четвртак, 2. март 2023.

Mlazevi Straha: Dodikov ultimatum Njemačkoj i Ostatku Svijeta - Dajte mi vaše pare!

Piše: Slobodan Vasković


1.

Lažni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da predstavnici SAD i EU „pokušavaju da guraju RS na negativnu stranu“, dodavši da je Njemačka već zaustavila odredjena sredstva za RS da bi, kako je kazao, „disiplinovala Dodika“.

 

„Postoji zastoj u u isplati iz fondova EU koji idu u RS. Ako se to nastavi, mi ćemo u Narodnoj skupštini donijeti odluku da izlazimo iz evropskog puta BIH“. istakao je Dodik. 


2.

Zvuči gotovo nevjerovatno, ali je sasvim jasno da Dodik prijeti Njemačkoj da će urušeni parlament entiteta donijeti odluku da RS izlazi “iz evropskog puta BiH” ukoliko Njemačka ne da svoje pare Republici Srpskoj.


3.

Praktično, Dodik je ucijenio Njemačku javno i sada bi zvanični Berlin valjda trebao da se oglasi u vezi njegovih prijetnji i ucjena. Ili da se ne oglasi, već odmah uplati svoje pare za Dodikove kriminalce, dilere i ostale kleptokrate uz čiju pomoć surovo vlada u RS.


4.

Dodik može da misli o SAD, EU, Njemačkoj šta god hoće, to je njegov lični stav, ali je groteskno da, kao zadnji Pajac, prijeti Njemačkoj/EU da mu daju njihov novac, inače će on…


5.

Hm, možda i nije baš tako; Možda su se baš uplašili Dodikovih prijetnji?! Možda tajno sjede i pregovaraju i dogovaraju kako se odbraniti od njegovog najnovijeg ataka u kojem ultimativno traži njihove pare. 


6.

Zaista ne znam da li su “pretrnuli” od straha u Njemačkoj/EU, pa i u SAD-u, nakon “opasnih” prijetnji Dodika, ali je pitanje za Dodika šta će mu uopšte novac iz tih zemalja protiv kojih on, svakodnevno, bljuje brojne uvrede, šalje im ogavne poruke, neke od njihovih predstavnika čak karakteriše kao naciste?!


7.

Zar RS nije toliko moćna da može i bez tih fondova, tih para “negativaca” koji je, po Dodiku, stalno napadaju, vrše pritiske, pokušavaju uništiti, iako, kada se sagleda realno stanje stvari na terenu, jedini ko zaista svakodnevno napada RS, pokušava da je uništi, raseljava što se raseliti može, izgoni, progoni, pljačka, otima jesu Dodik i njegova primitivna kleptokratska kamarila.


8.

Kada je već toliko jak da otvoreno prijeti Njemačkoj/EU/SAD, pitanje je zašto Dodik već nije sazvao sjednicu urušenog parlamenta RS i naredio svojim slugama da izglasaju odluku da “RS izlazi iz evropskog puta BiH”?


9.

Niko ga ne sprečava u tome, niko mu se ni ne suprotstavlja, posebno ne takozvana opozicija, a iza sebe ima sve “gromade” spremne da se, u svakom času, sukobe sa “Ostatkom Svijeta”!!! I otmu im sve pare koje imaju.


10.

Hm, rekao bih da je Dodik veoma uplašen, a da su njegove “prijetnje”, “ucjene”, “pritisci” tek široki mlazevi straha od nadolazećih događaja u kojima on jeste negativac, ne zato što to tako žele SAD/EU/Njemačka, već zato što je to jedina prava istina.


Kao što je istina da Republiku Srpsku, a posljednjih dana ponovo i Srbiju, upravo Dodik najžešće, mučki, podlo i podmuklo napada sa samo jednim ciljem - lični interes za koji je poodavno narod pomnožio sa nulom!  


11.

Rekao bih da pare neće biti uplaćene do daljnjeg…, a da će mlazevi straha postati još širi, dublji, češći!