понедељак, 25. октобар 2021.

“Čekajući Kajaka”: Da li će raskrinkavanje Saše Trivića koji već deceniju krade vodu biti okarakterisano kao “Napad na RS”; Hoće li Banke zaplijeniti Gradsko groblje u Banjaluci zbog velikih dugova; Šta su bile teme “nekoliko zatvorenih sastanaka” reketaša Drinića sa Klenovim sinom Renatom

Čekajući Godoa (sa festivala u Avinjonu, 1978.)

piše: Slobodan Vasković


1.

Kriminalac Saša Trivić, kradljivac vode iz banjalučkog “Vodovoda” i član Ekonomskog savjeta gradonačelnika Draška Stanivukovića, uputio je “apel” da se privrednici “ne uvlače u političke borbe”.


“U posljednje vrijeme postao je trend da se u političkim borbama sve češće pominju imena privrednih preduzeća, čime su u javnosti, a naročito kod partnera i potencijalnih investitora, stvara slika da su svi poslodavci kriminalci. Na taj način praktično kriminalizujete čitav poslovni ambijent, ali i svakog zaposlenog”, izjavio je Trivić, kradljivac vode, za “Srpskainfo” 22.10.2021. godine.

2.

Krimvodoinstalater Trivić koji se već deceniju i po Dodiku “ne izvlači” iz “debele cijevi”, a posljednjih deset mjeseci ni Stanivukoviću, odjednom se uplašio vlastite slike o samom sebi - kako se, prije deset godina ilegalno priključuje na banjalučki “Vodovod” i, potom, cijelu deceniju krade vodu, ne plativši ni pfeninfa.

Da je Trivić, odnosno njegova firma “Krajina klas” krala vodu, potvrdio mi je u svom odgovoru Predrag Duduković, direktor “Vodovoda”.


“Zbog izražene sumnje da su dio objekata nelegalno priključili na gradsku vodovodnu mrežu, u aktivnosti nadležnih službi uvrštena je detaljnija kontrola proizvodnih pogona "Krajina klas" d.o.o. u Debeljacima. Kontrolom ovlaštenih radnika Vodovoda Banja Luka ustanovljeno je da su sumnje opravdane, te da je pomenuto pravno lice izvršilo nelegalno priključenje unutrašnjih instalacija jednog dijela proizvodnih objekata na vodovodnu mrežu”, odgovorio mi je Duduković, 06.10.2021. godine

To su činjenice koje nemaju veze sa politikom, već je riječ o nepatvorenom kriminalu. Nisu svi poslodavci kriminalci, ali Trivić jeste. 


3.

Njegov maliciozni pokušaj da se “opere” ukradenom vodom od činjenice da je uhvaćen u pljački, svođenjem sopstvenog kriminala na “političke obračune”, jadan je koliko i decenijska krađa vode. Najjadniji je Trivić koji je, uprkos zarađenim milionima, krao vodu nemilice. Kakva bljuvotina od “privrednika”.


4.

Njegovi poslovni partneri treba da znaju da, nakon rukovanja sa Trivićem, obavezno “prebroje prste”.


Uzgred, zaista sam iznenađen da nije otkrivanje krađe vode, decenijski kriminal koji čini, Krminalac_Vodoinstalater okarakterisao kao “napad na Republiku Srpsku”; Međutim, kakva je to Hulja uskoro će i to potegnuti!


5.

Zoran Bulatović, Glavni tužilac OJT Banjaluka, odgovorio mi je da će sve istražiti; Dokle je sa istragom o pljački Trivića stigao pitaću ga već sljedeće sedmice; Ništa politički, samo u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama.

Naravno, pitaću Bulatovića i da li je rukovodstvo “Vodovoda” podnijelo krivičnu protiv Trivića ili su se odlučili za prikrivanje krivičnog djela, po nalogu Stanivukovića, što je krivično djelo?!


Samo strpljivo i step by step!


6.

“Step by step” i dođosmo do banjalučkog Gradskog groblja koje je, prema pisanju “Nezavisnih”, u gubitku cca 250.000 KM.

Već sam ranije navodio da je Željko Grbić, direktor Gradskog groblja “kremirao” tu ustanovu svojim nadzemnim i podzemnim pljačkanjem.


7.

Narednih dana iznijeću nove podatke o Grbićevoj pljački koja će, ako mu se dozvoli da nastavi, odvesti Gradsko groblje u stečaj i likvidaciju. 


Može se očekivati i da Banke krenu da plijene Groblje; Nema tu nikakvog pretjerivanja; Stvari su, nažalost, gore od konstatovanih.

8.

Nažalost, kako stvari stoje, dozovoliće mu se, jer je Grobar Gradskog Groblja Grbić, (poznat i kao 4G), kadar Osnovca Gorana Selaka, koji je doktor nauka, ali je nepismen, što je fascinantno, dosad nezabilježeno dostignuće na Planeti.


“Doktor” Selak Gradsko groblje i sve njegove poslove tretira kao privatnu svojinu, a 4G je izvršilac svih kriminalnih radova mafijaške porodice “Selak-Milaković”.


9.

I njih štiti Lepršavi Gradonačelnik, kao i kriminalca Trivića, jer mu je Selak “koalicioni partner” u razbijanju PDP-a.

10.

Uz to, ima šta i naučiti od Selaka - kako bez poznavanja azbuke, abecede, sabiranja i oduzimanja..., postati doktor nauka. 


11.

I za kraj - prije sljedeće predstave “Čekajući Kajaka”, vrlo važno pitanje - Šta je, nakon prve najave rušenja “Kajak bašte”, mladi gangster i reketaš Nebojša Drinić dogovarao na nekoliko sastanaka sa Renatom Radišićem, sinom Mileta Klena Radišića, vlasnika "Kajaka"? I zašto je Renato Radišić, zajedno sa tatom Klenom, najurio Drinića, potpredsjednika Gradskog odbora PDP-a? Da nije previše tražio?!


Drinić i Stanivuković

12.

Kad smo već kod Klena i on je Doktor nauka kao i Selak. Istina, Klen nije nikada uspio dosegnuti Selakove naučne visine, jer se, kako se tvrdi, za razliku od Osnovca, zna potpisati. Iksićem.


13.

Ima tu jedna, čini mi se, vrlo zgodna anegdota oko Klenovog doktorata koji je on odštampao i ukoričio - knjiga prava. Pa je odnio kod jednog svog poznanika i kaže mu: “Evo ti moj doktorat, pa pročitaj”!

“Pročitaj ga prvo Mile ti”, odgovorio mu je lakonski poznanik


14.

Ostanite sa mnom, nastaviće se!