среда, 22. март 2023.

Bloger nastavlja da širi istinu/Iz arhiva: Stevandić opljačkanim novcem kupio stan u Beogradu, (Ruzveltova 34), za 203.000 evra (dokumenti)


Piše: Slobodan Vasković (objavio 30.09.2021.)


1.

Nenad Stevandić, šef “Cerveni Kombi” Partije, kupio je, početkom avgusta ove godine, stan u Beogradu, u Ruzveltovoj 34.



Stan je 88 metara kvadratnih i njegova cijena na toj lokaciji je 203.000 evra ili 395.850 KM.


Objekat u kojem je stan još uvijek je u izgradnji, a gradi ga firma “Edil Italiana”. 


2.

Stan je većim dijelom isplaćen, jer je uknjižen na Stevandića, a, prema zvaničnim dokumentima, plaćanje treba biti u potpunosti izvršeno do 14.10.2021. godine.


Novac kojim je kupljen je, izvan svake razumne sumnje, od izvršenih pljački tokom pandemije korona viriusa.


3.

Kupovina stana u Beogradu, u Ruzveltovoj 34 (izvrsna lokacija), novi je dokaz o gigantskoj veličini pljačke koja je izvršena tokom pandemije, ali i prije nje, i u kojoj je Stevandić jedan od glavnih nalogodavaca i izvršilaca.



Nesporni Šef Kriminalnog Sindikata je Milorad Dodik, koji je i Vođa Crvene Sekte.


4.

Ranije sam objavio da je Stevandić kupio dvije trećine sprata u novogradnji kod poznatog banjalučkog kafea “San Remo” koji je platio 600.000 KM, ali je, nakon što sam to iznio u javnost, papirnatom akrobatikom pokušao da zametne tragove.


U posljednje tri godine, Stevandić je kupio najmanje tri stana (svi u novogradnji) u Banjaluci, a svaki od njih vrijedan je najmanje 350.000 KM. Njihova ukupna vrijednost je 1.050.000 KM.


5.

Samo na ovih pet nekretnina, Stevandić je potrošio 2.045.850 KM.


6.

Stevandić posjeduje još nekoliko vrijednih nekretnina u Beogradu, kao i stan u Beču, o čemu ću uskoro objaviti mnogo više podataka, kako o njihovoj lokaciji u tim gradovima, tako i o tome koliko su plaćene.


7.

Otkud Stevandiću milionske svote da se razbacuje njima po Beogradu i Beču? Sigurno nisu od skupštinske plate, već teške, surove pljačke stanovnika RS, posebno virusnog profiterstva tokom pandemije. 


8.

Stevandić je, da podsjetim, organizovao bjekstvo Branislava Zeljkovića, pritvorenog direktora Instituta za javno zdravstvo u Beograd, ali ga je, u skupštinskom automobilu isti dan vratio do graničnog prelaza u Gradišci, gdje je Zeljković i uhapšen.

Taj dan slobode su lišeni još trojica kriminalaca - Slavko Bojić, Dragan Dubravac i Saša Marković.


9.

Sudija Okružnog suda u Banjaluci Branimir Jukić donio je, 18.09.o.g., odluku o jednomjesečnom pritvoru Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo RS, Dragan Dubravacu, direktoru firme “Promeding”, Slavku Bojiću, vlasniku firme “Procontrol”,  i Saši Marković, vlasniku turističke agencije “Travel4Fun”, koji su uhapšeni (15.09.) zbog sumnje da su nanijeli višemilionsku štetu malverzacijama sa nabavkom medicinske opreme tokom pandemije korona virusa.  

10.

Stevandić je, zajedno sa Vladom Crtom Đajićem odgovoran i za zločine počinjene nad pacijentima oboljelim od COVID 19 u UKC RS Banjaluka, kojima je, umjesto lijeka “medicinski kiseonik”, davan industrijski kiseonik, u kojem se nalazi niz štetnih materija; Stevandić je zamjenik generalnog direktora UKC RS Crte Đajića i morao je znati za sve  zločine nad pacijentima, takođe učestvovati u njima.

11.

Vjerujem da se više nikom ne čini velikom cifra od 50 miliona KM koju su Dodik i Stevandić ponudili za preuzimanje krivice uhapšenim Zeljkoviću, Bojiću, Dubravcu i Markoviću, kako istraga ne bi došla do njih dvojice.


12.

Upravo su Dodik i Stevandić odlučivali koliko će se opljačkati preko koje od firmi, a nije to činjeno samo preko onih koji su u vlasništvu uhapšenih, već i niza drugih, putem kojih su pljačkane ostale institucije RS - prije svega Fond zdravstva.

Stevandić, kao i Đajić, Zlatko Maksimović, Mladen Gajić...., već bi trebalo da je u zatvoru, ali on i dalje mirno obilazi nekretnine, prati njihovu izgradnju i troši novac zarađen na bolu, patnji i smrti stanovnika Republike Srpske. (nastaviće se)