четвртак, 28. октобар 2021.

Kokezin gang u "Medelinu"/Prestrojavanje NarkoKartela: Dodik naredio imenovanje Zorana Stevanovića za direktora “Alumine” , što je predaja fabrike Zvorničkom NarkoKartelu; Stotine miliona KM, koje namjeravaju ukrasti, Dodik, Stevanović i Pavlović dijele na tri jednaka dijela


Piše: Slobodan Vasković 


1.

Milorad Dodik, nemilosrdni pljačkaš Republike Srpske, naredio je da se na poziciju predsjednika Upravnog odbora zvorničke firme “Alumina” imenuje Zoran Stevanović Gladni, načelnik Grada Droge Zvornika i jedan od kumova Zvorničkog NarkoKlana.


2.

Na taj način bi “Alumina” od Fabrike Glinice bila pretvorena u Fabriku Droge, što i jeste cilj Stevanovića, Gordana Pavlovića Gocija, vlasnika kriminale firme “Pavgord”, kojoj navodno “Alumina “ duguje 245 miliona KM na osnovu nepostojećih potraživanja prema mafijaškoj “Ukio” banci i ostalih članova tog Kartela.


3.

Dodik je konačno, nakon osam godina agonije, kroz koju prolazi fabrika, otkrio da je on Ključni igrač prljavog dila sa Aleksandrom Romanovim, njegovim Klanom koji je do početka 2013. upravljao firmom FG “Birač” i iz nje i preko povezanih firmi izvukao iz RS ukupno 1,7 milijardi KM.

Romanov

4.

Cijela akcija je dio velikog prestrojavanja Zvorničkog NarkoKartela, nakon što sam ih kapilarno raskrinkao i dokazao njihove veze sa Slavišom Kokezom, šefom ganga koji je Srbiju oštetio za cca 620 miliona evra ilegalnom trgovinom visokoakciznim robama.


Kokeza

Sam Kokeza svoje poslove "ispod radara"  prebacuje u Zvornik, a već je ušao na "mala vrata":       Slaviša Vuković  Arkan, njegov čovjek od najvećeg povjerenja, preuzeo je već zvornički klub narko-klub "Medelin" od Jovana Stojkića Joleta. 


Slaviša Vuković Arkan

Stojkić je pripadnik ogranka Kavačkog Klana u Republici Srpskoj kojeg predvodi Dejan Ilić-Tigar.


Jovan Stojkić Jolę, prvi s lijeva, u "Medelinu"

Logističar Klana je veliki NarkoDiler Bojan Raonić, kojeg je Dodik, zajedno sa Sinišom Kostreševićem, Bobanom Kusturićem i Vladom Crtom Đajićem, krio u nekoliko navrata u UKC RS Banjaluka, gdje se narkodiler tajno liječio, i to u vrijeme dok je za njim bila raspisana potjernica, jer je presuđen na pet godina zatvora, a u bjekstvu je.


NarkoDiler Raonić

Zbog toga sam, 27.10.o.g., podnio krivičnu prijavu protiv Dodika, Kostreševića, Kusturića i Đajića Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju.


Ulazak Kokezinog ganga u Zvornik znači da će on lično da preuzme komandu nad poslovima koje su do sada za njega radili "General" NarkoKartela Siniša Mijatović, Dejan Ilić Tigar, Zoran Stevanović...


Stevanović u "Medelinu"

5.

Vratimo se otimanju "Alumine": Sve ove godine Dodik je, pritiskom na Tužilaštva, sprečavao procesuiranje odgovornih i čekao pogodan trenutak da, preko Stevanovića i Pavlovića,  otme “Aluminu”, koja je sastavni dio FG “Birač”.


6.

Taj prljavi kriminalni dogovor postignut je još 2013. godine u Dodikovom predsjedničkom kabinetu, nakon čega je Stevanović više od deset puta letio avionom Vlade RS u Kaunas i u Beč, kako bi sve potanko dogovorio sa predstavnicima Međunarodnog Zločinačkog Klana Romanov.

7.

Tada je Pavlović i “kupio” od  mafijaške “Ukio” banke, (preko koje su brojni oligarsi i kriminalci iz cijele Evrope oprali 4,5 milijardi dolara), kupio nepostojeći dug FG “Birač” od 150 miliona KM za cca 13 miliona KM.


