петак, 31. март 2023.

Dodikova Beskrajna Dubina Očaja


Piše: Slobodan Vasković


Kraj je marta, pa sam odlučio da pobrojim Dodikove političke poraze i pobjede u prvom kvartalu 2023. godine.


-Dodik svakodnevno napada BiH, a jedino uspijeva da nanese nove velike štete RS.


-Dodik je snažno napadao formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu i, kako sada stvari stoje, potpuno izgubio. ZSO će biti formiran, uprkos svem zlu koje je protiv srpskih interesa na Kosovu Dodik počinio.


-Dodik je snažno napadao i prihvatanje Francusko - Njemačkog plana za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. Epilog njegovih napada može se okarakterisati kao potpuno fijasko.


-Dodik je napao, ali i dalje napada, Srbiju i njeno rukovodstvo koristeći brutalne desničare, agenturu skupo plaćenu i raširenu, posebno u Beogradu, kao i podzemne strukture. 


Do sada nije uspio nanijeti nikakvu štetu, ali se uspio javno deklarisati kao Neprijatelj Srbije i njenog rukovodstva.


-Dodik je Napao Vašington i pometen je bez ikakve zadrške.


Dodikova Koalicija sa Bakirom Izetbegovićem, usmjerena protiv Vašingtona, demonstrirana napadima na ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija je bila toliko providna da je samo pokazala dubinu očaja obojice njenih protagonista i ništa više od toga.


-Dodik je Napao Veliku Britaniju, ali ga je ambasador te zemlje, bez pardona, smjestio u kantu za smeće, navodeći da ta zemlja ima diplomatske odnose sa BiH, a ne njenim dijelovima.


-Dodik je pokazao prosto nevjerovatnu količinu servilnosti i sluganstva prema notornom Zoranu Milanoviću, predsjedniku Hrvatske, što ga je, na vjeki vjekov, zakucalo na poziciji agenta hrvatskih interesa, spremnog da gazi i po grobovima srpskih žrtava.


-Dodik je Napao slobodu svih građana BiH, posebno RS, kriminalizacijom klevete. Nacrt autokratskog Zakona je usvojen, ali sam ubijeđen da će taj anticivilizacijski akt biti novi Dodikov poraz.


-Dodik je napao NVO, pozivajući, indirektno, na fizičke obračune sa onima koji rade u tim organizacijama. Ukoliko iko od targetiranih bude fizički maltretiran, Dodik će morati odgovarati zbog širenja mržnje i inspirisanje nasilja.


-Dodik je naredio zajednički napad policije i batinaša na pripadnike organizacija  “Bh. Povorka ponosa” i “Geto”, zbog čega mu tek slijede teški dani, mjeseci i godine. 


Ukoliko smatra da je batinanje aktivista njegova “pobjeda”, onda će tek da osjeti koliko će ta “pobjeda” da mu prisjedne.


-Dodik je doživio debakl u Bijeljini, gdje ga je do nogu potukao Ljubiša Petrović prilikom glasanja o opozivu gradonačelnika Bijeljine. Dodik je toliko ubjedljivo poražen da se neće oporaviti mjesecima. Sekta koju vodi u Bijeljini se neće oporaviti nikada.


-Dodik je RS doveo u stanje preteških finansijskih problema, koji vrlo lako mogu prerasti u nerješive i dovesti do bankrota entiteta, jer nema novca za vraćanje kredita.


-Dodik je za ličnog eksplicitnog batlera dobio Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, sa kojim dijeli “tradicionalne i političke vrijednosti”. Što je, jel’te, eksplicitni dobitak!