понедељак, 6. март 2023.

Tačno u Podne i druge pričice

Piše: Slobodan Vasković


1.

Danas me baš krenulo.


Kako i ne bi: Okružni sud u Banjaluci donio je ultralajt presudu protiv teškog kriminalca Stojana Vukajlovića, pripadnika Sekte.


2.

Osuđen je na šest mjeseci zatvora i 5.000 KM novčane kazne zbog povrede zakona od sudije ili javnog tužioca.


Optužen je da je za 283.400 KM nezakonito kupio šest nekretnina u izvršnom postupku nad nepokretnostima protiv izvršenika Miloša Šmitrana, takođe pripadnika Sekte, nekadašnjeg uposlenika Gradske uprave Banjaluka. Vrijednost nekretnina je bila 566.800 KM, a radi se o četiri stana, vikendici i poslovnom prostoru sa dvorištem u mjestu Ivanjska.


3.

Prije njega sudija Nebojša Pejović, takođe, kriminalac presuđen je na godinu dana zatvora i kaznu od 40.000 KM.


Najbolje ili, pak, najgore u svemu je što je potpisnik ovih redova raskrinkao cijelu aferu, do detalja. Evo dokaza u tekstu “Tačno u Podne: Stojan Vukajlović, odbornik SNSD u Skupštini Grada Banjaluka, prevarom, uz pomoć kriminalaca iz pravosuđa, u jednom danu postao vlasnik četiri stana, poslovnog prostora i vikendice, za samo 283.400 KM; Grad oštećen za 256.010 KM; Šta Radojičić zna o prevari?!”


Zašto najgore: Prema nacrtu Zakonu o kriminalizaciji klevete, čiji je autor Najgnusniji Lažov i Patološki Klevetnik Milorad Dodik mogao bih dobiti, retroaktivno, kaznu za “klevetanje” kriminalaca Vukajlovića i Pejovića - minimum godinu i po robije, sedam miliona KM novčane kazne, razapinjanje, mučenje i sve ostale Inkvizitorske metode koje budu mogli primijeniti.


Vukajlović je nastavio da se bavi kriminalom i to najtežim, tako da bi, kada bi postojalo pravosuđe, dosad dobio 20+ godina zatvora. 


4. 

Ok, ne očekujem nikakvu zahvalnost iz Gradske uprave od Malog Zlog Patuljka zbog toga što sam Banjaluci spasio 256.010 KM; Samo u ovom slučaju; Još manje očekujem da mi pošalje neki svoj eksplicitni video.


Pa onda kaže da mu je to od jarana!


Uzgred, Grad Banjaluka niti kabinet Gradonačelnika ne odgovaraju na upite, bar moje. 


Valjda zbog jarana!


5.

Kad sam već kod Stanivukovića, stavljen je u dvije mogućnosti: Da ga Dodik preuzme i prevede u Sektu ili da ga, kad mu to bude politički kurentno, zatvori. 


Kladim se na drugo rješenje.


6.

Sada bih možda trebao koju riječ i o Nebojši Vukanoviću, ali ispašće da ga ne poštujem, da sam protiv njega, da sam dio zavjere, da sam udba, da mi uputi ultimativnu ucjenu da do ponoći povučem tekst…


7.

Nema potrebe, ali nema potrebe ni za javnim ucjenama, posebno zato što se Lepršavi Psiho iz BL uprave predstavio kao Nedorasli Pokvareni Ljigavi Pajac sklon ogavnim manipulacijama, podmetanjima, najgnusnijim prljavštinama, falsifikatima koje javno prikazuje..., čime je dokazao da svako ko još uvijek računa njega, a ima ih pet-šest, vjeruje da je Zemlja ravna ploča. I da se vrti na gramofonu!


I da je Vito Korleone, filmski lik iz “Kuma” zaista presuđen pred sudovima SAD-a, kako je to, svojevremeno, u čuvenom “bestseleru” - “PreSUDa za Dodika” objavio skriboman Milan Ljepojević. 


8.    

Jurim dalje - Neko veče Milan Miličević, vede, ne vedeta, već vede šefa SDS-a, poslao je neko saopštenje u 21.07h! Sa očitom namjerom da ga niko ne pročita.


To se zove “gerilski” rad navodne opozicije - nikad ne znaš kada će saopštenjem “jurnuti” na nikoga.


9.  

Otkad nisam ni riječi napisao o Vladi Crti Đajiću tačno me sramota.


A Crta, Po(d)vukao Crtu i krenuo da se obračuna sa gensekom Sekte Lukom Petrovićem.


Hm, mora da su mu podvalili lošu “robu”, jer se bacio pod voz, budući da Dodik ne smije smijeniti Luku, jer bi Petrović odvojio Sektu, “STR Hercegovina”!


10.

Dodiku je bilo malo što se Crta sam bacio pod voz, pa je došao da ga lično baci još jednom - da se uvjeri koliko je “žilav” samozvani “Brend”!


11.

Crta je završio kao La Linea.


12.

I za kraj kratka poruka za Narko"Generala" - uskoro novi set informacija o tvom narkodjelovanju!