недеља, 17. октобар 2021.

Sektaš Zlatko Maksimović, direktor bolnice “Sveti Vračevi” iz Bijeljine, počinio je niz teških zločina, a “specijalitet” su mu poslovi sa firmama koje se bave “trgovinom živim životinjama” i o onim o kojima se ne mogu naći nikakvi podaci


Piše: Slobodan Vasković


1.

Zlatko Maksimović, direktor bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini, jedan je u nizu zločinaca, pripadnika Crvene Sekte, koji su pacijente oboljele od COVID 19 “liječili” industrijskim kisenikom, umjesto medicinskim, koji je lijek.


Uprkos tome, Maksimović je ostao maksimalno zaštićen od javnosti premda je ta narcisoidna neznalica počinila užasne i jezive akte prema oboljelim.


2.

Već sam pisao o tome da je Maksimović, prema Ugovoru od 23.06.2021. godine, utanačio nabavku “Opremu za mediciinske gasove sa montažom, razvodom, ispitivanjem, puštanjem u rad i sertifikacijom u objektu COVID 1” bolnice u Bijeljini, kojom rukovodi.


Taj posao je dobila firma iz Gračanice, “Ecogas”, čije reference su krajnje upitne; U stvari potpuno je nevjerovatno da se bave navedenim poslovima, jer je na njihovom sajtu naglašeno da im je ključno poslovanje vezano za “Posredovanje u trgovini poljoprivrednim proizvodima, živim životinjama, tekstilnim sirovinama i poluproizvodima”.


3.

Ništa to nije čudno za Maksimovića koji se prema podređenima odnosi kao da su niže vrijedna bića iako im je intelektualno i stručno nedorastao; Upravo zbog tih teških kompleksa iz bijeljinske bolnice otjerao je sve specijaliste koji znaju svoj posao.

4.

Uz to, Maksimović je industrijski kiseonik nabavljao od “Milojević Kompanije Gilje Gas” za koju je Glavni sanitarni inspektor Agencije za lijekove BiH utvrdio da je “Bolnici Trebinje” isporučivala tehnički gas za “liječenje” pacijenata.


Taj dokument je emitovao Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove BiH, koji je jedan od najvećih krivaca za zločine počinjene nad pacijentima, jer ništa nije preduzeo više od godinu i po dana da spriječi trovanje oboljelih industrijskim kiseonikom.


5.

Vrlo je važan nalaz iz “Bolnice Trebinje” (02.09.2021. godine) u kojem se navodi: “U skladu sa utvrđenim stanjem, obavještavamo vas da JZU Bolnica Trebinje, putem tenderske nabavke, vrši nabavku tehničkih gasova i iste koristi u medicinske svrhe kao lijek, čime se ugrožava zdravlje stanovništva”!


Iz dokumenta je jasno da je industrijski gas isporučivala firma “Milojević Kompanija Gilje Gas” koja je isti takav industrijski kiseonik isporučivala i bolnici “Sveti Vračevi” koju vodi Maksimović.


Aleksandar Zolak

6.

Logično je pitanje zbog čega Zolak, odmah nakon saznanja da “Gilje Gas” bolnici u Trebinju isporučuje industrijski kiseonik, opasan po zdravlje pacijenata, nije inspekciju uputio i u bijeljinsku bolnicu, gdje bi, izvan svake razumne sumnje, utvrdili isto?! 


Čemu i zašto selektivnost i Zolaka i njegovog megafona Draška “Malog Dodika” Stanivukovića, te nisu ni jedan jedini put pomenuli Maksimovića niti bijeljinsku bolnicu, iako je Maksimović pripadnik Crvene Sekte?! 

Zolak i Stanivuković su, iz samo njima znanih razloga, štitili Maksimovića, a istraga koja će, prije ili kasnije, početi o najvećem zločinu počinjenom protiv zdravlja stanovništva i pacijenata oboljelih od COVID 19, daće odgovor i na to pitanje!


7.

I Zolak i Maksimović i Grobar Vlado Crta Đajić, kao i svi drugi direktori bolnica u RS, moraće krivično odgovarati i biti presuđeni na višedecenijske kazne, jer su počinili nezapamćen zločin; Uz to, Zolak i Stanivuković su taj zločin htjeli iskoristiti za sticanje političkih poena gradonačelnika Banjaluke, ali i za milionsku zaradu, o čemu ću uskoro pisati, a ponajmanje im je bilo stalo do pacijenata.

