понедељак, 4. април 2016.

Udar Dodikove Zločinačke Organizacije na Mektića

piše: Slobodan Vasković
1.
Dan policije, 04.04., obilježio je atak Udbe Milorada Dodika na Dragana Mektića, ministra bezbjednosti BiH, ovaploćen kroz krivičnu prijavu za “ratne zločine i ostale kriminalne radnje”.

Udba Milorada Dodika nalazi se unutar MUP-a RS, u Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma, a o njenom radu, sastavu i zlim namjerama sam objavio nekoliko tekstova. Niko nije reagovao, čak ni iz tzv. Opozicije, već su sjedili skrštenih ruku, puštajući da se taj dio zločinačke organizacije razvije unutar policije. 

Milorad Dodik najavio je podizanje krivične prijave protiv Mektića, još prije tri dana, 01.04. u izjavi kojom je komentarisao hapšenja osumnjičenih za pljačku Bobar banke, i tvrdnjama da je to udar “na finansijski sistem RS”.

Dodik je upozorio da urušavanje finansijskog sistema uvlači Republiku u krizu, ali je poručio da to nikako ne znači da će Republika Srpska nestati. "Ovdje se radi o opširnoj akciji koja u sebi okuplja želju Bošnjaka i političkih centara iz Sarajeva, nažalost, i jednog broja naših ljudi, koji pokušavaju da 'operu' svoju prošlost i budu 'jahači' neke borbe za poštenje", rekao je Dodik i dodao da je prošlost mnogih od tih ljudi mračna, a neki su povezani i sa ubistvima!? 

Nema dileme danas da je Dodik pod ljude “čija je prošlost mračna i povezana sa ubistvima” ciljao na Mektića. 

Interesantno je da Dodik sve zna: I da je Mrtvi Gavrilo kriv za propast Bobar Banke i da su Slavica Injac i Snežana Vujnić nevine i da ih takve nevine hapse Ubice! A Ubica je, prema Dodiku, Mektić!

2.
Napad na Mektića naredio je lično Milorad Dodik, što je jasno i iz njegove izjave od 01.04., a neophodne pripreme za atak izvršene su ranije: Glavni akteri organizovanja brutalnog i prljavog napada na Mektića su Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova i Predrag Ćeranić, šef Dodikove Udbe.

Oni su osmislili način na koji napasti Mektića, a da bi nasrtaj bio što efikasniji, njihovi podređeni falsifikovali su dokumente, a i dalje rade na fabrikovanju lažnih dokaza protiv ministra bezbjednosti. Na ovom poslu, prema mojim informacijama, angažovano je sedam lica. 

Pokušaj kompromitacije Mektića tek će uzeti maha i to je dio odgovora Režima na angažman bezbjednosnih službi BiH u vezi sa istragama kriminalnih radnji vezanih za Milorada Dodika. 

Ćeranić je pripremio obimnu “dokumentaciju” i lažne krimobavještajne podatke, iz svih perioda Mektićeve karijere, kojima će u narednim danima pokušati diskreditovati ministra bezbjednosti.

3.
Još 12. decembra prošle godine objavio sam da je Dragan Mektić prvi na Listi Meta za odstrel koju je napravio Režim. Prije toga, 25.11.2015. godine objavio sam i način na koji se Režim ima namjeru obračunati sa metama.

Naravno, niko od Opozicije nije reagovao, ali to je nebitno više i pominjati, jer je riječ o mrtvom organizmu.

4.
Za diskreditaciju Mektića unutar SDS-a zadužen je Ognjen Tadić koji ga je do sada u nekoliko navrata na sjednicama Predsjedništva SDS-a teško napao. Predsjedništvo SDS-a nijednom se nije ogradilo od tih Tadićevih napada na Mektića, ali je dobar dio članova tog tijela razumio pozadinu Tadićevih ataka.

Kako bi se to prikrilo, Mladen Bosić je upravo Ognjena Tadića (04.04.) delegirao da odgovori na Dodikove napade na Mektića. Jadnog li licemjerstva. 

5.
Napadi na Mektića, ali i brojne druge osobe, koje Režim targetira kao Neprijatelje, će se nastaviti, a sve akcije polaze iz okrilja MUP RS. Čiji je dio vrha u sastavu Zločinačke organizacije Milorada Dodika. 

6. 
Koliko je Dodik jadan, bijedan i prljav, svjedoči i podatak da je htio spriječiti Mektića da položi vijenac u pomen palim policajcima.

7.
Dodik i njegova zločinačka organizacija neće se predati: Nastavljaju da od MUP-a RS prave Stranačku Miliciju i cilj im je da proliju krv, kako bi pokušali sačuvati vlast.

Dodatak 1: Lukač Ugostitelj
Gosti pristigli za Dan policije RS razmješteni su po kvalitetnim hotelima i  motelima, ali će najveći broj visokorangiranih zvanica biti smješteno u hotel “Talija“, čiji je suvlasnik Lukač.
Imaće sve, ali baš SVE, na raspolaganju, kako bi se Lukač  pokazao što boljim domaćinom.
Dodatak 2: Rusi ostaju
Na Dan policije, pristigla je i delegacija iz Rusije. Oni će u Banjaluci ostati duže vrijeme, kako bi se nastavili dogovori, otpočeti tokom Lukačevog boravka u Rusiji, oko snabdijevanja naoružanjem i opremom Dodikove stranačke Milicije. Dio opreme je već stigao, ali o tome uskoro opširnije.