уторак, 12. октобар 2021.

Dodik I Stevandić prave privatnu fabriku “medicinskog kiseonika”; Akcionar firme biće i pritvoreni Zeljković pod uslovom da drži jezik za zubima; Psihotični Stanivuković nastavlja da štiti zločinca Zolaka, jednog od najvećih krivaca što su pacijenti “liječeni” industrijskim kiseonikom

Piše: Slobodan Vasković


1.

Pripadnici Režima su beskrupulozni kriminalci koji u svakoj prilici, pa čak i u zločinu protiv čovječnosti, zločinu protiv zdravlja stanovništva, vide priliku da nelegalno zatrade novac.


2.

Prvo su pacijente oboljele od korone “liječili” industrijskim kiseonikom, a nakon što sam otkrio tu aferu, nakon direktnih priznanja da su to činili i, naravno, uzeli milionske svote na zlodjelu, sada se pojavljuju u ulozi “spasilaca” sa istim ciljem - milionske zarade na pacijentima.


3.

Notorni kriminalac Nenad Stevandić zajedno sa Mioradom Dodikom ulazi u novi posao - izgradnju privatne Fabrike medicinskog kiseonika u Republici Srpskoj.



4.

Stevandić je ovaj “projekat” najavio 02.10.2021. godine.


“Vlada Republike Srpske, na inicijativu Tima za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba, dobila je zahtjev da se stvore pretpostavke za proizvodnju medicinskog kiseonika u Republici Srpskoj”, rekao je zamjenik direktora Univerzitetsko-kliničkog centra u Banjoj Luci Nenad Stevandić i naveo da su već napravljeni kontakti sa firmama iz Srbije koje su sposobne da brzo uvezu filtere po  evropskim standardima.


5.

Stevandić nije naveo koje su to firme, a riječ je o “ALCO group” grupi čiji je vlasnik Miroljub Aleksić.


Aleksić je ozbiljan biznismen iz Srbije koji je vlasnik lanca hotela i štošta drugog.

Aleksić

6.

Aleksića je sa Stevandićem “uvezao”  Milan Novitović, šef Civilne zaštite RS, pripadnik "Crvenog kombijja",  kriminalac i nasilnik protiv kojeg se vodi nekoliko istraga.


7.

Aleksić, prema mojim informacijama, uošte ne zna u šta ga uvlači Stevandić.


kriminalci Novitović i Stevandić

8.

Firma za proizvodnju medicinskog kiseonika koju namjeravaju osnovati imala bi četiri suvlasnika: Dodika, Stevandića, Aleksića i, vjerovali ili ne, Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS koji je pritvoru zbog teških malverzacija, teških desetine miliona KM, sa nabavkama medicinske opreme tokom pandemije.


9.

Zeljković bi dobio udio u firmi u “zamjenu za ćutanje” o tome da mu je Stevandić lično naređivao sa kojim firmama će činiti kriminalne radnje.


Zeljković

10.

Aleksić, vlasnik “ALKO” grupe nema pojma o tome da treba napraviti firmu za proizvodnju “medicinskog kiseonika” zajedno sa pritvorenim Zeljkovićem, koji će na višegodišnju robiju i da je uvučen kako bi prikrio Stevandićev i Dodikov kriminal o kojem Zeljković mnogo zna. 


11.

Ovom novom prevarom Vrh Crvene Sekte pokušaće ponovo da izmanipuliše građane iako su upravo oni,  Vrh Crvene Sekte, na čelu sa Miloradom Dodikom, te takozvani premijer Radovan Višković, ministar zdravstva Alen Šeranić, potom Vlado Crta Đajić, direktor UKC RS Banjaluka, Zlatko Maksimović, direktor JZU “Sveti Vračevi” iz Bijeljine, Mladen Gajić, prvi čovjek JZU “Sveti apostol Luka” iz Doboja, direktor trebinjske bolnice Nedeljko Lambeta, Radmil Marić, direktor bolnice u Foči, Ivan Popović, direktor zvorničke bolnice, Nebojša Šešlija, direktor bolnice u Istočnom Sarajevu..., neizostavni ubica Stanislav Čađo, počinili zločin protiv čovječnosti i protiv zdravlja ljudi.

Dodik, Višković i Teško Stimulisani Đajić

12.

U tu grupu zločinaca spada i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove BiH koji je godinu i po dana ćutao o tome da se industrijski kiseonik daje pacijentima u svim bolnicama u RS.


zločinac Aleksandar Zolak

Međutim, Draško Stanivuković, gradonačenik Banjaluke, koji je pokušao da zloupotrijebi aferu “kiseonik”, koju sam ja otkrio, kako bi se dokopao nominacije za predsjednika RS, uz pomoć svojih saradnika na tom ogavnom poslu, nastavlja da prikriva Zolaka koji nije godinu i po dana prstom mrdnuo da sprijeli trovanje oboljelih od COVID 19 u svim bolnicama RS.


Dodik i Zlatko Maksimović

Stanivuković vrlo selektivno optiužuje, Zolaka štiti, a nikako da se "sjeti", na primjer, Zlatka Maksimovića, narcisoidne neznalice koja je direktor bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini i koji je otvoreno nabavljao industrijski kiseonik. 


