четвртак, 28. октобар 2021.

SDS I PDP, ukoliko žele donijeti korjenite promjene, moraju amortizovati i minimizirati uticaj Crnog centra moći i njihovih borbenih ovnova Stanivukovića i Nešića


Opozicija, vođstvo SDS-a i PDP-a, mora da amortizuje udare Crnog Centra moći koji ih je, u nekoliko navrata, doveo samostalnim akcijama, sprovedenim preko Stanivukovića, ali i Nešića, u matnu poziciju, prisijavajući ih da djeluju u skladu sa njihovim ličnim interesima, a ne interesima naroda, ukoliko želi sprovesti korjenite reforme nakon odlaska Dodika i Sekte sa političke scene iduće godine, što je neminovnost.

Ne učine li to, ni njihov opstanak nakon oktobra 2022. godine nije ničim garantovan.  


Piše: Slobodan Vasković


1.

Potpuno pogrešnog uvjerenja da je za politički uspjeh sasvim dovoljno biti prisutan u medijima režirajući ad hok manipulacije kratkog daha, performanse u kojima se najavljeni ciljevi nikada ne ostvaruju, ubijeđen da se novcem može kupiti sve i svako, pritom ne radeći ništa konkretno niti pokazujući bilo kakav talenat osim manipulativnog, Draško Stanivuković je vrlo brzo po osvajanju funkcije gradonačelnika Banjaluke, počeo da tone; U Slobodnom je padu koji je nezaustavljiv.


2.

Plitke laži kojima je zatrpavao javno mnjenje pokazale su se, vrlo brzo, kao bumerang koji je sivu maglu preplitke populističke politike, kojom je jedno vrijeme uspijevao da sakrije sopstveno neznanje, nerad i sklonost ka koaliranju sa Sektaškim tajkunima, kriminalcima, raznio zauvijek i javnosti predstavio ogoljelog mladog makijavelistu, prespremnog da gazi preko leševa, nespremnog da učini bilo šta kvalitetno.


3.

Ne shvatajući da su građani, primarno, glasali 15.11.2020. na lokalnim izborima protiv Crvene Sekte, kako bi ih kaznili nakon 22 godine bahatog, pljačkaškog, raspusnog načina vladanja Gradom, a da je on bio samo medijum preko kojeg su birači kanalisali svoj bijes ponašanjem Sektaša, Stanivuković, čiji je karakter teško otrovan beskrajnom narcisoidnošću, bez ikakvog osonova, prevelikim ambicijama, bez temelja, ubijeđenošću da mu je neznanje prednost, a ne mana, umislio je da može prevariti sve, pokazati se kao alternativa Režimu i, bez ikakvog rada na poboljšanju života Banjalučana, dojedriti do nove pozicije - predsjednika RS.



Zaista, da li neko poput Stanivukovića koji ni o jednoj ozbiljnijoj političkoj temi ne može reći ništa iz prostog razloga što ne zna ništa, može biti predsjednik RS? Naravno da ne može i da bi njegovo eventualno kandidovanje bilo dalje ponižavanje naroda i njegovo svođenje na masu koja je resurs za zaradu do konačnog nestanka.


4.

Za deset mjeseci koliko je na čelu Grada, više vremena je proveo pred kamerama, slikajući se, iznuđujući fotografije, manipulišući sa njima kao “pobjedama” u borbama kojih ni nema, srozao se na nivo starlete ubijeđene da botoksima i silikonima djeluje sasvim “prirodno” i “dopadljivo”, a ne kao izobličenje od kojeg svako, ko iole drži do sebe, okreće glavu s gađenjem.


5.

Otišao je tako daleko da je čak pokušao namještenom fotografijom izmanipulisati navodni razgovor sa patrijarhom Porfirijem i predstaviti javnosti da ima patrijarhovu podršku, što je bio vrhunac gadarija koje svakodnevno sprovodi otkako je sjeo u gradonačelničku fotelju.


6.

Umjesto da iskoristi ogromnu šansu koju su mu birači dali glasajući protiv Sekte i postane predvodnik mladog talasa koji sve više dolazi do izražaja u redovima Opozicije, Stanivuković je postao najveći kamen oko vrata istoj toj Opoziciji, koja je konačno počela da iznalazi rješenja kako da ga svede na mjeru što mu pripada; A ta mjera je vrlo niskog nivoa.


7.