8.

Te 2013. godine Dodik, Stevanović i Pavlović su se dogovorili da, nakon što otmu “Aluminu”, svakom pripadne po trećina firme, s tim što bi Dodik bio “nevidljivi partner”.


9.

Suočen sa mogućnošću da i prije isteka mandata bude prisiljen napustiti političku funkciju, Dodik se odlučio da otme i “Aluminu” i stavi je pod upravu svoje Krovne Mafijaške firme “Prointer”.


10.

Zbog toga je i naredio postavljanje Stevanovića na mjesto predsjednika Uprave, odnosno direktora “Alumine”, kojem treba samo jedan dan da fabriku u potpunosti preuzme iz nadležnosti Republike Srpske.


11.

Za jedan dan ili bolje reći jedan sat na poziciji predsjednika Upravnog odbora/direktora "Alumine", Zoran Stevanović Gladni, će uraditi sljedeće:

-Povući će prijedlog za otvaranje stečaja nad “Aluminom” koji je neposredna mjera zaštite od izvršenja koje je pokrenula kriminalna firma  “Pavgord” kako bi naplatila pomenutih nepostojećih 150 miliona KM (245 miliona KM sa kamatama); Izvršenje je omogućio sudijazločinac Zoran Džida kojeg je nedavno VSTS ponovo postavio za predsjednika Okružnog suda u Bijeljini, čime je demonstrirano da su još daleko od toga da se istinski bore za pravosuđe po mjeri građana, a ne po mjeri mafijaša; Uz zlikovca Džidu, drugi kriminalac sudija koja je pomogla Zvorničkom NarkoKlanu, Stevanoviću i Pavloviću je Jelena Todorović iz Osnovnog suda Zvornik.


sudijazločinac Džida

-Omogućiće isplatu firmi “Pavgord” cijelog duga na, najduže,  tri godine, odnosno taman toliko dugo da, nakon otimačine 245 miliona KM,  u “Alumini” ne ostane ni gram proizvoda! Isti scenario realizovao je i Klan Aleksandra Romanova prije nego su njegovi mafijaški “menadžeri” napustili fabriku početkom 2013. godine, ostavljajući iza sebe pustoš.

 

-Naložiće povlačenje svih sporova iniciranih od “Alumine” čiji je cilj utvrđenje ništavosti kriminalnih zaloga (u visini od nepostojećih 150 miliona KM) koje je “Pavgord” kupio od mafijaške “Ukio” banke.

 

-Naložiće povlačenje krivičnih prijava koje su podnijete protiv svih monstruma koji su doveli “Aluminu” u ovakvu poziciju pred neposrednim stečajem.


-Prezadužiće “Aluminu” novim kreditima kod “Naše Banke”, čiji je suvlasnik Pavlović (a Dodik skriveni partner), kao i jemstvima u korist svojih firmi.

 

-Ustupiće firmi “Pavgord” desetine miliona evra potraživanja koja "Alumina" ima od svojih kupaca iz inostranstva.


-Dok god u “Alumini” bude robe, služiće i za transport narkotika i pranje novca od njihove prodaje.


Nakon svega navedenog, od Alumine će ostati ljuštura.


12.

Zoran Stevanović već duže vrijeme o svemu javno govori, ne krijući stvarne namjere NarkoKartela. 


13.

Eventualni ulazak Stevanovića u “Aluminu” će, izvan svake razumne sumnje, kompaniju da dovede pod lupu međunarodne zajednice kao dio zločinačkog poduhvata režima Milorada Dodika, koji preko Stevanovića i Pavlovića, mafijaškim brutalnim načinima preotimaju zvorničku firmu. 

14.

Sve to znači da bi “Alumina” bila definisana kao dio firmi interesno povezanih sa Dodikom i njegogovom Krovnom mafijaškom firmom “Prointer”, te da će trpiti međunarodne konsekvence!


15.

Ukoliko Stevanović postane direktor, mafija, na čelu sa Diodikom, izvojevala je još jednu pobjedu na putu uništenja entiteta i biološkog uništenja naroda, što im i jeste ključni cilj.


Uništenje “Alumine” je kolateral tog zločina! (nastaviće se)