уторак, 14. март 2023.

Zadnji Don

Dodik


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik ponovo prijeti secesijom, izmišljajući da neko želi da otme imovinu Republici Srpskoj.


2.

Nije to samo odraz njegove nemoći na odluke Ustavnog suda BiH, već jedna od varijacija kojom pokušava sam sebe nabaciti kao “faktor” u pregovorima koji traju oko formiranja ZSO, potom i načina realizacije NjemačkoFrancuskog plana.


3.

Dodik neće biti nikakav faktor u pomenutim pozitivnim političkim procesima, ma koliko se trudio da ih uruši, jer je svima kristalno jasno šta su njegove stvarne namjere - podle i podmukle, izrazito antisrpske, direktno usmjerene protiv Republike Srpske, Srbije, njenog rukovodstva i Srba koji žive na Kosovu.


4.

Dodik je dugo uspijevao da se krije iza leđa naroda i Srbije, da proizvodi situaciju u kojoj bi Srbija, primarno, ali i stereotipno, bila optužena za miješanje u unutrašnja pitanja BiH, ali je konačno istjeran na čistinu i prejasno je šta je njegov petokolonaški zadatak.


5.

Dodik ne napada Srbiju samo politički, zabijajući joj nož u leđa kada god stigne, već i fizički, jer je opštepoznato da je glavni osnivač i jedan od najvećih finansijera ultradesničarskih organizacija koje su pokušavale, ali i dalje pokušavaju da izazovu haos u Srbiji, ne pitajući za cijenu, a ni eventualne žrtve, kada bi im to pošlo za rukom.


6.

Mnogi su zaboravili na upad desničara u Skupštinu Srbije, početkom jula 2020. godine, a koje je snažno podržala “Srbska čast”, jedna od nasilnih ultradesničarskih kriminalnih, izrazito proruskih, organizacija koja djeluje na prostoru Srbije i RS.


napad na Skupštinu Srbije

7.

Dodik je  tada izjavio da "nema ništa sa tim destruktivcima”, “zaboravljajući”, pri tom, da ih je primio u Palati predsjednika, za “Dan Republike”, u januaru 2016. godine i slikao se sa njima, kao što su se rado sa tim kriminalcima fotografisali i drugi pripadnici njegove “Sekte”.


8.

Prijem je upriličen tada u zgradi Vlade RS, a na fotograji je Dodik sa Bojanom Stojkovićem i Igorom Bilbijom, šefovima kriminalne "Srbske časti" u Srbiji i RS.


Ubica Čamber (prvi s lijeva), Dodik i njegovi "komandanti" za napade u RS i Srbiji
Bojan Stojaković i Igor Bilbija 

Prvi s lijeva na slici je ubica Dalibor Čamber, koji je iz čiste obijesti ubio Duška Savanovića, mladića od 24 godine.


Pucao mu je u stomak, 31.12. oko 22 časa i 50 minuta, a Savanović je preminuo pola sata iza ponoći 01.01.2021. godine.


9.

Ne treba zaboraviti ni da su pripadnici kriminalne “Srbske časti” učestvovali, u vojnim maskirnim uniformama, na paradi upriličenoj 09.01.2018. godine.



Iste godine bili su "cijenjeni gosti" u Narodnoj skupštini RS.


10.

Posebno se ne smije izgubiti iz vida da je Dodik osnivač “Zavetnika”, koji su danas zastupjeni u Skupštini Srbije, a od 2014. godine aktivno izazivaju incidente u Republici Srpskoj po Dodikovom nalogu, maksimalno radikalizujući situaciju, pričajući bajke o “obojenim revolucijama”, pokušavajući na svaki način “ojačati” Dodika i njegov Režim.


11.

Sve navedeno svjedoči da se Dodik već godinama priprema za konačni obračun sa Srbijm, a “kruna” tih priprema trebalo bi da bude njegov dolazak na čelo Srbije.


Mjesto sa kojeg bi krenuo njegov pohod na Beograd je Krušedol, kako je davno dogovorio sa Veljkom Vukelićem, kumom i notornim kriminalcem međunarodnog karaktera, ali to ću objasniti u nekim od narednih tekstova.



12.

Iako je u padu, Dodika ne treba potcijeniti, jer nema kud, a zidovi mu se sve više približavaju, sužavajući njegov manevarski prostor na minimum. 


13.

Desničasrke grupe koje kontroliše u Srbiji, čak i pojačane onim iz RS, ne garantuju mu ni minimum uspjeha u njegovim očekivanjima, što nikako ne znači da on neće nastaviti. Hoće itekako, jer mora. 


14.

I da ne zaboravim - jedini koji istinski otima imovinu RS su Dodik i njegova petokolonaška, kleprokratska, klijentelistička elita sastavljena od kriminalaca, skorojevića, ruljaka, nasilnika, narkodilera, zaluđenih ultradesničara zadojenih mržnjom... i spremnih na svako zlo.


15.

Dodikove laži postaju sve opasnije, opakije, udara na život i porodice novinara njima, udara, širom RS, na svakog ko ga ne podržava.


Apsolutna represija nad svima je u punom zamahu što svjedoči o veličini straha, a ne Dodikove snage. (nastaviće se)