понедељак, 11. април 2016.

Opozicija u Dodikovoj funkciji

piše: Slobodan Vasković

1.
Milorad Dodik&Režim već odavno ne posrću pod težinom bezbrojnih ekonomskih, finansijskih, privrednih, pravosudnih, političkih… problema; Milorad Dodik&Režim jedva da i pužu, vuku se kao sline, i to na jedvite jade, ali se ne predaju.

2.
Milorad Dodik koji jedva puže uspijeva i dalje da stvara događaje, da cjelokupnu javnost dovodi u stanje visoke temperature, da uzdrma teško pravosudne redove, vješto koristeći sopstvene veze u njima, da i dalje bude, takav razoren, Numero Uno u RS, ali i u BiH. Kakav poraz i RS i BiH.

3. 
Milorad Dodik koji jedva puže je preko pravosudnog Klovna opasnih namjera Gorana Salihovića uspio da potopi Tužilaštvo BiH; Da unutar Tužilaštva BiH izazove potpunu konsternaciju; Da javno pokaže kako mu Salihović, nadajući se funkciji predsjednika Suda BiH, “jede iz ruke” i spreman/prespreman je učestvovati u njegovim spin igrarijama.

4. 
Milorad Dodik, koji je u statusu političkog mrtvaca već duže od godinu dana, ne bi uspijevao da emituje lažnu sliku o sebi kao “Faktoru”, da nema pomagače. U ovom slučaju vrlo neagilne. Riječ je, naravno, o takozvanoj Opoziciji RS, toj evnuh mašini što jedino uspijeva da proizvede maksimalni mentalni dril, duhovno nasilje nad onim koji smatraju/nadaju se da bi “Opozicionari” trebali/mogli nešto učiniti - potpuno demontirati Režim i spriječiti apsolutni kolaps Sistema. 

5.
Kada Salihović, Klovn nad Klovnovima (opasnih namjera), sagleda nesposobnost i neartikulisanost lažnog Saveza nije čudo da mu se Dodik koji jedva puže i dalje čini Gigant. I da mu potrči u naručje. 

6.
Tzv. Opozicija uspjela je samo u jednom: Da postane suroviji Mentalni Silovatelj kompletnog Društva čak i od Režima. Tzv. Opozicija istrajava na svojoj perverznoj ulozi “predzadnje linije Dodikove odbrane”, stuba koji podupire Režim i tako mu omogućava produženje davno isteklog roka trajanja.

7.
Dodiku, čak i u agregatnom stanju političkog mrtvaca, zato i dalje uspijeva da sa lakoćom drži Opozicione Evnuhe u okviru koji im on zadaje: poslednji parametri tog Okvira su “zajednički kandidat za načelnika Srebrenice” i “referendum o Danu Republike”!

8.
Dodik baci udicu, a Somovi gutaju, presretni što mogu ponovo da plivaju u Dodikovom Okviru: Prvi Branislav Borenović, koji o politici ne zna ništa. Baš ništa, čak ni šta je politika. Borenović je najveća Tabula rasa u koju je Mladen Ivanić godinama utiskivao “pečat mišljenja za taj dan”, a nakon njega nastavio Dodik. I ko stigne… Za Borenovićem i ostale Somine. 

9.
Kad imate takvu bezidejnu, nepokretnu, inertnu, nekreativnu, jadnu, bijednu, nesposobnu, potpuno i baš mrtvu raspadnutu lešinu… Opoziciju, onda je i Političkom Mrtvacu veoma mali/nikakav problem biti “podgrijan” i izigravati živahnost/bitnost/nezaobilaznost!

10. 
Kompletno “Opoziciono djelovanje” svelo se na čekanje šta će učiniti Dragan Mektić i kada će Dragan Mektić “Pohapsiti kriminalce”. Kao da je Mektić Supermen, a ne osoba koja trpi najteže udare i pri tom mu niko u amortizaciji tih udara ne pomaže. Posebno niko iz tzv. Opozicije. 

11.
Mektića u kojeg se Opozocija silno nada, ta ista Opozicija prepustila je samom sebi i nemilosti Režima, pa šta učini učini. Ako ne učini sam će biti kriv. Ako učini, zasluga je svih. Licemjerne Lijenštine, Neznalice i Kukavice!

12.
Ah da, Igor Crnadak predložio je demonstracije, a iz SDS-a su, nezvanično, rekli da su protiv! Šta čekaju u SDS-u sa bilo čim, bilo kakvim ozbiljnijim, suvislijim, konkretnijim nastupom/događajem (o demonstracijama i ne razmišljati), odnosno šta čeka Mladen Bosić? Da se sve sruši, propadne, nestane, da bi on mogao konstatovati da je rekao da će se srušiti. Iako veoma tiho, “u sebi”, ali je rekao. Najavio. Politički mikrob bez šanse da evoluira u bilo šta.  

13. 
Vrijeme je da Mladen Bosić ode. On je najveća prepreka sklanjanju Režima, jer ne dozvoljava da SDS preuzme lidersku poziciju u Opoziciji i ukloni Dodika i Režim. To je činjenica.

14.
Pitanje je da li su te činjenice svjesni u SDS-u i ako jesu kada će ukloniti Prepreku?! Od odgovora zavisi i dužina/dubina agonije. I stepen razorenosti Društva - 96 ili 100%?!

15.
Što se tiče Crnatka, otkako je postao ministar inostrani, nije napravio ništa. Kao i u vrijeme dok je bio ništa. Ostao je, u kojoj god poziciji bio, baš Ništa.

16.
Dodikov pad ne može spriječiti čak ni ovako nulirana Opozicija, jer je Dodikov pad prirodno stanje stvari. Nepromjenjiv tok. Dodik je gotov. To što se Opozicija ponaša neprirodno, blasfemično, silovateljski, nije nikakva garancija Dodikovog opstanka, već jedino produžetka agonije. I stopostotnog urušavanja Društva.