Svi oni koji su poticali Stanivukovića u njegovom jurišu na Opoziciju, a ne na Režim, planirali sa njim plitke manipulativne akcije i isprazne performanse, podjednako su krivi za onemogućavanje Opozicije da načini još veće korake u borbi za uklanjanje Režima od dosad učinjenih.



8.

Nažalost, pokazalo se da i na opozicionoj strani, lažno se opoziciono predstavljajući, postoje Crni centri moći koji pokušavaju nametnuti svoje lične interese narodu tako što bi umjesto Dodika oni bili Dodik, a Stanivuković je njihov borbeni ovan kojim oni hoće još udarati, ali će ga na kraju polomiti. Jer je pročitan kao plitki makijavelista sposoban da učini najveće gadarije, nesposoban da shvati da se ništa, ali baš ništa, ne može učiniti bez kvalitetnog rada koji će građani/birači da vide kao trud koji će im donijeti boljitak.


9.

Stanivuković nikada nije ni pokušao da formira skupštinsku većinu, već je svjesno prepusti Sekti bez borbe, kako bi imao lažnu odbranu za sve što ne čini - skrivajući se iza činjenice da Sekta ima većinu u Gradskoj skupštini.


10.

Međutim, nije ni ta većina svemoguća niti odlučuje o svemu; Dosta toga je u rukama Gradonačelnika, ali on nije uspio da, koristeći svoje nadležnosti, napravi bilo kakav pomak, donese ikakav napredak.


11.

Od svih velikih obećanja koja su izazvala velika očekivanja, bilo da je riječ o rušenju nezakonito izgrađenog dijela po zlu čuvenog “Kajaka” Mileta Klena Radišića, preko, bar djelimičnog, zaustavljanja tajkunskog raspačavanja gradske imovine, pa do podnošenja najavljeenih brojnih krivičnih prijava, za koje je materijale trebao da pripremi, sada već, nepostojeći Tim za reviziju, nije bilo ništa. Sve je jedna velika Nula, a da tragičnost njegove plitkoumne populističke politike bude veća - upravo je Stanivuković omogućio tajkunima da se razmašu; Tim za reviziju, sa ove distance, osmišljen je kao Tim za pripremu reketa (što se i dešavalo u izvedbi mladog gangstera Drinića), a od rušenja “Kajaka”, svjedoci smo, nema ništa.


12.

“Kajak” je Stanivukovićev "Vaterlo" na kojem gubi sve; Čak i da u nekom periodu pred nama pokuša srušiti taj nezakonito izgrađeni dio bašte.


13.

Pravo, nakazno lice Stanivukovića definitivno je raskrinkala afera “Kiseonik”, koju sam otkrio 22.09. ove godine i otpočeo rad na njenom potpunom raskrinkavanju, a Stanvuković, uz pomoć zločinca Aleksandra Zolaka, direktora Agencije za lijekove BiH, te pokroviteljstvo Lažnog Multiplex Oca Nacije, “uskočio” u moju priču i sa nekoliko dokumenata koje mu je dao Zolak, uz veliku pompu, predao, 24.09., u OJT Banjaluka, krivične prijave protiv vrlo pažljivo selektovanih kriminalaca što su atakovali na zdravlje stanovništva.


14.

Vremenom sam dokazao da je Stanivukoviću bilo stalo samo do medijske pompe i da ga uopšte nije bilo briga za oboljele od COVID 19, preminule od zaraze, već, isključivo, za popravku teško urušenog rejtinga, budući da se, nakon deset mjeseci njegove vladavine, može zaključiti da je riječ o patološkom lažovu.


15.

Uz to, Zolak, Mladen Milanović Kaja i Dragan Stanivuković imali su za cilj da naprave fabriku medicinskog kiseonika i zgrnu milione, a, istovremeno, se predstave kao spasioci. Taj posao oteo im je Monstrum sasvim malo veći od njih - Milorad Dodik uz sasluženje svog ličnog asasina Nenada Crvenog Kombi Stevandića, o čemu sam detaljno pisao.


16.

Kvalifikacija djeluje teška, ali kako drugačije okarakterisati Nečovjeka, Bastarda, koji je na posljednjem sastanku Opozicije, održanom 25.10.2021. godine, izjavio da više “ne treba potezati aferu ’kiseonik’”, da je “iscrpljena”, uz bolesnu psihotičnu opasku “svakog čuda tri dana dosta”! 


