уторак, 26. април 2016.

OO SNSD Sokolac: Sukob Čolovića i Tošića na ivici vatrenog obračuna

piše: Slobodan Vasković

Nastavljen je žestok sukob u OO SNSD Sokolac između Bojana Tošića, direktora ŠG “Romanija” i nekadašnjeg visokog funkcionera tog odbora i Mirka Čolovića, predsjednika OO SNSD Sokolac.

Do sukoba je došlo oko podjele plijena, a Čolović optužuje Tošića da je previše novca zarađenog na nelegalnoj sječi šume, zadržao za sebe.

Istovremeno, Tošić tvrdi da je nemoguće ispuniti Čolovićeve finansijske zahtjeve. 

Čolović je u subotu (23.04. o.g.) uklonio Tošića sa svih stranačkih pozicija i zatražio da bude smijenjen i sa funkcije direktora ŠG “Romanija”. Međutim, Risto Marić, direktor JP “Šume RS”, postavio je 25.04., Tošića ponovo za direktora.

Čolović javno optužuje Tošića da je platio direktorsko mjesto i da je od pljačke Šumskog gazdinstva sebi kupio pet stanova: dva na Palama, i po jedan u Beogradu, Trebinju i Budvi.

Nakon ovog Čolovićevog udara, Tošić je krenuo u kontranapad i u poslednja 24 časa obišao je sve članove OO SNSD Sokolac, tražeći od njih podršku za smjenu Čolovića.

Tošić ima namjeru da Ćolovića prvo smijeni sa pozicije predsjednika OO SNSD, a potom da ga istjera iz stranke. 

Uz njega, Tošić hoće da iz SNSD istjera i Bojana Koprivicu, Jovana Golijanina i Jelenu Mijatović, članove Izvršnog odbora OO SNSD, koji drže stranu Čoloviću.

Ogromna većina članova OO SNSD radnici su šumarstva, tako da je Tošić u velikoj prednosti, jer im je direktor. 


Sukob plamti neviđenom žestinom, a dobri poznavaoci prilika ne isključuju teške fizičke obračune između Tošića i Čolovića, ali ni upotrebu vatrenog oružja. (nastaviće se)