четвртак, 9. март 2023.

Pacovski Kanali Milorada Dodika putem kojih udara na Srbiju


Piše: Slobodan Vasković


1.

Namjera mi je da u maksimalnoj mjeri raskrinkam stvarnu Neprijateljsku ulogu Milorada Dodika prema Srbiji, njegove Pacovske Kanale kojima udara na zvanični Beograd, kao i pacove koji to, u njegovo ime, čine.


2.

Već sam objavio da su Bakinci, odakle Dodik komanduje srpskim petokolonašima, ne samo Komandna Pacovska jazbina, već i “Poletna staza” sa koje kreću napadi na Srbiju.


3.

Cilj je samo jedan - pokušati na sve načine urušiti NjemačkoFrancuski plan o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, prije toga formiranje Zajednica Srpskih Opština (ZSO), i konačno rješavanje zamrznutog konflikta sa Kosovom, koji je do prije samo mjesec dana prijetio da bukne u otvoreni sukob.


4.

U tom sukobu, Srbija ne bi imala nikoga na svojoj strani, jer sve države sa kojima graniči su članice NATO, a BiH je na nepovratnom putu za NATO.


Pregovori su uvijek jedino rješenje, nikakve agresije, nasilje, razaranja…


5.

Međutim, ogroman je angažman neprijatelja Srbije i srpskog naroda na tome da se pregovori uruše i Srbija dovede u izolaciju, potpuno siromaštvo, da se prekinu investicije i vrati u poziciju “džaka za udaranje” kako kome padne na um, iz koje je poodavno izvedena.


6.

Dodik je jedan od glavnih borbenih ovnova antisrpke politike, što je pokazao i na antisrpskom skupu u Beogradu, malicioznog i podlog naziva “Republika Srpska se brani i u Srbiji”, baš kao da se dosad nije branila i nizom radikalnih izjava, među kojima se mora istaći ona koja je apsolutno idiotska.


“Mi iz RS nemamo nikakvu namjeru da se miješamo u politički život Srbije, ali imamo namjeru da Srbiji nametnemo narativ. Teritorijalno pitanje najvažnije za Srbiju je pitanje Kosova, a njeno najvažnije nacionalno pitanje je Republika Srpska“, kazao je Dodik, obraćajući se učesnicima tribine „Srpska se brani i u Srbiji.


Da nije duboko neprijateljska, Dodikova izjava bila bi presmiješna, do koje mjere je providna, podla, prljava i jadna. 


7.

Dodik samo fingira da on posjeduje “snagu”, a namjera o nametanju “narativa Srbiji” je javno postavljanje političkog eksploziva pod NjemačkoFrancuski prijedlog.


Ništa neobično od Dodika; Štaviše, sasvim očekivano.


8.

Sve to je Dodik izjavio 28.02.o.g., da bi samo osam dana kasnije lažno “pohvalio” napore rukovodstva Srbije.


Učinio je to u izjavi Tanjugu, podmuklo podvlačeći i dalje ima namjeru za urušavanje plana EU iza kojeg čvrsto stoje SAD. 


“Epilog je jasan – nema sporazuma, jer nije potpisan i taj posao je daleko od završenog. Sada EU traži da se za sporazum koji nije potpisan sačini plan implementacije, dakle da se sprovodi pravno neobavezujući sporazum”, rekao je Dodik 08.03. o.g., ne propuštajući da ponovo dovede u istu ravan RS i Kosovo, iako je to nespojivo; Ni politički ni na bilo koji drugi način.

 

Njegov cilj je i dalje jasan - srušiti Plan po svaku cijenu, karakterišući ga bezvrijednim papirom, što on, svakako, nije. Ne samo da nije, već je rješenje brojnih nagomilanih opasnih problema koji postoje na relaciji Beograd-Priština.


9.

Dodik ne odustaje od napada to je sasvim jasno, ali ko god ga podržava u tome, nema nikakve šanse da ostvari uspjeh; Rezultat navedenih Dodikovih petokolonaških napora će biti njegovo političko samospaljivanje.


Neće to doći tek tako, bez borbe, ali taj epilog je jasan, kao što je jasno da će biti formirana Zajednica Srpskih Opština.


10.

Iza formiranja ZSO čvrsto stoji EU, još čvršće SAD.


Toliko čvrsto da je Aljbin Kurti, premijer Kosova koji se eksplicitno protivio Planu, u jednom trenutku bio izolovan i prijetila mu je situacija u kojoj bi mogao biti i smijenjen.


“Kurti ne mora da se složi. Kosovo se već složilo”, bio je prejasan Gabrijel Eskobar, izaslanik SAD-a za Balkan, govoreći o formiranju ZSO koja je, izvan svake razumne sumnje, jedini siguran okvir koji garantuje opstanak Srba na Kosovu.


11.

Kurti je razumio “srebreni metak” i nedugo potom prihvatio formiranje ZSO koje je preduslov za dalje razgovore o implementaciji Plana.


12.

