четвртак, 2. март 2023.

NarkoDiler Bojan Cvijetić i pripadnici MUP RS, kako sadašnji tako i bivši, koji su uhapšeni juče, biće tokom dana predani u nadležnost Tužilaštva BiH

Bojan Cvijetić

Piše: Slobodan Vasković


NarkoDiler Bojan Cvijetić koji je uhapšen 01.03.o.g, zajedno sa još nekoliko bivših i sadašnjih pripadnika MUP RS, biće tokom dana predan u nadležnost Tužilaštva BiH.


Tužilaštvo će, nakon saslušanja svih privedneih i osumnjičenih, odlučiti za koga od njih će zatražiti pritvor od Suda BiH.


Cvijetić je, prema mojim saznanjima, ponovo uhapšen zbog trgovine narkoticima, a sve što sam objavio sinoć i jutros potvrđeno je i saopštenjem MUP RS. Još je u saopštenju MUP RS da se, osim sa Cvijetićem, uhapšeni dovode u vezu i sa Aleksandrom Nikolićem koji je mjesecima bio u pritvoru zbog optužbi za trgovinu narkoticima.

Saopštenjee MUP RS, 02.03.o.g.

Po istom osnovu sumnjiče se i Predrag Vatreš i Mladen Milovnović koji su u julu 2021. godine bili uhapšeni zbog toga što su čuvali i službenim automobilima vozili Miloša Božovića, pripadnika Škaljarskog klana.


Tada je uhapšen i Božović.


Hapšenje, juli 2021.

Božović je izručen Crnoj Gori 31.10.2021. godine, gdje mu se sudi za podstrekavanje na teško ubistvo Ranka Vuletića (ubijen 2019.).


Božović je zet Miloša Ostojića, mladića ubijenog 01.01.2019. godine, a njegove ubice još nisu uhapšene.


Milovanović, koji je uhapšen sa Božovićem i Vatrešom, svjedočio je pred Unutrašnjom kontrolom MUP RS da je sve radio po nalogu i sa znanjem Siniše Kostreševića, aktuelnog direktora Policije RS.

Milovanović i Vatreš bili su visokopozicionirai u UKP MUP RS i najbliži saradnici Kostreševića.


Cvijetić je bio svojevremeno savjetnik Dragana Mektića, nekadašnjeg ministra bezbjednosti BiH. O Cvijetiću i njegovoj narko grupi, kojoj pripada i Mektić, sam u proteklih godinu i po iznio niz detalja. 

Dragan Mektić

Njegov blizak saradnik bio je i Osman Mehmedagić Osmica, bivši direktor OSA BiH, a kod Cvijetića su tada pronađeni i dokumenti OSA BiH u kojima su navedene brojne zločinačke grupe koje djeluju na području regiona.


Osman Mehmedagić Osmica

Ostali uhapšeni sumnjiče se za saradnju sa Petrom Dukićem. Radi se, po svemu sudeći, o krađi automobila i zataškavanju tih nedjela.  


Uhapšeni su, kao što sam već objavio, tokom jučerašnjeg dana, i Siniša Vukašinović, bivši šef odsjeka za vozila PU Banjaluka,  kao i Danijel Kovačić koji je trenutno na poziciji inspektora u Sektoru policije PU Banjaluka. 


Kovačić je ranije bio načelnik Odjeljenja za organizovani kriminal i droge u PU Banjaluka.


MUP RS uhapsio je i Miladina Vučića, koji je na poziciji inspektora Odjeljenja za organizovani kriminal i droge u PU Banjaluka.


Petar Dukić

Bojan Cvjetić ranije je hapšen u akciji “Transporter” kao jedan od organizatora velike narkogrupe koja je prodavala velike količine narkotika u zemljama EU, a dio na teritoriji BiH.


Važno je navesti da je uhapšeni Miladin Vučić rođeni brat Dejana Vučića,  pripadnik SAJ-a koji je godinama u ličnom obezbjedjenju Željke Cvijanović, člana Predsjedništva BiH iz RS. 


Svi uhapšeni dovode se u vezu sa, kako saznajem, Petrom Dukićem koji je uhapšen zajedno sa Cvijetićem, u decembru 2021. godine. Tom prilikom kod Dukića je pronađeno cca 300 kilograma marihuane.


Svi navedeni su prvo bili pozvani na informativni razgovor u prostorije Uprave za borbu protiv organizovanogb kriminala, a nakon toga su uhapšeni. Cijela akcija odvija se po nalogu Tužilaštva BiH.