субота, 25. март 2023.

Dodikov Zakon o Dozvoljenim Imenima


Piše: Slobodan Vasković


1.

Ovaj put Milorad Dodik “izbjegao” je čašu vina sa Zoranom Milanovićem, predsjednikom Hrvatske i svojim neposrednim šefom.


Otišao je u Grčku; Preciznije, pobjegao kako bi pokušao prikriti još jedno svoje antisrpsko nedjelo - dolazak Milanovića u Dvenrtu i dodjelu odlikovanja 103. brigadi HVO-a koja je, tokom rata, ubijala Srbe.


Ubija ih i Dodik nakon rata, progonima, osiromašenjem, stresom, raznim bolestima…, pa nije čudo što nije spriječio Milanovića da dođe. A morao je biti obaviješten.


Svakako su se čuli da jedan drugom čestitaju na još jednom uspješno završenom “projektu”. 


Nakon što su zajednički proslavili zločinačku akciju “Maestral”, u kojoj su počinjeni teški zločini Hrvatske vojske nad Srbima, sve to fino zalili vinom, na Dodikovom imanju izgrađenom od čiste srpke kože, bilo je tako logično da nastave sa obilježavanjem bitnih datuma po HV i HVO na teritoriji RS. 


Dodik već sedamnaest godina progoni Srbe na svaki mogući način, uspio je otjerati trećinu iz Republike Srpske, koju je kroatizovao do mjere koja bi trebalo da je nepodnošljiva, ali je njegovim slugama itekako, nažalost, prihvatljiva.


Naravno, takozvani MUP RS je sve uredno obezbijedio i nije bilo nikakvih incidenata, ali zato nisu uspjeli da obezbijede sigurnost nekolicini aktivista koji podržavaju LGBTQ populaciju, iz prostog razloga što su bili direktni učesnici u njihovom prebijanju u sadjestvu sa kriminalcima koje su oni nahuškali. 


Sve po Dodikovom naređenju.


2.

I povratnici u Višegradu Ajša i Fadil Memišević brutalno su pretučeni samo zato što su Bošnjaci, a ne zato što su bilo kome šta loše učinili.


Inspirator prebijanja je Milorad Dodik, koji gnusno i brutalno vrijeđa i poziva na progon, tako da je bilo pitanje trenutka kada će doći do težeg incidenta. 


A pitanje trenutka je i kada će pasti mrtva glava, što je jedina logična posljedica Dodikove politike zvjerinjaka u kojem njemu odane Zvijeri rade šta hoće.


Željka Cvijanović se navodno zgrozila na prebijanje bračnog para Memišević, koji su krivi samo zato što su Bošnjaci; Takozvani MUP je “brzo” reagovao pa uhapsio nasilnika i brutalnog razbojnika Bojana Prodana.


Uhapšen je, ne zato što je MUP efikasan, već što se vrh Crvenih kmera uplašio posljedica svoje trule, bolesne, otrovne politike.


Nakon svakodnevnog Dodikovog bljuvanja po Bošnjacima, uz orkestriranu podršku iz redova Crvenih Kmera, šta se drugo moglo očekivati, sem da negdje pukne po leđina nesretnih građana.


Sva njihova “krivica”, koju Dodik potencira u kontinuitetu, je što se zovu Ajša i Fadil. 


Za očekivati je, nakon svih “zakonskih” projekata koje je Dodik naložio da se donesu prethodnih nedjelja, da se donese i Zakon o Dozvoljenim Imenima, među kojima neće biti ni Ajša ni Fadil!! Niti bilo koje ime koje bi se moglo “doživjeti”/“shvatiti”/“razumjeti” kao Bošnjačko!


Naravno, ime Zoran, Zoki, Zoka - biće tim zakonom zaštićeno, pod ulosvom da se preziva Milanović.


3.
Cvijanovićeva nije rekla ni riječi o odlikovanjima koje je dijelio Milanović niti je osudila ranije napade u Banjaluci.


To je tako prirodno da Milanović dijeli odlikovanja i tako je prirodno da se prebijaju oni koje Psihopata Dodik targetira. 


To je, iz ugla Crvenih Kmera, neprocjenjivo.


Kakav je to neljudski jad, spreman na svako zlo i puštanje krvi samo da bi sačuvao sopstvenu bezvrijednu kožu.


4.

Nije ovdje kraj; Biće još gore i gore. 


Kada će biti bolje: Pa kada se konačno shvati da se protiv Zla koje vlada u RS treba boriti svakodnevno, sistematično, neprekidno, koristeći sve demokratske mogućnosti, a ne pisanjem sterilnih saopštenja i iznošenjem jalovih stavova koji nisu vrijedni ni papira na kojem su napisani.