недеља, 10. април 2016.

Metuzalem ponovo udara na Tegeltiju

piše: Slobodan Vasković

Stevo Mirjanić Metuzalem, ministar poljoprivrede u Vladi RS, posjetio je poljoprivrednke iz Semberije i obećao im isplatu dugova iz prošle godine do kraja aprila, najkasnije početkom maja.

Metuzalem je slagao kako bi spriječio najavljene traktore na putevima, ali i prebacio odgovornost na Zorana Tegeltiju, ministra finansija, koji treba da obezbijedi ispunjenje njegovih obećanja.

Da je Mandrak, Tegeltija ne može obezbijediti 25 miliona KM za poljoprivrednike do kraja aprila, a ni početkom maja, jer se te pare mogu “namaći” samo emisijom obveznica i zapisa. Tako su dugovi iz prošle godine dosad isplaćivani, ali sada ima i prečih stvari kao što je borački dodatak. 

RS je u ekonomskom kolapsu, a obećavaju se kule i gradovi. Metuzalem je otišao u Bijeljinu da smiri seljake i potopi Tegeltiju, jer odlično zna da para nema. 

Stiče se utisak da Metuzalem po direktivi udara na Tegeltiju, a da nije samo riječ o njihovom međusobnom animozitetu. Zna se ko ovdje izdaje direktive.

Da bi što bolje prošao prilikom obmanjivanja Seljaka, Metuzalem je poslao delegaciju koja je pripremila njegov doček. 

U Semberiji ga je dočekao njegov pomoćnik u ministarstvu Zoran Maletić, inače Papak Vojina Mitrovića, poznatog Papka iz afere “Dva Papka”.

U delegaciji Seljaka bio je Ljubo Maletić, stric Papkovog Papka, koji je tokom marta gromoglasno napadao Metuzalema, 

Bio je tu i Boris Pašalić, medium  Steve M., koji je nedavno na ATV-u pozvao Seljake da traže Tegeltijinu ostavku.

Pašaliću, a i Metuzalemu, to je veoma zamjerila premijerka Željka Cvijanović, koja drži Tegeltijinu stranu, tako da je Pašalićeva glava “na panju”. 

Metuzalem je u ratu i sa Vladimirom Usorcem, a da li će i njega lažima smiriti, kao semberske Seljake, saznaćemo uskoro.

I na kraju još podatak da, osim 25 miliona iz prošle godine, Vlada RS poljoprivrednicima duguje i 10 miliona iz ove godine. Ukupno 35 miliona KM. 


Interesantno je znati da je Metuzalem još 27.01.2016. podnio ostavku Miloradu Dodiku, ali ne i Željki Cvijanović. Ostavka do sada nije usvojena, jer Dodik nema “adekvatno” kadovsko rješenje: Mitrović gura Maletića, a Metuzalem gura Pašalića. Dok se oni guraju, poljoprivreda se sve više i više potapa.