среда, 8. март 2023.

Toksičnost


Piše: Slobodan Vasković


1.

Najgori od svih Milorad Dodik otvorio je nekoliko velikih frontova na kojima nikako ne može pobijediti; Štaviše, ma koliko on javnost “granatirao” bombastičnim izjavama, bez ikakvog smisla, punim najotrovnijih steroida, pokušavajući sam sebe da “nabilda”, trčanje od jednog do sedmog fronta samo pokazuje da je potpuno iracionalan, izgubljen i da ne može procijeniti nijedan epilog brojnih sukoba koje je otpočeo.


Put ka tiraniji Dodik je utabao prvo velikom podrškom naroda, potom tiraniju potvrdio krađom izbora, a sada sam utabava put ka sopstvenom političkom samouništenju!


2. 

Dodik je napao SAD, EU, Srbiju, BiH, sve slobodnomisleće građane (ostalo je koliko je ostalo, ali ih ima još), Bijeljinu, Gradski odbor Sekte Banjaluka, člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović, čiji svaki istup o bilo čemu on poklopi rigidnijom izjavom od njene, Dragana Lukača kojeg po svaku cijenu želi, već sad, iza rešetaka…


Ok, rešetke je Lukač i zaslužio, ali Dodik još i više od njega!


Moglo bi se nabrajati još, ali nema potrebe za tim. 


3.

Dodik i Šljam kojim se okružio nemaju šanse da izdrže sve pomenute bitke; Ni protiv SAD i EU, ali ni protiv zvaničnog Beograda, koji Najgori od svih napada preko svojih agentura, podzemnih struktura sa kojima je u dugogodišnjim poslovnim vezama, ultradesničarskih organizacija na teritoriji Srbije, čijem je osnivanju dao maksimalan doprinos.


4.

Opskurni Branislav Okuka Crni jedan je od Dodikovih ne samo savjetnika, već i jurišnika, a naplaćuje svoje antisrpske usluge u Srbiji (huškanjem i organizovanjem napada ultradesničara protiv zvaničnog Beograda), kontrolom PU Trebinje, dijela TE “Gacko”, brojnim drugim “šumskim poslovima”, što u šumama, što kroz šume sve do Crne Gore… 


Čak mu ni prijatelj i njegov vatreni lobista Emir Kusturica nije mogao “režirati” crnjeg savjetnika od Crnog, da mu plate još jedan čitav “Grad”.


5. 

Nekako sam ubijeđen da je Okuka nekim okukama stigao do Vlade Crte Đajića i “naložio ga” (zna se i čime) na Luku Petrovića, svog starog neprijatelja, (U Sekti svi permanentno teže da budu na čelu “strujnog udara”), pa je Dodik morao da ugazi “Bijeli Brend” u asfalt kako ne bi naljutio Hercegovačke sektaše. 


6.

Crtu sam već ranije apsolvirao, Cvijanovićeva, valjda, zna da je i dalje ilegalno prisluškuju i da Dodik, kako je rekao, ne prisluškuje samo opozicionare i ponekog zapadnog ambasadora.


Ne mogu dva vozila za prisluškivanje na sva mjesta stići!!!


7.

Sad malo o napadu na Bijeljinu koji dosad, uprkos histeriji, okupljanju šljama sa svih strana, podzemlja, ne daje željene rezultate.


Ljubiša Petrović ima prednost i prema svojim, ali i istraživanjima Sekte.


8.

Do referenduma o opozivu je ostalo još desetak dana, tako da je sada već izvjesno da će Dodik narediti teške kriminalne radnje tokom brojanja glasova.


9.

Dodik odlično zna da se u Bijeljini ne glasa samo o podršci/nepodršci Petroviću, već i njemu lično, pa Najgori od svih sprema, kao i obično, najgore scenarije.


10.  

Za kraj sam ostavio informaciju da je uništenje “Alumine” već počelo dovoženjem uglja iz Miljevine, čiji je vlasnik, pogađate, Gordan Pavlović, saradnik Zorana Stevanovića sa kojim zajedno neprijateljski dejstvuje i po Srbiji.


11.

Uporedo sa tim uništavaju “Aluminu” za čiju proizvodnju je ugalj iz Miljevine apsolutno neodgovarajajući zbog niske kaloričnosti, ali na taj način je počela otplata onih 70 miliona KM koji su uloženi u otimanje fabrike.


Prvo je stiglo osam kamiona, a onda je krenula kolona. Kotlovi neće dugo izdržati sa takvim gorivom.


12.

O ogromnoj imovini koju u Srbiji posjeduje i Pavlović pisaću već narednih dana, a vrijedna je desetine miliona evra.


P.S.

Nebojša Vukanović, nakon ničim izazvanog, moram to primijetiti, vrlo malicioznog, napada na Jelenu Trivić, pokazao je da je na putu bez povratka ka poziciji Korisnog Idiota Režima Milorada Dodika.


Mogla se, istina teško i uz poprilično napora, razumjeti njegova težnja da bude vođa opozicije, ali su potpuno iracionalni i bezumni njegovi napadi na baš svakog ko ne dijeli njegove “narative”. 


Nije li malo pretjerano kada sebe predstavlja kao portparola “90 posto naroda”, tvrdi kako može svakog da “uništi”, (samim tim i “stvori”), a jedino što mu zaista polazi za rukom jeste samourušavanje.


Napad na Jelenu Trivić (na N1) zato što ona ima svoje političke stavove, vrlo čvrste po svim pitanjima, ponajmanje ima veze sa politikom, a apsolutno sa Vukanovićevom povrijeđenom sujetom koju zadovoljava samo jedno - potpuno podržavanje njegovih “stavova”; U suprotnom, svako ko to ne učini odmah je stavljen na traku Neprijatelja koja se, kod njega, kreće bez prestanka, 24/7!


Dežavi!


I da budem vrlo precizan - Vukanović nije mogao uništiti Jelenu Trivić u trci za predsjednika RS u kojoj je pobijedila (ali joj je pobjeda oteta), da je u redove svog Pokreta, prije izbora, primio Draška Stanivukovića; Još manje joj može svojim aktuelnim istupima nanijeti bilo kakvu štetu; Ali zato radi sve kako bi sam sebe politički spalio. U čemu će, izvan svake razumne sumnje, uspjeti.   


Dežavi!