среда, 1. март 2023.

Ponovo uhapšen NarkoDiler Bojan Cvijetić i grupa sadašnjih i suspendovanih/otpuštenih pripadnika MUP RS; Među uhapšenima i brat pripadnika obezbjeđenja Cvijanovićeve


Piše: Slobodan Vasković


NarkoDiler Bojan Cvijetić priveden je sa još nekoliko bivših i sadašnjih pripadnika MUP RS.


Priveli su ih pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, tako što su ih, prvo, pozvali na informativni razgovor, a zatim zadržali i, kako tvrde moji izvori, trebali bi biti, 02.03., sprovedeni u Tužilaštvo BiH.


Cvijetić je bio svojevremeno savjetnik Dragana Mektića, nekadašnjeg ministra bezbjednosti BiH.



Osim Cvijetića, prema mojim izvorima, uhapšeni su i Mladen Milovanović, bivši inspektor Uprave krim policije (UKP), kao i Predrag Vatreš, takođe bivši inspektor UKP.


Osim njih uhapšeni su i Siniša Vukašinović, bivši šef odsjeka za vozila PU Banjaluka,  kao i Danijel Kovačić koji je trenutno na poziciji inspektora u Sektoru policije PU Banjaluka. 


Kovačić je ranije bio načelnik Odjeljenja za organizovani kriminal i droge u PU Banjaluka.


MUP RS uhapsio je i Miladina Vučića, koji je na poziciji inspektora Odjeljenja za organizovani kriminal i droge u PU Banjaluka.


Bojan Cvjetić ranije je hapšen u akciji “Transporter” kao jedan od organizatora velike narkogrupe koja je prodavala velike količine narkotika u zemljama EU, a dio na teritoriji BiH.


Ranije su uhapšeni bili i Milovanović i Vatreš, kao i inspektor Gorana Rečević (jula 2021. godine), jer su čuvali i službenim automobilima vozili Škaljarca Miloša Božovića. (Rečevićeva sada nije uhapšena).



Božović je izručen Crnoj Gori 31.10.2021. godine, gdje mu se sudi za podstrekavanje na teško ubistvo Ranka Vuletića (ubijen 2019.).


Božović je zet Miloša Ostojića, mladića ubijenog 01.01.2019. godine, a njegove ubice još nisu uhapšene.


Milovanović, koji je uhapšen sa Božovićem i Vatrešom, svjedočio je pred Unutrašnjom kontrolom MUP RS da je sve radio po nalogu i sa znanjem Siniše Kostreševića, aktuelnog direktora Policije RS.

Važno je navesti da je uhapšeni Miladin Vučić rođeni brat Dejana Vučića,  pripadnik SAJ-a koji je godinama u ličnom obezbjedjenju Željke Cvijanović, člana Predsjedništva BiH iz RS. 


Svi uhapšeni dovode se u vezu sa, kako saznajem, Petrom Dukićem koji je uhapšen zajedno sa Cvijetićem, u decembru 2021. godine. Tom prilikom kod Dukića je pronađeno cca 300 kilograma marihuane.


I Dukić i Cvijetić su u kućnom pritvoru.