понедељак, 18. октобар 2021.

SDS i PDP, njegov veći dio, jesu Opozicija, ali su Istinska Alternativa Vukanović, Trivićeva i Miličević


Piše: Slobodan Vasković


1.

O Ubilačkom Toksičnom Varvarskom Vulgarnom Režimu koji već petnaest godina svjesno, sistematično, nemilosrdno, razara Republiku Srpsku rekao sam gotovo sve u tekstu “Dodiku - Zlom, Nemilosrdnom, Otrovnom Istrebljivaču Srpskog Naroda”.


2.

Krajnji je čas da jasno saopštim i stavove o Opoziciji u koju ubrajam Stranku za pravdu i red Nebojše Vukanovića, SDS, PDP, njegov veći dio, dio DNS-a, bez najužeg vrha i nikako mafijaškoporodičnu hobotnicu Selak-Milaković, formalizovanu kroz navodnu stranku SPS.


3.

SDS, PDP, njegov veći dio, i dio DNS, bez najužeg vrha, jesu opozicija, ali nisu alternativa. To je ključni problem njihovog djelovanja zbog kojeg je Otrovni Istrebljivač Srpskog Naroda u BiH toliko dugo na vlasti i nastavlja da guši cijeli jedan narod u toksičnom živom blatu sopstvenog šizofrenog mentalnog sklopa.


4.

Nažalost, ni vrh SDS, kao ni veći dio PDP (u toj stranci se, trenutno, ne zna ko je vodi) nisu razumjeli da Milorad Dodik radi na uništenju naroda; Ne prihvataju to ni dalje, što im onemogućava da od opozicije postanu alternativa; Nažalost, vrlo malo je onih u Opoziciji koji i pomišljaju na promjenu načina djelovanja; To što jesu uspjeli da se jednim dijelom izvuku iz Okvira djelovanja koji im je Dodik nametao i u njemu dirigovao svih proteklih petnaest godina, ne znači da su spremni provesti suštinske promjene u načinu ponašanja; Čak takve namjere ni ne najavljuju, pogrešno vjerujući da je Promjena Režima, sama po sebi, dovoljna. 


5.

Promjena Režima je nedovoljna ukoliko je ne prati istinsko uvjerenje o potrebi vraćanja vlasti u institucije, dizanje društvenih normi iz pepela, ponovna izgradnja svih stubova društva i, što je i najvažnije, konačni i bespovratni razlaz sa nasiljem nametnutim obrascem - Društvo Jednog Lica, ma koje to Lice bilo!


6.

Promjena Režima nije nikakva promjena ukoliko oni koji teže da zauzmu vodeće pozicije u novoj vlasti gledaju na RS kao na plijen, što je isti ugao iz kojeg na entitet i narod u njemu gleda i Istrebljivač Naroda.


7.

Uz to, neophodno je da svaki funkcioner Opozicije svoje lične interese podredi spasavanju naroda od biološkog uništenja, ali, nažalost, ne postoji dovoljno razvijena svijest unutar Opozicionog bloka da se nalazimo u istorijskom trenutku, čvoru, čije će raspetljavanje/presijecanje označiti ili povratak Srba u grupu naroda koji imaju budućnost ili, pak, njihovo odvlačenje na potpunu marginu civilizacije, sa kojeg im neće biti omogućen povratak.


8.

Svijest o navedenom postoji tek kod nekoliko Opozicionih političara koji su uspjeli, uprkos brojnim opstrukcijama u sopstvenim redovima, da izbiju u prvi plan, ali se i dalje, upravo u Opoziciji, sve čini da ih se potisne i spriječi da sprovedu ono za šta se zalažu. Takvo djelovanje je samourušavanje Opozicije i direktna podrška Varvarskom Režimu koji vlada po principima mentalne pornokratije.


9.

