понедељак, 25. април 2016.

Sokolački SNSD-e derbi: Čolović organizuje Kontramiting protiv Tošića

piše: Slobodan Vasković

Na Sokocu je došlo do novog velikog sukoba unutar SNSD-a: Ovaj put sudarili su se Mirko Čolović i Bojan Tošić.

Čolović je u subotu (23.04.) smijenio Tošića sa svih stranačkih funkcija.

Čolović je još zahtijevao/donio odluku da se Tošić smijeni sa mjesta direktora ŠG.

Za to su glasli Bojan Koprivica, Jovan Golijanin i Jelena Mijatović, kao i sam Čolović. Izvršni odbor SNSD Sokolac ima 7 članova, a presudio je glas Jovana Golijanina, kojeg je Tošić zaposlio. Baš mu je zahvalio.

Uprkos tome,  Risto Marić, direktor JP “Šume RS”, postavio je Tošića za direktora ŠG “Romanija”, 25.04. o.g.
Predmet sukoba je oblovina, jer je Čolović pretjerao sa nelegalnom sječom, a Tošić to više ne želi da pokriva. Svjestan je da će, ako nastavi, omastiti ćeliju. Iako je i do sada zaslužio bar petnaest godina robije zbog balvancida koji je počinio u ŠG “Romanija”.

Čolović i Tošić, srećom, se nisu fizički obračunavali, iako ni to nije isključeno u narednim danima. 

Razlog što nije došlo do sukoba šakama i nogama leži u činjenici da se Čolović još uvijek oporavlja od nekoliko nokauta koje je doživio početkom marta ove godine na Ravnoj Romaniji, u restoranu “Peđa”.

Da podsjetim, tada je N.M. teško pretukao Čolovića, nakon čega je ovaj ušao u Ginisovu knjigu rekorda, jer je nekoliko puta nokautiran u samo jednoj tuči.

Tada je fasovao i Bojo Borovina, zvani Gadafi.


Čolović je već jednom ranio Tošića, pucajući u njega iz pištolja, na slavi kod tadašnjeg načelnika SJB Sokolac Radovana Šarenca, u aprilu 2012. godine.

Tošića su stranački drugovi boli i skalpelom, u avgustu 2015., kada ga je LJ.C. pokušao na fudbalskom stadionu u Sokocu “isjeći k’o karpuzu”, a posebno treba naglasiti da je Tošićeva direktorska kacelarija sokolačkim funkcionerima SNSD-a služila i kao Javni WC. 

Tošićev nekadašnji poslušnik M.T., koji je u ime SNSD upućivao najoštrije prijetnje političkim protivnicima, došao je 5. oktobra 2015. godine i zahtijevao da mu se isplati obećani novac za te usluge.

Protiv M.T. se vodi krivični postupak zbog prijetnji likvidacijom političkih protivnika SNSD-a.

Tošić je pokušao smiriti M.T., ponudio mu rakiju, pa su dobro potegli, nakon čega je došlo do koškanja i M.T. je izbacio Tošića iz njegove kancelarije.

Razjareni Tošić je otišao do svog stana po pištolj da se obračuna sa M.T., a u međuvremenu je M.T. izvršio veliku i malu nuždu na njegovom direktorskom stolu.

Nakon toga je M.T. napustio Tošićevu kancelariju.

Kad se sve sagleda, Tošić treba da je sretan što je uopšte živ.

Kako Čolović neće odustati od oblovine, za očekivati je uskoro Kontramiting pred ŠG “Romanija”, na kojem bi lokalni SNSD-ovci Tošića označili kao “veleizdajnika, unutrašnjeg neprijatelja, plaćenika jednog stranog Šumskog gazdinstva, Bakirovim malim…”,  nakon čega bi mu upali u kacelariju pa…