Ma koliko Dodik radio protiv Srbije, a u korist Kurtija, epilog je, kako sam već naglasio, potpuno jasan: ZSO će biti formirana, nakon toga slijedi hodogram potpunog uklanjan ja zamrznutog konflikta.


I Srbi i Albanci imaju pravo na mir, miran suživot, jedni kraj drugih/jedni sa drugima i nijednom narodu nije interes da dođe u izolaciju i postane “džak za nabijanje” kako kome padne na um.


13.

Agent hrvatskih interesa Dodik, koji je i agent SOA, zajedno sa svojom agenturom, koja jeste jaka i u Srbiji, ali ne i nepobjediva, u sudaru sa Srbijom, SAD i EU nema nikakve šanse.


14.

Međutim, to nikako ne znači da će stati, o čemu svjedoči i Dodikova izjava od 08.03., čiji najznačajniji dio sam citirao, a svi ostali njeni dijelovi su tek loš pokušaj prikrivanja neprijateljskog stava prema Srbiji i politici koju vodi.


15.

Važno je naglasiti da su Dodikovi agenti, listom najgori šljam sa brojnim vezama u podzemlju Srbije, nisu prezali da na antisrpskoj, petokolonaškoj, malicioznoj petparačkoj predstavi Pacovskog jezgra javno hvale Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske koji je jedan od najradikalnijih neprijatelja Srba, ali i Bošnjaka, kako u Srbiji, tako i u BiH.  

 

16.

“Dostignuće SNSD-a je i taj jedan savez sa legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda za šta se nije imalo sluha ni ovdje u nekim strukturama (U Beogradu, op.aut.). Pa šta su samo vama spočitavali predsjedniče, znate - da radite za Hrvatsku. A u stvari kad slušam danas (28.02., op.aut.) predsjednika Hrvatske Milanovića kako štiti, kako se odnosi prema Kosovu i kako se odnosi prema poziciji i srpskog i hrvatskog naroda, onda to je rezultat jedne dugoročne politike”, izjavio je jedan od Dodikovih Pacova Predrag Ćeranić, član “Savjeta za zaštitu ustavnog poretka RS” koji je, suštinski, sjedište paraobavještajne Dodikove službe i Kontrolni Toranj Bakinačke piste preko kojeg se usmjeravaju napadi na Srbiju.



Prije ukivanja Milanovića u zvijezde, Ćeranić nije propustio da otvoreno pokuša uniziti značaj rukovodstva Srbije, govoreći o njemu s otvorenim nipodaštavanjem.


17.

Mnogohvaljeni Milanović je, 07.03.o.g., kako prenose agencije, izjavio sljedeće: Predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović izjavio je da očekuje da sve članice Evropske unije priznaju nezavisnost  Kosova. On je danas u Zagrebu ugostio potpredsjednicu vlade Kosova i ministarku spoljnih poslova i dijaspore Doniku Gervala-Švatc, koja boravi u zvaničnoj poseti Hrvatskoj.

Milanović je naglasio da je Kosovo "uvijek imalo i može nadalje da računa na čvrstu podršku Republike Hrvatske kada je riječ o međunarodnoj afirmaciji kosovske nezavisnosti i evroatlantskim perspektivama Kosova”.


To što traži Milanović - “da sve članice Evropske unije priznaju nezavisnost Kosova”, traži i Kurti.


18.

Podrška Dodikovog Pacova Ćeranića Milanoviću je podrška i Kurtiju, odnosno to je podrška i Dodika i Ćeranića Kurtiju!


19.

Vratimo se antirpskom, kvislinškom Savjetu za zaštitu ustavnog poretka RS - U Republici Srpskoj njihova operativa je u Upravi za borbu protiv terorizma MUP RS, koja se uopšte ne bavi terorizmom, već praćenjem, prisluškivanjem i progonom političkih neistomišljenika, ali i ilegalnim prisluškivanjem stranih diplomata.


20.

Osim Ćeranića, članovi tog antiustavnog tijela, koji podržavaju svako rušenje ustavnih odredbi RS koje sprovodi Dodik, kao i razaranje institucija entiteta su i Siniša Karan i Sredoje Nović.


Karan je sada ministar unutrašnjih poslova RS, a Nović član srpskog Kluba u Domu naroda BiH.


Interesantno je navesti da su godinama Ćeranić i Nović bili smrtni neprijatelji, ali ih je udružio zajednički “rad”!


21.

Ćeranićevi glavni saradnici u Srbiji, preko kojih se udara na zvanični Beograd, su Tomo Kovač, ratni profiter i teški kriminalac, te Dragomir Andan, nekadašnji direktor Policije RS, za kojeg se veže niz teških kriminalnih djela.


22.

Ćeranić ostvaruje kontakte i sa najmanje jednim od NarkoBosova u Beogradu, koji sa svojim vojnicima, takođe, predstavlja dio Dodikove razvijene mreže petokolonaša u Srbiji. (nastaviće se)