čak 25.480 osoba je životno ugroženo (riječ je o količini od 36.400 naručenih u posljednja dva navrata), jer niko od njih, ukoliko je bolest tek počela, neće znati da je zaražen, već biti ubijeđen da nema koronu.

10.

Sve ovo jasno je Šeraniću, Crti Đajiću i pritvorenom Zeljkoviću (zbog teških višemilionskih malverzacija sa medicinskom robom), kao i njihovim glavnim nalogodavcima Miloradu Dodiku&Istrebljivačkom Režimu, ali su, uprkos tome,  isključivo nabavljali “RespiStrip”, što, izvan svake razumne sumnje, znači da su vrlo svjesno ugrozili zdravlje stanovništva i uzrokovali brojna teška oboljenja od korona virusa i, samim tim, najveću smrtnost u Svijetu i Evropi.


11.

Vlado Crta Đajić je sebe na posljednjem skupštinskom zasjedanju okarakterisao kao “Heroja Današnjice”, iako je on, zajedno s aostalim pomenutim i brojnim drugim koji su znali da se koristi Antigenski test “RespiStrip” koji je, defakto, neupotrebljiv, jedan od najvećih “Masovnih Ubica Današnjice”!

12.

Da je “RespiStrip” izuzetno loš, praktično neupotrebljiv, test dokazala je Klinička studija u zemlji proizvođača - Belgiji, čiji je zaključak, nakon niza sprovedenih naučnih radnji, da je senzitivnost testa svega 30,2 posto.



Njihova studija objavljena je u stručnom časopisu “Journal of Clinical Virology”, prošle godine.



Isto je navedeno i u avgustu 2020. godine u “National Library of Medicine” (National Center for Biotechnology Information).


13.

Poređenja radi, Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje testove čija je minimalna senzitivnost 85 posto, dok se u otvorenim tenderima u Domovima zdravlja, u kojima je sve transparentno, kao uslov za nabavku testa, navodi da njihova senzitivnost mora iznositi minimum 97 posto.


14.

Uprkos jasnim dokazima da navedeni Antigenski test svojom neefikasnošću doprinosi povećanju broja oboljelih i visokoj, maksimalnoj smrtnosti, najvećoj u Svijetu i Evropi, UKC RS Banjaluka, odnosno Vlado Crta Đajić, u dva navrata (u julu i septembru), od firme “Ako Med” d.o.o Banjaluka, za UKC RS  je kupio 36.400 testova (dva puta po 18.200).


Plaćeni su, ukupno, nevjerovatnih 799.930 KM.



“Ako Med”, vlasništvo Jovana i Stojana Radakovića, ovlašteni je uvoznik Antigen testa “Respi strip”; Ovlašten je od Agencije za lijekove BiH 29.07.2020., a registracija im ističe 28.07.2025. godine.


Treš testovi kojima se direktno atakuje za zdravlje stanovništva, povećava broj zaraženih i broj mrtvih, nabavljeni su u julu i septembru ove godine, a tenderi za njih raspisani u junu i avgustu ove godine.


15.

Nisu samo ugroženi oni koji se testiraju bezvrijednim Antigenskim testom “RespiStrip” u UKC RS Banjaluka, već i u drugim bolnicama širom Republike Srpke. 



Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, u julu ove godine, nabavio je, takođe, preko 18.000 testova po cijeni od 398.580 KM i proslijedio ih brojnim zdravstvenim ustanovama. "Ako Med" je bio jedini ponuđač.

16.

Nadležna tužilaštva i sve druge institucije, kao i svi politički subjekti, morali bi hitno reagovati i spriječiti dalje svjesno Ubijanje Građana koje realizuje Vrh Crvene Sekte tako što će zaustaviti, svim demokratskim sredstvima i upotrebu bezvrijednog testa, kako bi zaustavili Svjesno Ubijanje Nevinih Građana, a odgovorne za ovaj novi teški Zločin protiv zdravlja stanovništva i Ubica Nevinih Građana zatvoriti. (nastaviće se)