Zbog svega rečenog, logično je postaviti pitanje kako stvoriti alternativu koja će se boriti za interese naroda i države u kojoj živi, kao i entiteta koji je sastavni dio te države, bez licemjerstva, malicioznosti i daljeg mrcvarenja teško iznurenog naroda koji je na ivici biološkog nestanka, onom njenom dijelu koji označava početak kraja?!


10.

Vrlo svjesno sam, nabrajajući subjekte opozicije, na prvo mjesto stavio Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića, jer i on i njegov Pokret jesu istinska alternativa.


11.

Uz njega su to još Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a, onog većeg opozicionog dijela (koji, nažalost, nema predsjednika), kao i Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a.


12.

Navedeni Trojac jesu istinska alternativa i Režimu, ali i Opoziciji i najbitnija činjenica je da postoje kao takvi. Ima tu još nekolicina značajnijih opozicionih funkcionera, ali Vukanović, Trivićeva i Miličević su ubjedljivo najizrasliji i, bez ikakve dileme, imuni na svaku vrstu trulih kompromisa, za razliku od opozicionih lidera.


13.

Pitanje je da li ih je malo? Ukoliko bi se udružili imali bi, izvan svake razumne sumnje, izuzetno veliku podršku među biračima; Toliko veliku da bi, bez problema, njihov, nazovimo ga uslovno, Pokret postao jedna od najjačih stranaka u Republici Srpskoj.


14.

Do izbora je ostalo još sasvim dovoljno vremena za udruživanje Vukanovića, Trivićeve i Miličevića, posebno zbog činjenice da je prvo dvoje već sasvim blizu čvrste odluke o zajedničkom nastupu! Njih dvoje jedini jasno zastupaju ne samo lustraciju, već i stav da je interes naroda važniji od svakog pojedinačnog interesa, ma kako se taj pojedinac zvao.


15.

Da li će im se pridružiti i Milićević, koji im je vrlo blizak po načinu promišljanja politike, pitanje je na koje ćemo vrlo brzo dobiti odgovor.


16.

Šta je paradoks u cijeloj opozicionoj priči: Umjesto da Vukanović, Trivićeva i Miličević dobiju javnu, otvorenu podršku od opozicionih lidera, prisiljeni su unutar opozicije (Vukanović) i svojih stranaka (Trivić i Miličević) da se bore sa podmetanjima, pokušajima minimiziranja njihovog značaja, difamiranjem svake vrste, iako bi njihovo istupanje, što iz jedva udruženih opozicionih redova (Vukanović), što iz SDS-a i PDP-a (Trivić i Miličević) nanijelo teške udarce tim partijama, a pitanje je da li bi PDP uopšte uspio da ostane išta više sem kombi partije ukoliko Trivićeva nastavi dalje sa Vukanovićem zajedno?! Vrlo, vrlo teško!


17.

Protest u Banjaluci pokazao je pravo stanje stvari u redovima opozicije: Vukanović je prošao najbolje, Trivićeva izuzetno dobro, Miličević dobro, a favorizovani Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, čije ambicije su da umjesto Društva Dodikovog Toksičnog Lica uspostavi Društvo Draškovog Laživog Lica, pritom, nemilosrdno trošeći opoziciju, namećući joj teme koje su primarne njemu, ne i narodu, doživio je debakl na svom terenu!


18.

Nebojša Vukanović jeste najpopularniji predstavnik Opozicije. Birači ga smatraju i najčasnijim, što on i jeste. 


Beskompromisnost prema kriminalcima, borbi protiv njih, čak i iz opozicionih redova, vješto korištenje epike, folklora, specifičan naglasak i izvanredan govornički dar s pravom su mu donijeli takvu poziciju.


19.

Ništa manje časnim birači ne smatraju ni Trivićevu, kao ni Miličevića. Trivićeva je karakterna, čvrsta, iskrena osoba koja ne pristaje na trule kompromise. Ostvarena je kao ličnost i van politike i sasvim je jasno da je njeno bavljenje politikom ima za cilj istinske promjene u društvu, a ne njenu potrebu za ličnom promocijom.


