петак, 22. октобар 2021.

Brza pljačka Monstruma preko Brzog trešAntigenskog testa i Brze smrti pacijenata obljelih od COVID 19; Opljačkano cca 1,5 miliona KM

   

Piše: Slobodan Vasković


1.

U tekstu “Nevine Građani Ubijaju svjesno: Antigenski testovi Respi Strip, maksimalno niske, loša osjetljivosti i industrijski kiseonik ključni su razlozi monstruozne visine smrtnosti u Republici Srpskoj koja je najviša u Svijetu i Evropi; Šeranić, Crta Đajić, Zeljković, uz podršku Vrha Ubilačkog Režima, nabavkom ovih testova svjesno ugrozili živote desetina hiljada osoba i uzrokovali brojne smrti oboljelih” detaljno sam objasnio kako su svjesno ugrožene desetine hiljada građana Republike Srpske, životno ugroženi, zbog korištenja Antigenskog testa čija je osjetljivost svega 30,2 posto.


2.

O tome sam prezentovao i dokaze uticajnih istraživača iz Evropske Unije, a činjenica je da je takav treš Antigenski test u kombinaciji sa industrijskim kiseonikom kobna kombinacija koja je mnoge građane koštala života, jer nije na vrijeme otkriveo da su zaraženi koronom.


3.

Činjenica je da je značajan dio građana, koji su preminuli, a tretirani su navedenim Antigenskim testom, žrtve Monstruma koji vode zdravstvo, među kojima su Alen Šeranić, Vlado Crta Đajić, generalni direktor UKC RS Banjaluka, pritvoreni Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS (čitaj Nenad Crveni Kombi Stevandić) i brojni drugi; Na čelu sa MIloradom Dodikom koji se i ovaj put, kao i ranije u sličnim prilikama, pojavljuje kao glavni branilac zločinaca. Iz prostog razloga što navedeni nisu činili ništa bez njegovog znanja. 


4.

U cijelom ovom jezivom aktu koji traje četiri mjeseca ne radi se ni o kakvom propustu, niti neznanju, već udruženom zločinačkom poduhvatu protiv zdravlja i života stanovništva sa samo jednim ciljem - pljačkanjem novca iz budžeta.


5.

O tome nemilosrdno svjedoče činjenice koje potvrđuju navedeno; Ništa se nije desilo slučajno, već je, kako to obično biva pod svodovima Crvene Sekte, “smrtonosna kombinacija” dogovorena, pa se onda krenulo u njenu realizaciju.


6.

Kada Sektaši dogovaraju “kombinaciju” koju će realizovati bilo kojim poslom, odmah prvo odrede koliko su oni ugrađeni, pa tek onda prave finanasijsku konstrukciju koju, mahom na silu, pokušavaju ugurati u zakonske okvire. Međutim, sve teže im to polazi za rukom, tako da u ovom slučaju imamo čist zločinački posao koji je, izvan svake razumne sumnje, imao i svoje žrtve - pacijente oboljele od COVID 19 koji su preminuli.


7.

Ubitačne brze Antigen testove “Respi Strip” uvezla je firma “Ako Med” iz Banjaluke, čiji su vlasnici Jovan i Stojan Radaković. Firma je dobila sertifikat za uvoz brzog Antigenskog testa “Respi Strip” od Agencije za lijekove BiH, 29.07.2020. godine.



8.

Uvozili su taj test, iako on nije niti uvršten na ZAJEDNIČKU LISTU ANTIGEN TESTOVA koje priznaje EU za putovanje (nema Coris RespiStrip testa), što je vrlo lako provjeriti.


9.

Prije nego pojasnim detalje pljačke sa jezivim, smrtonosnim, posljedicama da naglasim da je u “zločinačkoj kombinaciji” primijenjen princip “Zaključavanje tendera za samo i uvijek jednog ponuđača”. “Samo i uvijek jedan ponuđač” bila je firma “Ako Med” d.o.o. Banjaluka. 


10.

Prvi tender raspisuje UKC RS u junu 2021. godine, a u tenderskoj dokumentaciji se navodi da se kupuje 18.2000 brzih Antigenskih testova po cijeni od cca 399.515 KM.



To znači da je cijena jednog testa 21,95 KM.



Na tenderu je “pobijedila” firma “Ako Med”, a ugovor je potpisan 26.07.2021. godine.


11.

Prije toga, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske sa firmom “Ako Med” kao jedinim ponuđačem, 14.07.2021. godine, potpisuje Ugovor u vrijednosti od 399.580 KM. Ako uzmemo da je cijena testa bila ista, onda je Institut nabavio 18.204 komada “Respi -Strip”-a koja je podijelio zdravstvenim ustanovama.


12.

Novi tender za nabavku, ponovo 18.200 testova po cijeni od 399.515 KM, UKC RS raspisuje u avgustu 2021. godine, da bi sa firmom “Ako Med” Ugovor bio potpisan 22.09.2021. godine po cijeni od 394.965 KM, upravo na dan kada sam otvorio aferu “Kiseonik”.

13.

Ukupno je “Ako Med” na tri Ugovora, dva sa UKC RS i jednim sa Institutom, inkasirao 1,194.060 KM (bez PDV-a).




Cijena jednog brisa-swab, koji ide uz Antigeni test, je oko 2 KM, tako da su jedan Antigen test plaćali 19,95 KM, odnosno cca 20 KM po komadu.



14.

Stvarna cijena kvalitetnog brzog Antigenskog testa ne prelazi 4 KM po komadu, što znači da su po jednom testu u UKC RS i Institutu za javno zdravstvo krali ravno 16 KM.


Ukupno su ukrali na 54.604 kupljena komada kupljena lošeg testa 873.664 KM.


Užasno, jer su u tih ukradenih 873.664 KM ugrađene i smrti nepoznatog broja pacijenata. Zločinci se zbog toga uopšte ne uzbuđuju, već se smatraju “Herojima”, iako je riječ o Masovnim Ubicama. 



15.

Kako su i pojedini Domovi zravlja i druge zdravstvene ustanove separatno nabavljale isti loši Antigenski test od firme “Ako Med”, ukupno je opljačkano cca 1,5 miliona KM, a u tu cifru nije uračunat plaćeni PDV na nju.


16.

Masovne Ubice nastavljaju sa pokopom naroda, a ni na horizontu nema naznake da će se neko istinski i snažno pobuniti protiv Biološkog Uništenja Naroda! (nastaviće se)