уторак, 12. април 2016.

Dušan Čajić, odbornik SNSD u skupštini Banjaluke, izvarao sugrađane oko izgradnje vodovoda u MZ Borkovići

piše: Slobodan Vasković

Dušan Čajić, odbornik SNSD-a u skupštini grada Banjaluka, pretučen je 17.12.2015. godine u Mjesnoj zajednici Borkovići.

Čajića je kroz šake “propustio” Dragan Kremenović Puger, a predmet ove vrlo snažne unutarstranačke bila je Čajićeva namjera da promijeni rukovodstvo Mjesnog odbora u Borkovićima. Nije mu to pošlo za rukom, jer je završio patosiran.

Pred Čajićem su novi veliki izazovi, koje mu pripremaju stanovnici MZ Borkovići, jer su protiv ovog odbornika SNSD-a podnijeli krivičnu prijavu tereteći ga da ih je prevario za 50.000 KM. To je samo dio štete, jer Borkovićani, koji su odlučili da ovaj put potraže opravdu na Sudu, a ne u improvizovanom ringu, tvrde da je Čajić, vlasnik firme “Kremen kop” prevario i Cemtar za razvoj i unapređenje sela Banjaluka, od kojih je inkasirao 47 hiljada KM. 

Sav taj novac, 50 hiljada od stanovnika Borkovića i 47 hiljadarki od Centra (ukupno 97 hiljada), Čajić je trebao da utroši u izgradnju vodovoda “Subotica”. Međutim, kako se u krivičnoj prijavi protiv njega tvrdi, nije uradio ništa, a pare je pokupio.

“Nakon izvjesnog vremena mještani MZ Borkovići su se obratili Centru za razvoj i unapređenje sela Banjaluka sa upitom šta se dešava i kad će početi izgradnja vodovoda, na šta su dobili odgovor - kada uplate 50% učešća u izgradnji vodovoda, onda će se krenuti sa izgradnjom”, navodi se u krivičnoj prijavi protiv Čajića, podnesenoj 15.02.2016. godine.


Borkovićani tvrde da su Čajiću već isplatili novac za učešće i da ih je prevario, kao i da irmu “Kremen kop”, koja je trebala biti izvođač radova, gura u likvidaciju. Mještani navode da su za izgradnju vodovoda uložili od 300 KM-1000 KM i da nemaju namjeru ponovo plaćati učešće u izgradnji, koje su već platili. 

Mještani ovog sela, koji su mi dostavli kompletnu dokumentaciju, tvrde da se Čajić za četiri godine mandata u Gradskoj skupštini enormno obogatio, da posjeduje nekoliko stanova, milione vrijedne radne mašine i čak dva Audija A6. I sve je to stekao od plate u Gradskoj skupštini za četiri godine. Uz to ima i dug prema Poreskoj upravi, a protiv njega je ranije doneseno nekoliko presuda zbog varanja poslovnih partnera.   

Čajićeva firma izvodila je brojne radove za Grad Banjaluka. Poslove je dobijao na namještenim tenderima.