20.

Miličević je u sličnoj situaciji kao i Trivićeva, ostvaren je i u politici, sa tri pobjede nad Režimom u Tesliću, a ima i najviše političkog iskustva od navedenih. Nije ga iskoristio ni za nezakonito bogaćenje ni za stvaranje Kulta Ličnosti.


21.

To su neoborive činjenice, ali upravo one su i najveća prepreka Miličeviću i Trivićevoj unutar njihovih matičnih stranaka, a Vukanoviću u komunikaciji sa ostalim opozicionim subjektima.


22.

Navešću primjer afere “Kiseonik” koju sam otkrio 22.09. ove godine i koja je eksplodirala do neslućenih razmjera, jer su Dodikovi zločinci iz zdravstvenog sektora, direktori bolnica, “liječili” pacijente industrijskim kiseonikom umjesto medicinskim.


23.

Samo Vukanović, Trivićeva i Miličević su zahtijevali odgovornost svih, bez obzira na stranačku pripadnost, ističući da je riječ o zločinu koji prevazilazi svaku granicu ličnog.


24.

Najvažnije od svega je što tajna istraživanja koja se redovno rade pokazuju da bi Trivićeva, u bukvalnom smislu te riječi, pomela Dodika, ali to se ne objavljuje niti je ona, prema mojim informacijama, upoznata sa tim - ta istraživanja se kriju kako bi je pokušali eliminisati iz trke za predsjednika RS. Ista situacija je i sa Vukanovićem i Miličevićem.


25.

Umjesto da podrže Trivićevu, u njenom matičnom PDP-u pokušali su da joj podmetnu podršku Aleksandru Zolaku, direktoru Agencije za lijekove, koji je zločinac u istoj mjeri kao i Dodik&Kamarila, jer je godinu i po dana ćutao o trovanju pacijenata oboljelih od COVID 19, da bi, nakon mog teksta, odjednom “progovorio”.


26.

Detaljno sam pojasnio Zolakovu zločinačku ulogu u aferi “Kiseonik” i nastaviću sa tim, ali, zbog javnosti, moram da opišem podli postupak navodnog vrha PDP-a koji je, nakon posljednje sjednice Predsjedništva stranke, izišao sa podrškom Zolaku i još su ustvrdili da je pacijentima davan “medicinski kiseonik” iako sam Zolak tvrdi drugačije. I iako se Zolak nikada nije obratio članovima Predsjedništva niti ih sa bilo čim upoznao!


27.

Nije se radilo ni o kakvoj greški, već o svjesnoj manipulaciji Branislava Borenovića i Igora Crnatka: na samoj sjednici Predsjedništva nije bilo ni riječi o kiseoniku i Zolaku, a nakon sjednice njih dvojica su dopisali “stavove” i uz svoje lične stavove, a ne Predsjedništva, emitovali i fotografiju Trivićeve kako bi se stekao utisak da i ona stoji iza onog što je napisano u njihovom privatnom saopštenju.


Vrlo nisko i odvratno, a razlog je jasan: Trivićeva se, prije toga, vrlo jasno izjasnila o odgovornim za aferu!


28.

Ključni problem Trivićeve u PDP-u je što su njene “kolege” svjesni da ne mogu njome manipulisati.


Zato su i postupili vrlo nisko, podmuklo i pokvareno, ali ne i neočekivano, jer u vrhu PDP-a traže način kako da izbjegnu dato obećanje Trivićevoj da će biti kandidat te stranke za predsjednika RS.


29.

Borenović se bori za mjesto u parlamentu BiH, kako bi se obezbijedio za naredne četiri godine, i malo mu je stalo do bitke za narod.


Uz to, izgubio je konce u stranci i PDP djeluje po udarima Stanivukovićevog bubnja koji ništa nije shvatio u vezi sa rezultatima lokalnih izbora, niti će uspjeti razumjeti.


