петак, 1. април 2016.

Dodikov Kum na prosjačkom štapu: Budo ostaje i bez “Keja”

piše: Slobodan Vasković

U sjenci dešavanja vezanih za hapšenje organizovane zločinačke grupe koja je finansijski demolirala “Bobar banku” i preko nje BiH, RS i Distrikt Brčko, ostala je prava lična drama Bude Stankovića, nekadašnjeg tajkuna, a sada beskućnika.

Budo Stanković, po opredjeljenju mesar, po ubjeđenju dželat i još uz to kum Milorada Dodika, ostao je bez igdje ičega, jer je propao gore nego Grčka.

Hypo banka Budi je već zaplijenila kuću u banjalučkom naselju Trn, na izvršenju za pljenidbu je i “Trgoprodaja” u Prijedoru, a sada je na red došao ekskluzivni restoran “Kej”, koji se nalazi u Trnu, na obali Vrbasa.

“Kej” je dugo bio restoran zatvorenog tipa, rezervisan samo za Dodika i njegove prijatelje, poput Dragana Čovića, a onda je Budo morao da ga otvori i za raju, jer je budžet RS propao, jer je IRB propao, jer je sve propalo, pa i on sam. Čak je za Kej "udario" i limenu reklamu na nadvožnjaku u "Klašnicama"!

Međutim, Budo je dužan ogromne svote novca Poreskoj upravi RS, koja je dana 31.03.2016. krenula sa “Žutom trakom” da opaše Stanković Budimira zvanog Budo.

Stanković Budimir, koji od oduzimanja kuće živi u “Keju”, molio je i kumio da ne opasuju, ali inspektori PU RS djelovali su riješeni da istraju.

Budo je zatražio “tri sata” da sačekaju, a onda počeo da putem telefona progoni svoje bivše prijatelje. Budi se gotovo niko ne javlja, ali sa druge strane žice ovaj put našao se visoki funkcioner PU RS, poznat i kao Vučko, koji je spriječio da stave “Žutu traku” oko “Keja”.

Ta situacija ukazuje da Budo još ima ponekog prijatelja u vlasti i da nisu baš svi poput njegovog Kuma 1 Milorada Dodika, koji je u permanentnom bjekstvu od njega. Kao i većina ministara i direktora koje je Budo natjerao da promijene broj telefona. Kako ih ne bi mogao više uznemiravati svojim pozivima. 

A Budo je nekad zaista “Lafčina” bio, Našim parama, otetim kroz raznorazne malverzacije, čašćavao je one koji to zaslužuju. Na primjer satom od 16 hiljada evra. Cijena je bila sitnica za Budu. O automobilima da i ne govorimo: sve audi A8, džipčine vrijedne po nekoliko stotina hiljada maraka, a dnevno je trošio po 60.000 KM. Nema šta, prava Dodikova Elita. Na kraju, sve je ostalo samo sjećanje. 

Šta da kažem na ovu tužnu priču, za koju bih volio da je prvoaprilska šala, a nije, sem da insistiram da M: TEL konačno pokrene liniju za pomoć Budi. Broj je 0000, jer je Budo sada Nula. Pozovite i spasite Budu da ne skoči sa “Keja”, pošto nije samo izvan svoje kuće, već je i izvan sebe. 

Što se tiče postupka Poreske uprave RS, treba ga ocijeniti kao veoma human gest. Dovoljna su žrtva za Režim tog 31.03. bili Snežana Vujnić i Slavica Injac. Bar je Budo privremeno spasen. Vučko hvala ti u ime svih onih koje su raznorazne Bude opljačkale.