среда, 6. април 2016.

Kreiranje Malog Putina u RS uveliko u toku; Militarizacija MUP-a RS

piše: Slobodan Vasković
Grupa izraubovanih udbaša vrlo opasnih namjera, predvođena Predragom Ćeranićem i okupljena oko Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, pokrenula je projekat “Mali Putin u RS”.
Cilj ovog projekta je dovesti Lukača na poziciju premijera umjesto Željke Cvijanović, aktuelne predsjednice Vlade RS. 
Još oktobra 2015. Milorad Dodik je pod uticajem ove grupe “savjetnika”, bio spreman da Lukača imenuje za premijera najkasnije u februaru ove godine, ali su sukobi unutar Režimske koalicije sa DNS-om i SP-om i još više problemi sa hroničnim nedostatkom novca odložili namjeru promjene Vlade RS.
To što je Dodik odustao od smjene Željke Cvijanović, ni najmanje nije usporilo napore “savjetničke” grupe na inauguraciji Lukača, u kojem oni vide “Malog Putina”.
Rad na pripremi Lukača za premijera uveliko je u toku; Osim lobiranja, Lukač je svakodnevno na vježbama sa PR-ovima, tako da je uočljiv njegov napredak u odnosima sa javnošću. Njegovi javni istupi značajno su se promijenitli i krenuli od “Kunadaka” prema “Glavi”. 
Lukač se stalno forsira u medijima, što je priprema za eventualnu inauguraciju, pa u tom svjetlu treba gledati i stvaranje slike o njemu kao “najboljem ministru”, što je veoma veoma daleko od istine. Dapače.
Istovremeno, rad na pretvaranju MUP-a RS u ubojitu stranačku Miliciju SNSD-a dobio je na zamahu. Militarizacija MUP-a RS je sveobuhvatna, a planove o “Rezervnom sastavu MUP RS”, koje je u javnost iznio Dodik, osmislili su Lukač&”Savjetnici”. 
Ideja je potekla od Lukača, a cilj je jačanje sastava militarističkih grupa na terenu koje su odane stranci. Sve je uvijeno u oblandu “borbe za bolju bezbjednost”, pokriveno “rezervnim sastavom”, a istina je da se pravi snažna vojna, dobro naoružana struktura, čiji je zadatak kontrola stanovništva i kritičara Režima. Kontrola stanovništva podrazumijeva i snažan pritisak na njihova “glasačka ubjeđenja”. Ne treba zaboraviti ni oružanu odbranu Režima.
Rezervni sastav policije sastojaće se iz dvije strukture: Jednu će činiti bivši pripadnici specijalne brigade MUP-a RS, koji zadovoljavaju kriterije, a u drugi dio biće selektovani lojalni kadrovi SNSD-a po regijama i opštinama. 
Svi oni će biti primljeni u Rezervni sastav bez konkursa, daleko od očiju javnosti.
Lukač zbog toga stavlja težište na što brže naoružanje i opremanje specijalne policije.
Tokom poslednje posjete Moskvi, Lukač je dogovorio nabavku opreme i oružja, kao i specijalnu opremu koja ima dodatne sadržaje za uspješnu fizičku i mentalnu pripremu pripadnika specijalne policije po principima na kojima se obučavaju ruske specijalne snage (nabavka raznih "komora" u kojima se izvode ove vrste obuke).
Iako u MUP-u RS navode da još uvijek ne stiže nikakva oprema iz Rusije, moji izvori tvrde da je dio za potrebe specijalne jedinice MUP-a RS već stigao, a njihova dosadašnja oprema će biti raspoređena, kako je predviđeno, u rezervni sastav MUP-a RS.
"Bilo bi nam zadovoljstvo da naši specijalci budu obučavani u Rusiji, ali i da njihovi instruktori posjete naše pripadnike", rekao je Lukač nakon sastanka sa Zamjenikom načelnika Glavne uprave MUP-a grada Moskva Baranov Olegom Anatoljevičem Baranovim, održanim 05.04. o.g. u Banjaluci.

Lukač je napomenuo da MUP Srpske realizije projekte nabavke naoružanja iz Belgije, Velike Britanije i Švajcarske. Još je rekao da će iz Rusije oružje možda nabavljati iduće godine. 

Ruski instruktori za obuku specijalne policije već su u Banjaluci i ostaju ovdje do daljnjeg.

P.S. Uskoro slijede ekskluzivne fotografije Lukačevih lovačkih, plivačkih, streljačkih umijeća, bicepsa i tricepsa... Mali Putin je pred nama.