понедељак, 27. март 2023.

Dan kada je počelo odvlačenje Dodika na političku deponiju


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik odlično zna da je 26.03.2023. dan kada je krenulo njegovo konačno odvlačenje na političku deponiju.


Isti taj dan Jelena Trivić obznanila je da osniva svoju stranku - Narodni Front.


2.

Nema slučajnosti: Trivićeva je već jednom pobijedila Dodika i to u direktnom sudaru na Opštim izborima 2022. godine, ali joj je pobjeda ukradena.


Može se danas, pet mjeseci nakon 27. oktobra, tačno locirati i vrijeme kada se “prelomilo” da se Dodik proglasi “pobjednikom”, iako je izgubio - Desilo se to između između 10 i 12 časova tog dana.


Glavni Režiser neprirodnog, neistinitiog i falsifikovanog obrta, blii su Bakir Izetbegović i MIlorad Dodik, uz nekoliko asistenata.


3.

Vrijeme koje je pred nama pokazaće tačnost navedene informacije, ali i ostale mračne i duboke slojeve dogovora na liniji Izetbegović - Dodik, čiji je površinski dio - proglašenje lažnog predsjednika počinio Irget Suad Arnautović, šef CIK-a BiH.


4.

Za sve treba strpljenja, pa i za razlistavanje i pojašenjenje brojnih mračnih, antidržavnih, antinarodnih, u ovom slučaju, i antisrpskih i antibošnjačkih postupaka, a vrijeme koje je pred nama će ih, bez dileme, ogoliti do kosti.


5.

Dodik ima tešku frustraciju zbog poraza od Trivićeve, pojačanu podjednako teškim činjenicama da ga narod nije htio, da je više od njega glasova osvojila Željka Cvijanović i da je morao, naočigled svih, maksimalno falsifikovati i pokrasti izbore.


6.

Javno iskazanim nasilništvom u proteklom periodu, od 27.10. prošle godine, pokušao je bar djelimično zatomiti tu frustraciju, ali mu to nije pošlo za rukom.


Uspio je jedino sebe prikazati pod punim svjetlom - Nasilnik, Primitivac, Razbojnik kojemu je Širenje Mržnje jedino preostalo u pokušaju da se održi “u sedlu”.


7.

Dodik je, prethodnih mjeseci, takođe, činio sve da Trivićevu minimizira, maksimalno koristeći medije koje kontroliše, ali nije mu pošlo za rukom da na bilo koji način ugrozi njen rejting koji je i dalje apsolutno najveći.


Koristio je u te svrhe čak i usluge Zorana Milanovića, notornog, podlog, primitivnog predsjednika Hrvatske koji se, prije nekoliko mjeseci, javno obrušio na Trivićevu.


Nakon toga taj isti Milanović, uz Dodikovu asistenciju, u dva navrata javno je ponizio srpske žrtve. Do mjere neprihvatljivivosti i nepodnošljivosti. 


8.

Dodik, sluga Milanovića, saradnik SOA, zajedno sa svojim izrazito antisrpki opredijeljenim prijateljem (takođe i antibošnjačkim), samo je učinio uslugu Trivićevoj. I to ogromnu.


9.

Dodika nikada ne treba potcijeniti; Vrlo je opasan i sklon svakom zlu; Međutim, sada je već u situaciji u kojoj ga ne treba ni precjenjivati. 


Dodik je kod naroda završio - Narod ga neće; Pokazao je to u oktobru, pokazuje to i sada, a kako vrijeme bude odmicalo taj odijum će se sve snažnije povećavati.


Steroidi ne djeluju, "mišići" su mu oklembešeni!


10.

Dodik taj proces ne može zaustaviti, ma koliko kontrolisao MUP RS, pogrešno vjerujući da će se nasiljem uspjeti održati na vlasti. I uz pomoć kriminalaca. 


Od Crvene Sekte, ma koliko otrovne njihove strelice ispaljene prema Trivićevoj, imaće ponajmanje koristi. Raspašće se već nakon prvih većih napuklina u Dodikovom habitusu. A one su sve vidljivije.


11. 

Dodik je već dugo mlinski kamen cijeloj BiH i posebno RS oko vrata; To agregatno stanje proširio je i na one koji su bili uz Sektu; Na kraju, Dodik je postao sam sebi mlinski kamen oko vrata i nema načina da ga skine.


12.

Uprkos svemu, Dodik će se boriti. 


Njegovi udari na narod, na BiH, na RS, na Srbiju i njeno rukovodstvo neće prestati; Čak će ih u narednom vremenu pojačati, ali to će biti kratkog daha; Iznurenost će ga stići prije nego to i sam očekuje.


13.

Ne odlazi samo Dodik i Crvena Sekta, već i takozvane opozicione partije koje su decenijama bile njegova zadnja linija odbrane. 


I one su u Slobodnom Padu kao i Dodik; PDP strelovitije juri ka dnu i razbijanju od SDS-a, ali epilog će biti isti za obje te stranke.


14.

Što se tiče Dodikovih kombi partija kojima drži većinu u razrušenom parlamentu, od njih neće ostati baš ništa. 


15.

Pred nama je period propadanja odavno satrulih političkih struktura i formiranje novih koje će zauzeti politički prostor, ali nikada više na način na koji se to do sada činilo.


Već to je neprocjenjiv kvalitet vremena koje brzo stiže, a najveći je očuvanje naroda u BiH, u njegovom entitetu RS.