17.

Ni riječi nije rekao o zaraženima od korone, koji su godinu i po primali industrijski kiseonik umjesto medicinskog, koji je lijek, ni riječi o onima koje je smrt pokosila, jer nije bilo adekvatnog medicinskog tretmana, za šta odgovornost snose, ne samo Zolak, već i kompletan vrh zdravstvenog sektora, zajedno sa svim direktorima bolnica u RS, koji je svjesno izvršio monstruozni atak na zdravlje stanovništva.



18.

Prisutni na sastanku Opozicije su se zgranuli, usprotivili i zaključili da će nastaviti sa insistiranjem na razrješenju te afere i kažnjavanju svih odgovornih, ali mlada Nakaza političke scene Republike Srpske ostala je pri svome.


19.

Bolesni, gnusni, pogani, bijedni istup Stanivukovića na posljednjoj sjednici funkcionera opozicionih stranaka pokazao je koliko sam bio u pravu pišući često o njegovoj beskarakternosti i spremnosti na svaku podvalu i prljavštinu, ali i da je mlada Nakaza gazila preko leševa preminulih od korone, koji su stradali od industrijskog kiseonika kojim su “liječeni”, nedostatka lijekova, monstruzonosti Sektaša koji vode bolnice, samo da bi prikupila koji politički poen.


20.

Stanivuković je, tako, svim pripadnicima opozicije, kao i onima koji se tako predstavljaju, pokazao svoje pravo trulo toksično lice koje neodoljivo podsjeća na Sektaška lica ogrezla u uništenju sopstvenog naroda.


21.

Ne čudi to ni najmanje od gnusobe kojoj je ključni saradnik kriminalac velikog kalibra Goran Selak, član mafijaške porodice Milaković-Selak, sa kojim mlada Nakaza ima vrlo razvijene nezakonite poslove, posebno preko banjalučkog Novog groblja o čemu ću detaljno pisati.


22.

Mlada Nakaza je poluproizvod grupe tajkuna koju osim Kaje, čine i Jelenko Lolić, Dragan Stanivuković, Nikola Vukelić i drugi, a o njegovom pokrivanju kriminala Sektaša tek ću, narednih dana, iznijeti nove neoborive dokaze.


23.

Drugi borbeni ovan Crnih centara moći, koji pokušavaju staviti kompletnu Opoziciju pod kontrolu, je notorni gangster Nenad Nešić o čijem kriminalu sam napisao desetine dokumentovanih tekstova.


24.

Pokušaj pranja Nešićeve prljave biografije bio je neuspješan, jer je on samo u jednom danu opet pokazao svoje pravo ProDodikovsko, ProSektaško nakazno lice: U ključnim trenucima kada je Opozicija, konačno zauvijek napuštala Okvir djelovanja koji im je nametnuo Dodik u posljednjih 15 godina, Nešić je stao, na posljednjoj sjednici parlamenta, na Dodikovu stranu, protiv svih interesa Opozicije.


25.

Nije to bila samo izdaja Opozicije, naroda, već početak Nešićeve akcije da se Prijedor, bez velike borbe, ponovo da u ruke Sekti.


26.

Budući da DNS ima najjaču infrastrukturu u Prijedoru od svih stranaka, logično je da predloži protivkandidata Sekti, a Nešićev potez, odigran 28.10., najjači je udar, sa odloženim dejstvom, upravo na kandidata DNS-a, jer mu je cilj izazvati razočarenje opoziciono nastrojenih birača, njihovu pacifikaciju i slab odziv na izbore.


27.

Ako DNS, kao stranka, ima namjeru da preživi, neophodno je da iz vođstva uklone Nešića; Ne učine li to, nestaće.


28.

Opozicija, vođstvo SDS-a i PDP-a, mora da amortizuje udare Crnog Centra moći koji ih je, u nekoliko navrata, doveo samostalnim akcijama, sprovedenim preko Stanivukovića, ali i Nešića, u matnu poziciju, prisijavajući ih da djeluju u skladu sa njihovim ličnim interesima, a ne interesima naroda, ukoliko želi sprovesti korjenite reforme nakon odlaska Dodika i Sekte sa političke scene iduće godine, što je neminovnost.


29.

Ne učine li to, ni njihov opstanak nakon oktobra 2022. godine nije ničim garantovan.