13.

Da podsjetim, dok su oboljeli u proteklih godinu i po dana umirali, između ostalog i zbog štetnog kiseonika, Zolak je ćutao kao zaliven i nije učinio niti jedan jedini potez kojim bi spriječio najveći, najteži i najužasniji napad na zdravlje pacijenata koji traje u kontinuitetu do dana današnjeg; Jer i dalje se pacijentima oboljelim od COVID 19, krišom, daje industrijski kiseonik u bolnicama širom Republike Srpske.


13.

Nakon što sam 22.09. ove godine objavio tekst “Vlado Crta Đajić je opasniji po život pacijenata od COVID 19: Njegov pristup liječenju oboljelih od korone je monstruozan, jeziv, užasan, neljudski” u kojem sam, između ostalih kriminalnih djela Crte, naveo i da se teško oboljelim od COVID 19 u UKC RS Banjaluka daje industrijski kiseonik, a ne medicinski, Zolak naprasno počinje da djeluje!

industrijski kiseonik za zavarivanje

14.

Dva dana (24.09.) nakon što sam, 22.09., objavio inicijalni tekst, sa namjerom da nastavim raskrinkavanje zdravstvene hobotnice (što i činim detaljno dokumentujući u nizu tekstova teške višestruke zločinačke radnje), Zolak uz pomoć Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, otpočinje sopstvenu odbranu, pokušavajući da sakrije sopstveni zločin za koji je jedan od najvećih krivaca, agresivno napadajući druge, isto tako odgovorne kao i on za zločin protiv čovječnosti.


Iz ove perspektive jasno je da su Zolak i Stanivuković otvaranje afere pripremali za neki drugi vremenski period, sasvim izvjesno pred odluku o kandidatima za inokosne funkcije na sljedećim izborima, što svjedoči o jezivosti postupka, kako Zolaka tako i onih koji ga štite, jer njima nije stalo do pacijenata već lične promocije.


15.

Na to ukazuje i dokument Agencije za lijekove, Glavnog inspektora, datiran 02.09.2021., u  kojem se, nakon spriovedene inspekcije u "Bolnici Trebinje", jasno kaže da se pacijentima daje štetni industrijski gas, a ne lijek medicinski kiseonik. Zbog čega Zolak nije odmah alarmirao javnost nakon takvog nalaza, već je dozvolio da se pacijentima i dalje daje industrijski gas?!


Zbog čega odmah nije obavijestio Tužilaštvo BiH i podnio krivičnu prijavu protiv direktora "Bolnice Trebiinje" Nedeljka Lambete? Ništa od toga Zolak nije učinio, već je nastavio da čeka i ćuti, dok se pacijentima ovoljelim od COVID 19 daje industrijski kiseonik?!!!



Nije to učinio, jer je sa Stanivukovićem planirao “Veliko Otkrovenje” uoči izbora za kandidate za inokosne funkcije na sljedećim izborima!!!


16.

Jednostavnije rečeno, Stanivukoviću i Zolaku nije ni bilo do pacijenata, njihovog boljitka, već do promocije gradonačelnika Banjaluke, što je jezivo svjedočanstvo o tome kako se smrt brojnih oboljelih tretira kao mogući politički kapital.


Raskrinkao sam Stanivukovića i Zolaka i nastaviću da to činim, jer se ni po čemu, zbog svog bolesnog plana, ne razlikuju od onih koji su zločin počinili i čine ga i dalje. Uzaludni su Stanivukovićevi botovski napadi na mene po principima "Crvene Sekte", što me ne čudi, jer je preuzeo njihov odnos spram kitičara. A preuzeo je i njihove kriminalce i tajkune.


Zolak

Važno je naglasiti da nisu samo Stanivuković i Zolak kreatori morbidnog plana; Tu je još Đorđe Belamarić, Stanivukovićev "PR trener", preciznije, diletant iz Beograda, te još nekoliko osoba, vrlo uticajnih, o kojima ću opširnije pisati u nastavcima koji slijede.


Belamarić

17.

Da je drugačije, Stanivuković bi, nakon Vrha Crvene Sekte i njihovoh Zločinačkog Konzorcijuma Direktora Bolnica, među prvima odgovornim za zločin protiv čovječnosti naveo ime Aleksandra Zolaka, ali to nijednom nije učinio od 24.09. do danas. Potpuno je jasno i zašto.


18. 

Naravno, nastaviću da se bavim zločinom nad zločinima, ne štedeći nikoga, posebno beskrupulozne Sektaše koji ponovo žele da zarade enormne sume na oboljelim od COVID 19; Do kraja ću ogoliti Stanivukovića, Zolaka, Belamarića i ostale koji su im pomagali i pomažu u ogavnom aktu, bez izuzetka. 


Uz to, raskrinkaću i Zolakovu nepodnošljivu sklonost kriminalnim radnjama; Moram primijetiti da  Stanivuković najefikasnije ogolijeva samog sebe gromkim ćutanjem o Zolaku.. (nastaviće se)