субота, 9. октобар 2021.

Dodik naredio Vladi RS da za sto miliona KM kupi zgradu od Mileta Radišića Klena ukoliko to ne učini UIO BiH; Sto miliona je cijena Radišićevog držanja "jezika za zubima" o zajedničkim krupnim kriminalnim poslovima sa Šefom Sekte

piše: Slobodan Vasković

Ukoliko Uprava za indirektno oporezivanje ne kupi zgradu Mileta Radišića Klena, lažno procijenjenu na sto miliona KM, kupiće je Vlada Republike Srpske, potvrđeno mi je iz nekoliko nezavisnih izvora.

Rezervno rješenje osmislio je Milorad Dodik, Klenov kum i šef Crvene Sekte.

Prema svim informacijama, vođstvo UIO neće kupiti od Radišića zgradu, jer im nedostaje 63 miliona maraka, što je sekundarni razlog; Primarni je da smatraju kako bi tom kupovinom sebe smjestili iza brave.

Dodik je obećao Radišiću da će Vlada RS kupiti zgradu i na taj način ga spriječio da progovori o brojnim zajedničkim nečasnim poslovima; Radišić je otvoreno prijetio Dodiku da će sve prljavštine iznijeti u javnost ukoliko se ne nađe sto miliona KM za kupovinu zgrade.

Radišić je u bankrotu, o čemu sam već pisao, i, u slučaju da ne proda zgradu, ostaće bez kompletne imovine.

Dodik je ultrapragmatičan kriminalac - Vlada RS će usvojiti Odluku da je kupovina te zgrade neophodna za "smještaj institucija RS", zadužiće se ponovo i isplatiti Radišića. 

Na taj način Dodik otklanja opasnost da Klen progovori, a dobija, najmanje, deset miliona KM provizije od prodaje zgrade koje će uložiti u kupovinu glasova na narednim izborima. 

Dodik i dalje nastavlja sa teškim kriminalnim radnjama, bez obzira što se nalazi u izuzetno teškoj političkoj situaciji. I dalje je ubjeđenja da može kupiti pobjedu, što je ovaj put potpuno pogrešan stav. (nastaviće se)