Nije shvatio da je cilj bio skinuti Sektu sa vlasti u Banjaluci i dokazati da su promjenjivi; I da je svako nakon njih još lakše promjenjiv. 


Pogrešno je ubijeđen da je on skinuo Sektu, a istinski su to učinili birači.


30.

Ne razumijevaći situaciju, ubijeđen da je “Mesija”, iako je najobičnija neznalica željna vlasti, okružio se sektaškim tajkunima, kriminalcima i mladim gangsterima poput reketaša Nebojše Drinića! To je neprihvatljivo i stoga je neophodno zaustaviti njegove pokušaje da stvori novi Kult Ličnosti, po uzoru na Toksični Dodikov!


Dodik je privatizovao RS, a sada tajkunska grupa koju čine Mladen Milanović Kaja, Dragan Stanivuković, Jelenko Lolić i mafijaška porodica Selak-Milaković preko Draška Stanivukovića pokušavaju preoteti od Dodika entitet, ali ne da bi ga demokratizovali, vratili vlast u institucije, podigli stubove društva, detoksikovali Izvore Nacije…, već da bi ga preuzeli kao sopstveni privatni resurs; Cilj im je da RS preuzme njihov klan i ponovo bi, ukoliko bi im to pošlo za rukom, RS bila društvo jednog lica - ovaj put Stanivukovića umjesto Dodika.


31.

Na ovom mjestu dva ključna pitanja za vrh PDP-a, Borenovića i Crnatka: Da li im je poznato da je uključivanje Stanivukovića i Zolaka u aferu “Kiseonik” imalo materijalnu, a nikako ljudsku dimenziju? Da li im je poznato da su Stanivuković Senior, Kaja i Zolak imali namjeru da naprave fabriku medicinskog kiseonika i zgrnu milione? 


To je bio stvarni cilj Stanivukovića i Zolaka, što svjedoči da su beskrupulozni profiteri, ali im je posao oteo beskrupulozniji od njih - Dodik koji će graditi Fabriku medicinskog kiseonika sa Nenadom Crveni Kombi Stevandićem, što sam već objavio.


Upravo zato Zolak, koji je direktor Agencije za lijekove i ljekar, nije izišao u javnost, već je to prepustio plitkoumnom Lepršavom gradonačelniku - da do otvorenja fabrike kiseonika prikupi političke poene na lažnoj brizi za zdravlje stanovništva.


Morbidno, ali, nažalost, istinito!


32.

Novac, milioni, bio je motiv, a ne pomoć pacijentima. Za sve postoje svjedoci, a, nažalost, osim Zolaka i Stanivukovića ima još nekoliko funkcionera PDP-a koji su učestvovali u tom udruženom manipulativnim antinarodnom pokušaju prevare; O njima ću pisati opširnije u nastavcima, ali sada moram naglasiti da Borenović nije jedan od njih.


33.

Neznanje je nekad gore od svakog zločina jedino je što mogu reći za njegovo djelovanje.


34.

Miličeviću u SDS-u pokušavaju podmetnuti priču kako redovno dobija lokalne izbore, a gubi na opštim u Tesliću, što je potpuno idiotski, jer je riječ o sasvim različitom formatu; Uz to, zašto SDS već deceniju i po gubi i na opštim i na lokalnim izborima (osim na onim lokalnim iz 2016. godine), pitanje je koje se može postaviti vrhu te stranke i onima koji pokušavaju navedenu psinu poturiti Miličeviću!


35.

Za kraj ovog dijela teksta o Opoziciji, pitanje: Zašto niste organizovali protest zbog trovanja pacijenata industrijskim kiseonikom sa kojeg bi pozvali na odgovornost svih koji su u tom zločinu učestvovali i Zašto ne organizujete Protest protiv posljednjih Dodikovih Zločinačkih udara na narod čiji je cilj Istrebljenje Naroda i njegovo Biološko Uništenje?!