петак, 3. март 2023.

Kontinuitet Zla: Čuma iz Bakinačkog vilajeta i Lažive Čamdžije; Bakinci - Poletna staza za napade na Srbiju


Treba znati da Bakinački vilajet nije samo mjesto gdje Čuma obitava, već i Poletna staza sa koje se Srbija napada već decenijama; Nosač svih zala koja se bacaju na zvanični Beograd


Piše: Slobodan Vasković


1.

Čuma je mitsko biće kod Srba koje je, prema vjerovanju, sa sobom nosilo kugu i epidemiju.


Bila je strašna i nemilosrdna


U svoje pohode je kretala sa kraja svijeta, koji se zvao Čumin vilajet, sa ciljem da nađe sva imena sa spiska iz knjige koju je nosila sa sobom. Zato je bilo uvriježeno vjerovanje da joj se ne treba odazivati.


2.

Tako je to u mitologiji. Međutim, iako nesklon mitovima, ovaj o Čumi koja dolazi iz Čuminog vilajeta veoma mi se dopao, jer je itekako primjenjiv na tragičnu sudbinu Srba koji žive u Republici Srpskoj. Tragičnu, jer ih izgoni, progni, uništava, satire, pljačka, beskrupulozno i bezočno laže autokratski Režim lažnog predsjednika Milorada Dodika.


3.

Ako bih stari srpski mit komparirao sa posljednjih sedamnaest godina vulgarne, varvarske vlasti Crvene Sekte, lako bih zaključio da je Čuma - Milorad Dodik, a da su Bakinci, gdje Dodik obitava - Čumin vilajet iz kojeg on kreće u pohode da nađe sva imena iz svoje knjige koja treba uništiti, sve firme koje treba opljačkati, svakog koga treba Izdati!


4.

Čuma je, kako kaže priča, u domove ulazila kroz dimnjak ili skakala sa tavana, a Dodik u domove, nažalost, ulazi preko brojnih režimskih medija šireći epidemiju kužnih virusa zla.


I ne samo zla, već i nuklearnog otpada. Koji treba da uništi zdravlje 230.000 duša koje žive u pograničnom području BiH i njenog entiteta RS sa Hrvatskom, u neposrednoj blizini Trgovske gore, gdje se u kaponirima Čerkezovca već ostavlja otrovni otpad, a tek slijedi najgore do kraja godine - iz Nuklearne elektrane “Krško”!


5.

Niko prstom nije mrdnuo da se spriječi mogućnost masovnog trovanja/radioaktivnog ozračenja 230.000 ljudi, građana BiH. Posebno ne Čuma iz Bakinaca koji samo jeftinim lažima pokušava fingirati gard prema svojim šefovima iz vrha Republike Hrvatske.


6.

Da budem precizan - u maju će tačno devet godina kako je Dodik obaviješten da će se na Trgovskoj gori odlagati nuklearni otpad. Za tih devet godina nije učinio ništa; Odnosno, u maju će biti tačno devet godina kako je Dodik dozvolio, svojim vrlo svjesnim nečinjenjem, da se na Trgovskoj gori skladišti nuklearni otpad.


7.

“Republika Srpska neće odustati od zahtjeva da Hrvatska zaustavi projekat izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, očekujem da će uslijediti i međunarodne tužbe”, rekao je lažni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, 21.02.2023. godine.


Kakva notorna laž, bar pet puta veća i šira od cijele Trgovske gore. Laž gora od najgoreg nuklearnog otpada koja i dolazi iz usta političkog otpada. Laž sračunata da prevari narod kako se navodno Dodik bori protiv odlaganja nuklearnog otpada, iako je Čuma iz Bakinaca u sasvim drugom formatu - izborio se da na Trgovskoj gori bude odlagalište!


8.

