субота, 25. март 2023.

Iz Arhiva: Sigurnosno obavještajna agencija Hrvatske (SOA) preko Dodika i njemu bliskih lica prikupljala podatke o rukovodstvu Srbije i članovima njihovih porodica; U te aktivnosti je bio uključen i klan Veljka Belivuka

Mesar Miljković i Belivuk


Piše: Slobodan Vasković (01.10.2022.)


1.

Prije desetak dana sam objavio tekst u kojem sam razotkrio oficira za vezu SOA, preko kojeg Milorad Dodik šalje poruke u Hrvatsku, i prima naređenja od svojih šefova iz SOA. Radi se o Zvonimiru Kresojeviću, vlasniku firme "BEPRO" Laktaši.


Dodik sa Šefom

2. 

Kresojević je nepoznat široj javnosti. Oni koji žive u Laktašima ga poznaju kao multimilionera, vrlo bliskog porodici Dodik. Zahvaljujući svojim konekcijama sa Dodikom, Kresojević je u relativno kratkom periodu stekao ogromno bogatstvo.


3. 

Opštepoznato je da je Dodik na teritoriji BiH svoju politiku u potpunosti podredio interesima Hrvatske. Manje je poznato da je Dodik za Hrvatsku odrađivao prljave poslove i na teritoriji Srbije. Te aktivnosti su podrazumijevale prikupljanje informacija o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, te članovima njihovih porodica, a sve po nalogu SOA.

 

Dodikova sigurna kuća

4.

U pomenutim obavještajnim aktivnostima vrlo značajnu ulogu je imao Zvonimir Kresojević. Jedan od Kresojevićević rođaka je zaposlen u bezbjedonosnim strukturama Hrvatske i upravo od njega Kresojević dobija naloge iz Hrvatske, koje dalje prosljeđuje Dodiku. 


Zvonimir Kresojević, agent SOA

5.

Drugi Kresojevićev rođak je član klana Veljka Belivuka, a njegov zadatak je bio da podatke koje taj klan prikupi na teritoriji Srbije prosljeđuje Kresojeviću i Dodiku. Za sada neću otkrivati imena dvojice Kresojevićević rođaka, radi zaštite istrage.

 

6.

Ovdje treba reći da su obavještajne strukture Srbije do detalja upoznate sa aktivnostima Dodika i Kresojevića na teritoriji Srbije. To je samo jedan u nizu razloga zbog kojih je Dodik prekrižen u Srbiji i to crnim markerom.


7.

Aktuelna izborna kampanja u BiH je pokazala da Dodik ne preza od ataka na Srbiju. U četvrtak, 29. septembra, po Dodikovom nalogu u Banjaluci su uhapšeni Adam Šukalo i Vlado Mandić. Radi se o članovima Glavnog odbora Srpske napredne stranke. 

Udar na pomenuti dvojac, posebno na Mandića, može se samo tretirati kao udar na državu Srbiju.


8. 

Paranoja u kojoj Dodik živi posljednjih nekoliko dana ne bih poželio ni najgorem neprijatelju. Tu paranoju dodatno pojačava spoznaja da su članovi Crvene Sekte upoznati sa tim da Dodik u ovom momentu u Srbiji ima status neprijatelja Države i da će Dodik zbog tog statusa pretpiti katastrofalan poraz na predstojećim izborima.


Dodikov oficir za vezu sa SOA je Zvonimir Kresojević, vlasnik firme „Bepro“ d.o.o.  Laktaši (20.09.2022.)


      


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je godinama uspješno prikrivao da je agent Sigurnosno obavještajne agencije Republike Hrvatske (skraćeni naziv SOA). Predaja jasenovačke građe, veto u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta, zalaganje za treći entitet...sve su to primjeri Dodikovog rada na terenu.

 

2.

Ipak, posljednjih mjeseci čak i najzagriženijim članovima Crvene Sekte postalo je jasno da je Dodik obični sluga SOA-e. Na Dodikovu nesreću na čelu Hrvatske se trenutno nalazi klovn u vidu Zorana Milanovića. On je svojim nespretnim izjavama u potpunosti razotkrio Dodika.

 

Dodik sa Šefom

3.

Milanović je prije nekoliko dana potvrdio da je zajedno sa Dodikom, na njegovom imanju u Laktašima, slavio godišnjicu zločinačke akcije „Maestral“, u kojoj su ubijene na stotine civila i opustošen niz gradova.

 

4.

Dodik je svakodnevno na vazi sa svojim šefovima u Zagrebu. Ta veza se održava preko SOA. Kao što je to uobičajeno u obavještajnom svijetu, veza između centrale i agenata raspoređenih u inostranstvu održava se preko posrednika.

 

5.

Dodikov oficir za vezu, preko kojeg šalje poruke u Hrvatsku i prima naređenja, je Zvonimir Kresojević. Radi se o vlasniku firme „Bepro“ d.o.o. Laktaši. Kresojević je multimilioner, koji uspješno poslovanje može da zahvali isključivo vezama sa Dodikom.


Zvonimir Kresojević

6. 

Uloga uspješnog laktaškog privrednika je samo maska. Kresojevićeva primarna djelatnost je obavještajni rad, koji podrazumijeva prenos informacija na relaciji SOA – Dodik – SOA, i obratno.


7.

Narednih dana ću objaviti informacije o tome kakvu ulogu su Dodik, Kresojević i klan Veljka Belivuka imali u špijuniranju rukovodstva Republike Srbije.