субота, 18. март 2023.

Dodikovo širenje mržnje izazvalo nasilje: Nakon Dodikovih i Stanivukovićevih lažnih privrženosti “tradicionalnim vrijednostima”, nasilnici večeras napali aktiviste pred prostorijama "Transparency International" u Banjaluci

Foto: Buka magazin


Piše: S.V.


Grupa od nekoliko desetina huligana i nasilnika napala je aktiviste koji se zalažu za ravnopravnost LGBT populacije u naselju Obilićevo (Mejdan) u Banjaluci.


Napadnuti su ispred prostorija “Transpranency International”, a ima i povrijeđenih.


Aktivisti su došli na sastanak koji je trebao da se održi u tim prostorijama.


Riječ je o aktivistima “Organizacionog odbora Bh povorka ponosa” i udruženja “Geto”.


Magazin “Buka” objavio je da ima troje povrijeđenih, a prema mojim informacijama napadnuta je i novinarka jednog portala.


Danas je otkazan skup koji je trebalo da organizuje “Bh. povorka ponosa” i udruženje “Geto”; Organizatori su otkazali skup, jer je policija prethodno zabranila njegovo održavanje uz obrazloženje da ne mogu da ga obezbijede.


To objašnjenje je zaista ispod svakog nivoa, a posljedica je direktne naredbe Milorada Dodika koji se usporotivio javno održavanju skupa, a podršku mu je dao Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.


Večeras su nasilnici opkolili mirne aktiviste, a potom ih napali razbijenim flašama, drugim tvrdim predmetima, tukli čime su stigli.


Policije je nakon nekog vremena uspjela da suzbije nasilje i odbije nasilnike koji su atakovali na potpuno mirne ljude koji nisu učinili ama baš ništa.