Nakon Čume iz Bakinaca i njegovog ispaljivanja spina od nuklearnog otpada, po gebelsovskom sistemu - “hiljadu puta ponovljena laž prije ili kasnije postaje istina”, javio se Čamdžija Staša Košarac lažući kako "Institucije BiH imaju kapacitet da reaguju i reagovaće. Nećemo dozvoliti da se zaobiđe jedinstven stav BiH u slučaju Trgovske gore. Nema predaje, borićemo se i nećemo stati na ovome”.


9.

Košarac, nasilnik, pervertit, iskompleksirani Ništa, nekako se uspio sabrati da kaže nešto i suvislo, makar bila i laž, lutajući, pri tom, mislima po Bilećkom jezeru, razmišljajući kada će i kako njegov Čamac preći! Sa robom!!!


10.

Da ne bi bilo nikakvih nejasnoća - vlasti RS, Milorad Dodik i Vlada RS, još u maju 2014. godine znali su da Hrvatska namjerava na Trgovskoj gori  skladištiti nuklerani otpad (objavio sam to 2016.). 


U Informaciji dostavljenoj Dodiku navedena je procjena da će se “u početnoj fazi u ovom neuslovnom i nenamjenskom objektu godišnje odlagati oko 60 hiljada tona medicinskog i hemijskog otpada”. Navedeno je da taj otpad stiže iz Instituta “Ruđer Bošković”, Instituta za rak i nuklearnu medicinu, Vojne bolnice, KC “Rebro”, Bolnice Dr “Braća Sobot”, ali i nuklearnog otpada iz NE “Krško” u Sloveniji. Istaknuto je još da Hrvatska i Slovenija imaju zajedničku obavezu rješavanja nuklearnog otpada.


11.

Pitanje glasi: Što se iko sada čudi namjerama Hrvatske, kada se Dodik na to nije ni osvrnuo prije devet godina?! Niti kada je bio član Predsjedništva BiH i imao na raspolaganju niz mogućnosti da pokrene pitanje Trgovske gore?!


Zato što nije htio, jer je sa vrhom Republike Hrvatske dogovorio da ćuti dok sve ne bude gotovo. A gotovo je sad već!


12.

Interesantno je primijetiti ko je bio premijer Hrvatske tog maja 2014. godine kada je Dodik dobio informaciju o Trgovskoj gori; Nećete vjerovati - premijer Hrvatske je tada bio Zoran Milanović, sadašnji predsjednik Republike Hrvatske.


Milanović, kojeg premijer Hrvatske Andrej Plenković, karakteriše kao “štetočinu kakvu Hrvatska nije vidjela”, najaktivniji je navijač Čume iz Bakinačkog vilajeta koji svako njegovo nedjelo hvališe kao lično; Posebno ga inspirišu Dodikovi podli, podmukli, prljavi i opaki napadi na Srbiju i zvanični Beograd. 


13.

Treba znati da Bakinački vilajet nije samo mjesto gdje Čuma obitava, već i Poletna staza sa koje se Srbija napada već decenijama; Nosač svih zala koja se bacaju na zvanični Beograd!!!


“Štetočina kakvu Hrvatska nije vidjela” vrlo rado svrati u Bakinački vilajet “na vino” baš na godišnjicu masakra nad Srbima u Mrkonjić Gradu!!!


14.

Zorana Milanovića, politički nuklerani otpad iz Republike Hrvatske, Čuma iz Bakinačkog vilajeta i demoni kojima je okružen predstavljaju kao najvećeg “zaštitnika” Srba, a Srbiju kao neprijatelja i to usred Beograda.


Može se to nazvati i veleizdajom, ali to je opštepoznata stvar kada je Dodik u pitanju; To mu je karakterna osobina, jer su njegovi ultraantisrpski stavovi Kontinuitet Zla!


Jednostavnije rečeno, Dodik je stari, pokvareni, podli Zav(j)etnik Zla, oštro, nepokolebljivo usmjeren protiv Srba i Srbije, Srba i BiH/RS, Srba u cjelini. I neće se promijeniti!


15. 

Opisano Zlo neophodno je zaustaviti političkim sredstvima, svakodnevno ukazujući o kakvom Zlotvoru je riječ!