четвртак, 9. март 2023.

Sezona Lova na Novinare i Slobodnomisleće Građane/Napad na Trifunovića i Moraču: Počela brutalna primjena kriminalizacije klevete, iako Zakon još nije usvojen; Dodik je inspirator napada, potrebno je otkriti direktnog nalogodavca i izvršioca


Piše: Slobodan Vasković


Razbojnički napad na automobile novinara Aleksandra Trifunovića i Nikole Morače je primjenjivanje kriminalizacije klevete, iako Zakon još nije ni usvojen.


Ali, oba su KRIVI, jer su se protivili donošenju tog anticivilizacijskog zakona kojim se ne samo novinari, već i svi slobodnomisleći građani pokušavaju satjerati u gulag u kojem će i misao, a kamoli izrečena riječ, koja ne odgovara Autokratskom Režimu lažnog predsjednika, biti drakonski kažnjeni.


Trifunović

Varvarsko grebanje automobila dva poznata novinara je, istovremeno, napad i na njih; Pokušaj zastrašivanja obojice kao i njihovih porodica; Pokušaj zastrašivanja svakog slobodnomislećeg čovjeka.


Najgori od svih Milorad Dodik juče je, izjavom da su novinari Spodobe, ispalio startni pucanj za napade koji neće stati.


Dodik je inspirator napada, tu nema nikakve sumnje, a ko je direktni nalogodavac i izvršioci manje je važno od toga, što ne znači da ne moraju biti otkriveni i uhapšeni.


Morača

Decenijsko iživljavanje Dodika nad novinarima moralo je, prije ili poslije, rezultovati ovakvim napadom, koji je dio u nizu, jer je izvršen i pokušaj ubistva novinara Vlade Kovačevića. 


Otkriveni su počinioci, ali ne i nalogodavci, a oni su, i jedni i drugi, pripadnici Dodikove anticivilizacijske Sekte koja vlada primjenom najbrutalnijih metoda, među kojima je nasilje uobičajena stvar.

Kovačević

Nije samo Dodik inspirator napada na novinare, već i čelnici pravosudnih institucija koje, u pravilu, služe za obračun Uzurpatora sa novinarima.


Kada Sud presudi protiv Tanje Topić, političke analitičarke, koju je Dodik nazvao “agentom BND-a” i tako potvrdi njegove bolesne optužbe, to praktično znači da je LOV na svakog ko misli svojom glavom otvoren. I nekažnjiv.


Topić

Kada, nedugo nakon toga, takozvana policija, uz podršku takozvanog Tužilaštva, otme Morači telefon bez ijednog jedinog valjanog razloga i još mu, uz to, zaprijete u Policijskoj upravi riječima: “Došlo je vrijeme da vam konačno stanemo u kraj”, bilo je samo pitanje dana kada će “vrijeme konačnog obračuna” početi.


Devastiranje automobila Morače i Trifunovića nije, zato, nikakvo iznenađenje, već očekivani nastavak varvarskog obračuna sa svima koji se ne slažu sa vladajućim autokratskim Režimom i ne žele biti njegove sluge.


To što su iscrtani muški polni organi na automobilima samo dodatno svjedoči kakve kriminalizovane, zle, podle jajare stoje iza napada; I Inspiratori i nalogodavci i napadači!!!