Pokušali su na najbezobzirniji način zloupotrijebiti tešku aferu koju sam otvorio 22.09.2021. tekstom Vlado Crta Đajić je opasniji po život pacijenata od COVID 19: Njegov pristup liječenju oboljelih od korone je monstruozan, jeziv, užasan, neljudski, a oni se iznenada naslonili na nju dva dana kasnije, 24.09.2021. Važno je, vrlo važno, primijetiti da nije Zolak tog 24.09. istupio u javnost što je bilo logično, jer je direktor Agencije za lijekove BiH i ljekar, već Stanivuković. Zašto je to tako dobrim dijelom sam objasnio u ranijim tekstovima, a detaljno ću popjasniti u najskorije vrijeme.

Naravno, Zolak je, prije svega, trebalo da svu dokumentaciju koju posjeduje dostavi Tužilaštvu BiH, što on nije učinio.

8.

Njihove manipulacije sam raskrinkao, kao i jadne odbranaške postupke Crvene Sekte, njenog Vrha i njenih direktora, a da je Maksimović zaista industrijski koristio kiseonik “Milojević Kompanije Gilje Gas” svjedoči i Ugovor, potpisan 25.12.2020. godine u vrijednosti od 380.650 KM (bez PDV-a,), a trajanje okvirnog sporazuma je od 25.12.2020.-25.12.2022. godine.


9.

“Milojević Kompanija Gilje Gas” nije, prema podacima Agencije za lijekove BiH, registrovana ni kao proizvođač, ali ni kao nosilac dozvole za uvoz lijeka “medicinski kiseonik”, niti su registrovani za promet "medicinskog kiseonika”!


Uz to, tokom 2020. godine, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje, nisu uvezli ni miligram kiseonika, niti industrijskog, a posebno ne medicinskog. 


Pitanje je da li su Maksimoviću, po dogovoru sa njim, prodali čak i industrijski gas ili, pak, možda neki još otrovniji?!

10.

Maksimović je do te mjere bezočna beštija da je u tenderima, kao predmet kupovine, robu naslovio samo “kiseonik”, bez odrednice da li je industrijski ili medicinski! To će mu, valjda, biti odbrana kada mu se, zajedno sa Đajićem, Gajićem, Zolakom i drugim, bude sudilo za zločine protiv čovječnosti!


11.

Nije ovdje kraj priči i dokazima o tome u kolikoj mjeri je Maksimović, (Crveni Sektaš, štićen i od Dodika, ali i od Zolaka i Stanivukovića - čudna Koalicija iza Maksimovića, zar ne?!), teško zloupotrijebio pandemiju kako bi se dokopao novca.


Potvrđuje to i Ugovor o “Završnim radovima na adaptaciji prostora za potrebe COVID bolnice” vrijedan 163.758,44 KM (bez PDV-a).

Ugovor je potpisan sa MILOŠEVIĆ iz Bijeljine.

12.

Problem je što se o MILOŠEVIĆ iz Bijeljine ne mogu naći nikakvi podaci koji bi dali odgovor čime se MILOŠEVIĆ bavi. Postoji firma “Milošević promet”iz Bijeljine (Amajlije) kojoj je blokirano osam računa, pet ugašenih i nula aktivnih, još od 01.10.2018. godine.


13.

Ko je ili šta je MILOŠEVIĆ iz Bijeljine morali bi ispitati nadležni organi iz više razloga: prvi je da tender nije raspisan, iako je morao biti, što je krivično djelo, jer je sve dogovoreno u četiri oka, a drugi je što te firme, ako je uopšte firma, nema ni na mapi. 


14.

Maksimović, ma koliko se pokušavao sakriti i ma koliko ga zajednički štitili Dodik, Zolak i Stanivuković neće moći izbjeći odgovornost za brojna kriminalna djela koja je počinio i kojih je još sijaset uz dosad objevljna. 

Brojni tenderi koje je sproveo, a koji su u mom posjedu, svjedoče da nijedan jedini nije javno objavljen, već su svi dogovoreni u četiri oka. (nastaviće se)