недеља, 12. март 2023.

Pješčani Sat


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nedjelja je, dan za laganije teme.


2.

Sutra ću nastaviti sa objelodanjivanjem imena pripadnika agenturne antisrpke mreže preko koje Dodik napada Srbiju i njeno rukovodstvo i uništava Republiku Srpsku.


3. 

Prosto ne postoji mogućnost da me se u tom poslu zaustavi, pa mi uzalud pišu članovi porodice kriminalca i zlotvora Tome Kovača kako je on “pošten” i kako to što mi pišu “nije prijetnja”.


4.

Valjda će sljedeća poruka biti “prijetnja”, iako je meni potpuno svejedno. Prijetili ne prijetili, ja ću objaviti činjenice, a one nikako ne govore u prilog Tome Kovača koji je jedna od poluga Predraga Ćeranića, Dodikovog sluge za dejstvovanje protiv zvanične vlasti u Beogradu.


5. 

Stara kriminalizovana zla ruina Tomo Kovač odlično zna šta sve prljavo radi, a njegov pokušaj zavlačenja u mišiju rupu je, ipak, samo pokušaj!


Kao da nije poznato, na primjer, kakva sve nedjela su tokom i nakon rata rata radili on i Mlađen Božović. A danas je Mlađen Božović punac Predraga Nešića, brata narkodilera i perača narkonovca Nenada Nešića, aktuelnog ministra bezbjednosti BiH. uz to, Božović je šef kabineta Nešića!


Što ti je "uže" - kad ga zategneš štošta se na njemu nađe; U ovom slučaju sve najgori i najteži zlikovci. 


6.

I dalje je aktuelno donošenje zakona o kriminalizaciji klevete; Dodiku je potrebna Grobna Tišina za pljačku preostalih resursa RS i napade na Srbiju.


7.

Nervira ga što Pješčani sat sve brže curi, a on još nije dokusurio “Aluminu”, namjerava raskrčmiti “Elektroprivredu RS”, ima i nešto rudnika.


8.

Nekako sam ubijeđen da će taj zakon ostati u nacrtu, negdje da skuplja prašinu, a Dimna Zavjesa nije baš tako gusta da se ne mogu nazrijeti Dodikovi pljačkaški planovi. Njihova konačna realizacija.


9.

Pješčani sat curi prebrzo - Dodik je sav u crnilu, a žgobovi okupljeni oko njega u koaliciju za uništenje svega što očima vide djeluju još žalosnije od Dodika. 

Emituju da su bez budućnosti.


10.

Para nema; 1,2 milijardi KM, što kamata što rata kredita, dolazi na naplatu ove godine; Najveći, lavovski dio u prvoj polovini.


Zato i nije usvojen budžet BiH. Da bi, još ovaj mjesec, otišao koji milion više u budžete entiteta, jer je RS u bankrotu. Fali im, prema sadašnjim procjenama, nekih 400 miliona KM. Deficit.


11.

Grobna Tišina je i na razvalinama takozvane opozicije. Tako oni zovu “konsolidaciju” ničega.


12. 

Ne treba žaliti za njima, Alternativa je sve bliže.


Pješčani sat je čudo - nekom to vrijeme, materijalizovano zrncima pijeska, odbrojava koliko je ostalo do kraja, drugim, pak, koliko do početka velike promjene.