среда, 27. октобар 2021.

Podnio sam Krivičnu prijavu protiv Dodika, Kostreševića, Kusturića, Đajića… zbog udruživanja u Organizovanu Zločinačku Grupu sa ciljem da omoguće nastavak skrivanja NarkoDilera Bojana Raonića, presuđenog na pet godina zatvora, iako su znali da je za njim raspisana potjernica

Milorad Dodik, prvoosumnjičeni


Piše: Slobodan Vasković 


Podnio sam, 27.10.2021. godine, Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za borbu protiv suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, Krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, direktora Policije MUP RS Siniše Kostreševića, Vlade Đajića, generalnog direktora UKC RS Banjaluka, Bobana Kusturića, šefa Helikopterskog servisa Vlade RS i ostalih NN lica zbog udruživanja u Organizovanu zločinačku grupu sa ciljem da omoguće nastavak skrivanja i izbjegavanje zatvorske kazne Bojanu Raoniću, kojeg je Sud BiH, 11.11.2019. godine, Presudom broj: S1 2K 024760 19 Kž 12 pravosnažno presudio na pet godina zatvora.

Osumnjičeni Dodik, Kostrešević, Kusturić, Đajić i ostali organizovali su skrivanje i tajno liječenje Raonića na UKC RS u vremenskom periodu od od 18.08.-24.08.2020., potom 24.11.2020., te u periodu od 05.03.-09.03.2021. godine, kao i 18.03.2021. godine, iako su znali da je za Raonićem raspisana potjernica.


Raonić, NarkoDiler

Takođe su organizovali njegov ilegalni prevoz do UKC RS, čuvanje na UKC RS, te ilegalni prevoz kada je napustio tu zdravstvenu ustanovu.


Kusturić, trećeosumnjičeni

Organizovana zločinačka grupa koju predvodi Milorad Dodik Raonića je 18.03.2021. ili par dana nakon toga ilegalno prebacila u Srbiju, u Beograd, gdje su ga čuvali tamošnji pripadnici njihove kriminalne organizacije.


Kostrešević i Đajić, osumnjičeni

To je posebno otežavajuća okolnost za Kostreševića, koji je visoki policijski funkcioner i morao je znati da je Raonić presuđeno lice koje je u bjekstvu i koje se već godinama skriva kako ne bi otišao na izdržavanje petogodišnje kazne.


Dokaz o boravku/skrivanju Raonića na UKC RS


Kostrešević je, takođe, morao znati da je Raonić pripadnik NarkoKlana, njihov logističar i da ga zbog toga potražuju još neke države iz Regiona.

Dokaz o boravku/skrivanju Raonića na UKC RS

Kao dokaze sam priložio dokumente koji svjedoče o Raonićevom ilegalnom boravku na UKC RS u navedenim periodima, kao i kompletan tekst pod naslovom “Dodiku, Kumu Narko Klana: Vlado Crta Đajić je, na UKC RS, po tvojoj i naredbi Kostreševića, tajno liječio bjegunca od zatvora - na pet godina presuđenog NarkoDilera Bojana Raonića; Boban Kusturić, tvoj pilot, narkodilera Raonića je helikopterom dovozio na liječenje (DOKUMENTI)”, koji sam objavio 27.10.2021. godine.

Miodrag Bajić, Specijalni tužilac

Pozivam Specijalnog tužioca Miodraga Bajića da istraži navode iz Krivične prijave koju sam podnio protiv Milorada Dodika, Siniše Kostreševića, Bobana Kusturića, Vlade Đajića i drugih, ali i da istraži navode iz Krivične prijave koju su navedeni, lažno se predstavljajući kao “porodice oboljelih od korone” podnijeli protiv mene 25.10.2021. godine.