понедељак, 13. март 2023.

Iz kuhinje “Marie Partel”

Piše: Slobodan Vasković


1.

Davne 2015. godine, 22. decembra, u tekstu “Republika Srpska u Ratu protiv Srba; Dodikovi ruski mentori potpiruju SrpskoSrpski rat”, objavio sam tvrdnje osoba veoma bliskih, rusofila bez dileme, Dodiku da će “Dodik stati na čelo snaga protiv rukovodstva Srbije. I Pobijediti”!.


2.

Od tada do danas prošlo je sedam i po godina i nalazimo se na vrhuncu tih težnji - Dodik nemilosrdno napada na rukovodstvo Srbije i Srbiju u namjeri da je na političkom i bezbjednosnom planu što više destabilizuje.


3.

Tada sam pomenuo Dodikove “alate” protiv Srbije - žeton analitičara Obrada Kesića i Predraga Ćeranića, koji su snažno jurišali na sve oponentne aktuelnog Uzurpatora koji se, teškom krađom izborne volje građana, i dalje nalazi na čelu Republike Srpske.


4.

I koristi tu poziciju kako bi se obračunao sa Srbijom, njenim rukovodstvom, Bosnom i Hercegovinom, iako u svim njegovim jalovim, ali opasnim pokušajima i atacima, najviše strada Republika Srpska.


5.

Jedan od najvažnijih Dodikovih agenata na terotoriji Srbije je Veljko Vukelić, njegov kum, koji već deceniju djeluje kao “premijer RS iz sjene” i, suštinski, vodi sve najznačajnije pljačke resursa Republike Srpske.


6.

Zanimljivo je pročitati tekst “Veljko Vukelić, Dodikov kum, prvi pobjegao pred naletom HV (1991. godine) iz Zapadne Slavonije i ostavio i vojsku i civile na cjedilu, iako je bio komandant TO; Epilog - 516 poginulih i 615 ranjenih Srba”, koji sam objavio 03.01.2017. godine.


7.

Vukelić nakon toga prelazi u takozvanu RSK odakle, zajedno sa (sada pokojnim) Borislavom Mikelićem i Miloradom Dodikom intenzivno švercuje naftu i cigarete, o čemu ožete šire pročitati u tekstu “Veljko Vukelić, moćni Kum iz sjene, sa Dodikom, tokom rata, švercovao cigare i naftu”.


8.

O Vukeliću sam napisao desetine tekstova, a njegovo mafijaško sjedište, iz kojeg upravlja zločinačkim procesima u RS i koordinira napade na Srbiju, nije u Beogradu, već u Inđiji.


9.

“Maria Partel”, ekskluzivni restoran (trenutno zatvoren zbog nezakonitosti u poslovaju), mjesto je okupljanja Vukelićevih podređenih; Mjesto na kojem se prave strategije i razvijaju taktike kako za pljačkanje, tako i za neprijateljsko djelovanje po Srbiji.


10.

Prije nego podsjetim koga je sve “stvorio” Veljko Vukelić, da naglasim da on ima izuzetno jake kriminalne veze u Češkoj, a preko svog “poslovnog” saradnika Rijada Izića uspostavio je direktnu vezu prema NarkoKlanu Darka Šarića, koji i dalje djeluje u punom kapacitetu. 


11.

Drugi Vukelićev blizak saradnik iz podzdemlja Češke je Milutin Perić, o kojem sam, takođe detaljno pisao.


12.

Sada da nabrojim najznačajnije Vukelićeve homunkule koji su osmišljeni u kuhinji “Marie Partel”.


Svi su, listom, na visokim pozicijama u Republici Srpskoj ili BiH i svi su, listom, potpuno u funkciji Dodikovih ataka na Srbiju i njeno rukovodstvo.


Iz kuhinje “Marie Partel” potekli su:

-Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca, predsjednik razorenog DNS-a i ministar u Savjetu ministara BiH.

-Narkodileri Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš, još iz vremena kada su bili na čelu studentskih organizacija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu,

-Milimir Govedarica, republički javni pravobranilac,

-Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS,

-Dražen Vrhovac, direktor IRB-a RS,

-Srđan Milović, zamjenik direktora Rudnika i TE Gacko,

-Nedeljko Ćorić, ministar “Autoputeva RS"... (nastaviće se)