субота, 30. октобар 2021.

Nadgrobne, Zagrobne, Nadzemne i Podzemne kriminalne radnje Ukopnika “Gradskog groblja” Stanivukovića, Selaka, Grbića i Drinića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nastavljam raspakivati kriminalni četverac Draško Stanivuković-Goran Selak-Željko Grbić-Nebojša Drinić koji su, zajedno sa prethodnom banjalučkom vlasti koju je predvodio Igor Radojičić, Glavni pogrebnici “Gradskog groblja” u Banjaluci koje je toliko dobro, kriminalom, ukopano da će trebati arheološke ekipe da ga ponovo iskopaju.

2.

Dok iz Gradske uprave preglasno odjekuje Grobna tišina na sve pljačke, pa tako i na ove nadgrobne, zagrobne, nadzemne, podzemne, koje sprovodi Izvršni Grobar Željko Grbić, direktor JK “Gradsko groblje” a.d., po nalozima Glavnog grobara Gorana Osnovca Selaka, člana mafijaške familije “Selak -Milaković”, uz podršku Gradonačelnika Grobara Draška Stanivukovića koji ništa nije preduzeo da se pljački stane u kraj i neizostavnog mladog gangstera Nebojše Drinića koji naplaćuje “zaštitu” koju Stanivuković daje Grbiću i njegovom šefu Selaku.


3.

Još u martu ove godine, radnici “Gradskog groblja” uputili su dopis Stanivukoviću o tome da je preduzeće na granici likvidnosti, da se dižu krediti, a rate ne vraćaju, da se pljačka nemilice..., ali je Lepršavi Gradonačelnik sve to izignorisao.


4.

Nije ni čudo, jer radi po nalozima TajkunskoKriminalne kamarile koja ga, zajedno sa Lažnim Multipex Ocem Nacije, želi izgurati za kandidata za predsjednika RS, kako bi oni imali privatni entitet umjesto Milorada Dodika, Istrebljivača naroda u RS. 


Mala digresija - uskoro će javnost Lepršava La Banda zasuti lažiranim anketama kako Lepršavi gradonačelnik "izvrsno" stoji, iako tone kao kamen, ali čekam taj trenutak da napišem seriju tekstova o manipulacijama koje su radili i navedem i druge pripadnike, koje dosad nisam pominjao, u toj sve toskičnijoj i opasnijoj grupi čiji je krajnji cilj razbijanje SDS-a i PDP-a, opozicionih stranaka. 


5.

“Gradsko groblje” se nemilosrdno pljačka i uništava preko firmi “Novo tex” i “Progres”, obje u vlasništvu mafijaške familije “Selak - Milaković”, koja se još zove "SPS", čiji je vojnik Grbić.


Sve to znao je Stanivuković još prije sedam mjeseci, ali prstom nije mrdnuo da zaustavi bacanje posljednjih lopata zemlje na kovčeg “Gradskog groblja”, iako  ga “skupštinska većina” nije mogla spriječiti.

6.

Da podsjetim da sam već objavio kako je Grbić od “Sber” banke u februaru 2021. godine podigao kredit od 300.000 KM bez odluke Nadzornog odbora, bez raspisivanja tendera i urpkos tome što nikakvo podizanje kredita nije bilo predviđeno Planom nabavki za ovu godinu. Samo ovim aktom Grbić je počinio nekoliko krivičnih djela, ali još uvijek nije smijenjen.


7.

Taj novac je uplaćen firmama “Novo tex” i “Progres”; Prvoj na osnovu ekspresne sudske presude, a drugoj za nekoliko puta uvećane cijene mermera, koji je isporučen “Gradskom groblju” u tolikim količinama da će im trebati narednih petnaest godina da ga "potroše", a pod njegovom težinom tonu sve dublje i dublje.


8.

Tako je od “Progresa” 24.02.2020. kupljeno mermera u vrijednosti od 247.947,06 KM, dok je 21.01.2021. godine kupljeno mermera u vrijednosti od 308.458,4 KM; Ukupno za jedanaest mjeseci 556.406 KM.


Utvrđeno je da su zalihe kamena plaćene više od pola miliona KM velike i nepotrebne, a da je dobar dio nabavljenog kamena neupotrebljiv.


Firma “Progres” je vlasništvo Selaka i Grbića, što je opštepoznato, iako se ne vodi na njima. Ta firma 99 posto poslova obavlja sa "Gradskim grobljem" i, ranije, sa KPZ "Tunjice", dok jena čelu zatvora bio Selak.


Tako su nabavljali za KPZ "materijal za obrazovanje, nauku i sport" u vrijednosti od 18 KM i 46 pfeninfa, preko ambalaže za jaja, u vrijednosti 204 KM i 12 pfeninga, pa do izvođenja radova na sanaciji dijela Paviljona u krugu KPZ "Banjaluka" u vrijednosti od 62.516,49 KM. Kakav progresivni kriminal!!!


9.

Prije nego pojasnim stvarnu vlasničku strukturu da naglasim da je do prije dvije godine isti mermer koji se kupuje od “Progresa”, po višestruko nižim cijenama kupovan za potrebe “Gradskog groblja” od inostranog kupca. 


Kada je Selak, uz pomoć vatrenog oružja i po odobrenju tadašnjeg partnera Milorada Dodika,  preuzeo “Gradsko groblje”, on i Grbić su odlučili da u igru ubace svoju firmu “Progres” koja sada kupuje isti kamen od istog inostranog kupca, ali ga po mnogostruko većim cijenama prodaje “Gradskom groblju”.


Da naglasim - za sve navode imam dokumente, ali ih ne objavljujem iz razumljivih razloga.


10.

Sada slijedi prava poslastica - vlasništvo firme “Progres” i način na koji su Selak i Grbić sve osmislili: Osnivači firme su Nemanja Gajić i Stana Zagorac, koja je računovođa u “Progresu”.



Zagorac je sada i direktorica, jer je Nemanja Gajić otišao na rad u inostranstvo.


Nemanja Gajić je sin Selakovog zeta Gorana Gajića (oženjen Selakovom prvom rodicom).


Goran Gajić je, u vrijeme dok je Selak bio direktor KPZ “Tunjice”, obavljao dužnost šefa magacina i potpisivao lažne fakture koje im je dostavljala firma “Progres” za nikada izvršene radove.



Otimalo se koliko se htjelo, što se vidi iz dokumenta o prihodima "Progresa".


11.

Selak je teško zloupotrebljavao zatvorenike iz “Tunjica”, jer su oni radili, a on i Grbić, preko “Progresa”, naplaćivali. Primjer za to je već navedena obnova dijela Paviljona u KPZ "Banjaluka". Kakva kriminalna zamisao i izvedba!


12.

Sve ovo je Stanivuković znao 11.03.2021. godine kada je pismenim putem obaviješten o pljačkanju preko “Progresa”, ali i “Novo tex”-a i brojnih drugih firmi, ali prstom nije mrdnuo. Samo je Drinića zadužio da štiti Grbića, Selaka i teške kriminalne radnje koje čine. I da dobro tu zaštitu naplati. (nastaviće se)